Health and Light

The Extraordinary Study That Shows How Light Affects Your Health And Emotional Well-Being

av (forfatter).

Ariel Press 1973 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av Health and Light - The Extraordinary Study That Shows How Light Affects Your Health And Emotional Well-Being

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helsebøker

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Ariel Press

Utgivelsesår 1973

Format Heftet

ISBN13 9780898040982

Språk Engelsk

Sider 213

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Det er verdt å merke seg at dette er en gammel bok(1973), men den ser ut til å være like relevant, hvis ikke mer, i dag som da. Den tar for seg forskjellig kunstig lysstråling og lyskilder og vurderer de helsemessige konsekvensene de ser ut til å ha på både mennesker, planter og dyr. Selvom noen av forsøkene i boken ikke er "superforskning" eller av visse grunner, ofte urettferdige grunner, ikke har fått innvilget de største summene til forskning, så gir de gode føringer for eventuelle skader kunstig lys vil kunne medføre. Senere forskning har bekreftet mye av det Ott skriver om. Ott, som er kjent for sine tidsforløpsbilder av planter i vekst og forklarer noen av eksperimentene sine i boken, men underveis oppdager han hvordan lysetting både påvirker planters, dyrs og menneskers helse og trivsel. Ikke minst er det interessant hvordan han viser til solbriller, briller og kontaktlinsers negative effekter på vår helse når disse blokkerer vesentlige deler av et fullt lysspekter. Han viser til en helsemessig forandring i sitt eget liv når han ved en tilfeldighet fikk ødelagt brillene sine og valgte samtidig å bruke mer tid ute i solen og hvordan dette var med på å forandre helsetilstanden hans. Han viser også til klasserom der dårlige lyskilder ble endret på og hvordan det forandret bl.a. hyperaktive elever til å bli rolige osv.
I senere tid etter denne bokens utgivelse er mye av dette også blitt bekreftet av mer moderne forskning. Alt i alt er dette et veldig interessant tema der Ott gjør mange spennende oppdagelser. Noen deler av boken kan være kjedelige, mens andre deler er meget interessante og givende. Vi får også et lite innblikk i hvordan mye forskning er partisk eller forutinntatt til et visst tankesett og dermed ha vanskeligheter for å godta resultater som ikke stemmer overens med gitt tankesett. Det positive er at John N. Ott ikke gir opp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

[...] light is a nutrient much like food, and, like food, the wrong kind can make us ill and the rigt kind can help keep us well.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket