I gode og onde dager

av (forfatter) og Solgunn Jensen (oversetter).

Lunde 2001 Innbundet

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Hilde Storkjørrens eksemplar av I gode og onde dager

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ellen får Alzheimers sykdom 46 år gammel, og romanen skildrer hvordan familiesituasjonen forandrer seg på grunn av sykdommen. Ektemannen John blir ensom, og han får etter hvert kontakt med Julia, en enke som har flyttet til nabolaget. De har mye felles, men han har jo avlagt et ekteskapsløfte til Ellen.

Omtale fra forlaget

Deborah Raney: I gode og onde dager John våkner plutselig av suset fra dusjen. Klokken viser 0115, og fortumlet kommer han seg ut på badet. Der står Ellen, tilsynelatende morgenfrisk, og roper muntert til ham: Endelig er du oppe, din syvsover! Hun forstår ikke at hun kan ha sett så feil på klokken og føler seg ganske dum. Neste morgen kan de kose seg over og le av hendelsen. Men seks måneder senere forstår de at dette var det første signalet om det marerittet som skulle komme. Ellen fikk Alzheimers sykdom 46 år gammel, og symptomene kom sterkere og hurtigere enn de hadde forestilt seg. Boken skildrer et varmt og nært forhold mellom ektefellene Ellen og John og barna deres. Men sykdommen forandrer hele familiesituasjonen, og John blir ensom. Derfor er det forfriskende å snakke med Julia, en enke som nettopp er flyttet inn i nabolaget. De har mye felles, og begge nyter joggeturene om kveldene. Men Ellen . hva med henne? Han ga et ekteskapsløfte en gang Boken er filmatisert og vises rundt i landet under tittelen I gode og onde dager. En sterk film som gjengir hovedinnholdet i boken . men hele bildet får du bare ved å lese boken!

Bokdetaljer

Forlag Lunde

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788252034141

EAN 9788252034141

Språk Bokmål

Sider 208

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket