Norgesvennen Grundtvig

av (forfatter).

Lunde 2001 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Øystein Ls eksemplar av Norgesvennen Grundtvig

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lånte

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Opprører, reformator, salmedikter, folkeopplyser, prest og avsatt prest, politiker, pedagogisk tenker og inspirator, biskop, mye kan sies om den ruvende skikkelsen som satte markante spor etter seg over hele Skandinavia. Grundtvigs forhold til Norge er hovedsak i denne biografien. Olav Golf viser de nære båndene mellom Grundtvig og Hans Nielsen Hauge og vennene hans, og kontakten med pionerer i den norske folkehøgskolen. Vi møter de tre konene hans og de øvrige kvinnene som gjorde inntrykk på Grundtvig, fra enkefruer til dronning.

Omtale fra forlaget

Da vi hadde ventet lenge og oppgitt alt håp, kom det plutselig fra sakristiet og hen til alteret en person som syntes meg å være det eldste menneske jeg noen sinne har sett . fra hans skallede isses mektige hvelving fløt meget lange, hvite silkehår over hans skuldre og ned i hans lang og løse, hvite skjegg. Hans øyne brant under de lange, nedhengende bryn, og disse øyne var det eneste i hans ansikt som syntes å være i live, selv når han talte. Denne skildringen av den gamle Grundtvig forteller litt om hvilket inntrykk han gjorde i sin samtid. Opprører, reformator, salmedikter, folkeopplyser, prest og avsatt prest, politiker, pedagogisk tenker og inspirator, biskop - mye kan sies om den ruvende skikkelsen som satte markante spor etter seg over hele Skandinavia. Grundtvigs forhold til Norge er hovedsak i denne biografien. Olav Golf viser de nære båndene mellom Grundtvig og Hans Nielsen Hauge og vennene hans, og kontakten med pionerer i den norske folkehøgskolen. Vi møter de tre konene hans og de øvrige kvinnene som gjorde inntrykk på Grundtvig, fra enkefruer til dronninger. Til tross for - eller kanskje på grunn av - store svingninger rent psykisk, skapte Grundtvig det helt geniale av levende og fascinerende salmesang.

Bokdetaljer

Forlag Lunde

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788252034233

EAN 9788252034233

Omtalt person N.F.S. Grundtvig

Språk Bokmål

Sider 197

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket