William og Catherine Booth

det visjonære ekteparet som skapte Frelsesarmeen

av (forfatter).

Lunde 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Jarmo Larsens eksemplar av William og Catherine Booth - det visjonære ekteparet som skapte Frelsesarmeen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografier

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om ekteparet William og Catherine Booth som startet et evangelisk og sosialt arbeid i London. Etter hvert fikk de mange med seg, og Frelsesarmeen ble stiftet.

Omtale fra forlaget

Catherine og William Booth
En dansk indremisjonsleder ble en gang spurt: - Liker De Frelsesarmeen? - Nei, svarte han, - men jeg tror Gud gjør det.#11;Ekteparet William og Catherine Booth startet et evangelistisk og sosialt arbeid i London. Etter hvert fikk de mange med seg. Williams tittel Generalsuperintendent ble for tungvint i daglig bruk. Han ble kalt general, og etter hvert kom de til å se seg som en hær på marsj for å vinne nytt land for Guds Rike.#11;Catherine var like begavet og aktiv som sin mann. Og de fleste av barna deres fikk etter hvert fremskutte posisjoner i Frelsesarmeen. Bevegelsen kom til Norge på slutten av 1800-tallet.#11;Denne boken er som en kortfattet historikk om en bevegelse som etter 135 års virksomhet stadig er aktiv og respektert over hele verden.
Charles Norum er fra Nøtterøy og ble frelseoffiser 21 år gammel. Han har gjort tjeneste mange steder i landet. Sine lengste beordringer har han hatt ved redaksjonsavdelingen ved hovedkontoret, som ettersøkelsessekretær og som informasjonssjef. Han er født i 1927 og er nå bosatt i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Lunde

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788252033229

EAN 9788252033229

Omtalt person William Booth Catherine Booth

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

For mange, mange år siden leste jeg "Blod og Ild" av Thomas Arnroth og det jeg husker av den var at den var veldig bra. På den måten var det godt å få en oppfriskning av frelsesarmeens historie. Selvom dette er et ganske kort overblikk så sitter jeg ikke igjen med samme følelse som for overnevnte bok, men denne er allikevel en grei innføring i livet til Catherine og William Booth og frelsesarmeens storhetstid. Fokuset er kanskje litt mye på organisering (og ditt og datt) og litt lite på livet og arbeidet i et mer detaljert perspektiv. For å få et overblikk av historien så fungerer denne bra, men er du interessert i å få et mer detaljert og fargerikt innblikk så må man kanskje lete andre steder. Jeg synes boken også til tider er noe uklar på visse områder, og den kunne også utdypet litt, f.eks. hva argumentene i den kritiske pamfletten mot Booth innholdt. Men, alt i alt en helt grei biografi for den som er interessert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket