Nutrition and Physical Degeneration a Co (Authors) Price, Weston (2010) published by Unknown [Hardcover]

av (forfatter).

Unknown Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av Nutrition and Physical Degeneration a Co (Authors) Price, Weston (2010) published by Unknown [Hardcover]

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helsebøker

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Unknown

Format Hardcover

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Som en klassiker så er det mye interessante funn gjort av Weston Price, og til å opprinnelig å være fra 1938 så er det mye spennende her. Mesteparten av boken handler om hyppigheten av hull og ødelagte tenner hos urbefolkninger som har vendt seg til et moderne kosthold bestående av hvitt mel, hermetisert mat med mer, og urbefolkninger som fortsatt holdt til sitt eget tradisjonelle kosthold bestående hovedsakelig av sjømat, kjøtt, indre organer av dyr osv. Price kommer med mange overraskende, eller kanskje allikevel ikke så veldig overraskende resultater der så og si ingen av de sistnevnte urbefolkningene viste seg å ha problemer med tennene og andre områder som de førstnevnte begynte å slite med i kjølevannet av et mer vestlig kosthold.

Price viser også til at ansikts og kjevestørrelsene får negative konsekvenser, samt nesestørrelse som ofte fører til pusting med munn i steden for nese, og andre vesentlige ting som følge av dette vestlig introduserte kostholdet. Price går ganske detaljert til verks og i første halvdel spesielt så er det mye av det samme, bare forskjellige folkeslag som blir tatt fram og gang på gang viser det seg hvordan helsen til de såkalte primitive folkeslag som holdt seg til sitt opprinnelige kosthold og livsstil hadde en helse som var betraktelig mye bedre enn de som hadde blitt introdusert for et moderne vestlig kosthold. Litt kjedelig blir det i lengden, når man har forstått poenget, men som et vitenskapelig verk og for å få troverdighet og kjøtt på bena så er det jo bare å pøse på med bevisene.

Boken tar også fram hvordan degenereringen gjør et negativt hopp når disse urfolkene adopterer til en vestlig livsstil. Price tar videre fram misdannelser og svakheter som dannes hos nyfødte i kjølevannet av et vestlig kosthold fattig på vitaminer og mineraler. Det er mye spennende i boken, mens noen deler er litt mer kjedelige og skrevet på en litt vrien og kanskje litt gammeldags måte. Det interessante hadde vært å se hva lignende og mer moderne forskning på området sier om de samme tingene som Price forsket på i sin tid. Selvom denne er gammel, så tror jeg boken er enda mer aktuell i dag og at degenereringen i befolkningen har eskalert i enda større grad enn på tiden da Price levde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Let us go to the ignorant savage, consider his way of eating, and be wise. Let us cease pretending that tooth-brushes and tooth-paste are any more important than shoe-brushes and shoe-polish. It is store food which has given us store teeth.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket