Jacob Stolt-Nielsen

en gründer

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2009 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Nils Egil Lies eksemplar av Jacob Stolt-Nielsen - en gründer

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Biografier

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir et innblikk i skipsrederen og forretningsmannen Jacob Stolt-Nielsens liv og bakgrunn. Den viser hvordan han fra å eie sitt første skip i 1959 bygget opp verdens største kjemikalietankrederi og ble en pioner innen offshore og fiskeoppdrett. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Den fargerike skipsrederen Jacob Stolt-Nielsen ble født i Haugesund i 1931. I en alder av 28 år skapte han et nytt segment for transport av kjemikalier i mellomstore tankskip . den såkalte parcel-traden. Fra å eie sitt første skip i 1959, bygget han opp verdens største kjemikalitankrederi. Samtidig ble han pioner innen offshore og fiskeoppdrett. Historien gir et unikt innblikk i en internasjonal forretningsverden, farget av en sjelden nordmann og hans nøkkelmedarbeidere. Jacob provoserte mange i Norge med sine næringspolitiske oppfatninger på 1970-tallet. Senere fortsatte tilværelsen som mangeartet forretningsdrivende i utlandet. To ganger i løpet av sin karriere var han konkursen nær, men det holdt så vidt. I desember 2007 vant Stolt-Nielsen den forberedende rettssaken mot Det amerikanske justisdepartementet etter anklager om ulovlig samarbeid med konkurrenter. Enda en gang hadde styreformannen kommet seg gjennom en storm. Boken handler om en sammensatt person . en viljesterk og visjonær toppleder og gründer , og den spør hvordan lykkes man i det globale næringslivet? Hvilke fallgruver finnes?

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788241905742

EAN 9788241905742

Omtalt person Jacob Stolt-Nielsen

Språk Bokmål

Sider 425

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket