Falskt vitne

av (forfatter) og Mona Berge (oversetter).

HarperCollins 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.93 (15 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Henning Svilands eksemplar av Falskt vitne

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Bøker 2021

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Leigh Collier har jobbet hardt for å bygge det som tilsynelatende virker som et normalt liv. Hun har en god jobb som forsvarsadvokat, en datter som gjør det bra på skolen, og selv skilsmissen hennes er sivilisert - livet hennes er akkurat så lite bemerkelsesverdig som hun alltid har håpet på.
Men Leighs A-4-liv skjuler en barndom som var langt fra gjennomsnittlig. En barndom forpestet av hemmeligheter, besudlet av svik og til syvende og sist ødelagt av knusende vold.

Nå tar fortiden henne igjen ...

Så får hun en sak der hun skal forsvare en velstående mann som er siktet for voldtekt. Det er en sak med høyere profil enn noen hun har hatt tidligere, en sak som kan forme karrieren hennes. Da hun møter den siktede, forstår hun imidlertid at det ikke er tilfeldig at han har valgt henne som advokat. Hun kjenner ham. Og han kjenner henne. Og han vet hva som skjedde for tjue år siden - og hvorfor Leigh har flyktet i tjue år.

Bokdetaljer

Forlag HarperCollins

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788284250748

EAN 9788284250748

Genre Psykologiske thrillere

Språk Bokmål

Sider 511

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 8 1 1 1

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Falskt vitne er min sjette bok av Karin Slaughter, og det er definitivt ikke min siste.
Bøker med trøkk i

I 2017 begynte jeg å utforske hennes forfatterskap etter å ha vært nysgjerrig på hennes navn en stund, og den første boka jeg leste av henne var Pretty Girls. Det ga mersmak. Det er ikke alle som liker å lese om vold i bøker og traumatiske ting, men jeg synes at det på en måte hører med i thrillere. Det er en del vold i Falskt vitne også, men ikke så mye som i de andre bøkene jeg har lest av henne. Som i mange andre bøker, skriver hun om hjembyen Atlanta og liker at fortellerstemmen hennes føles ekte.

I Falskt vitne møter man søstre med et helt spesielt bånd. De stiller alltid opp for hverandre og rydder opp i hverandres rot. Det er vel heller Leigh som rydder opp etter Callies rot. De er også veldig forskjellige. Leigh, som egentlig heter Harleigh, er sterk, snartenkt og har livet på stell, bortsett fra at hun er midt i en skilsmisseprosess. Hun er også forsvarsdadvokat. Callie lider av kroppslige smerter og har vært narkoman i mange år. Det kan gå år før de kommer i kontakt med hverandre igjen.

Leigh føler livet er over da hun møter sin nye klient. Noe skjedde da Callie var barnevakt og Leigh kom til unnsetning for mer enn tjue år siden, og de har holdt tett om det siden. Men det virker som den nye klienten hennes vet nøyaktig hva som skjedde, og han leker med henne ved å sette henne på prøve. Hvor lenge kan hun og søsteren Callie holde hemmeligheten skjult og får de vite hvordan han vet om hendelsen?

Sterk persongalleri
I forhold til de andre bøkene jeg har lest av Slaughter, har Falskt vitne kanskje mindre tempo, og er heller en karakdrevet thriller fremfor en thriller med mye action. Det gjorde ikke noe da karakterene i seg selv hadde mye personlighet og som var veldig interessante å bli kjent med, også de man ikke likte så godt. Grunnen til mindre tempo i denne boka, tror jeg er av at Slaughter blir litt for opphengt i pandemien. Skjønner at hun vil skrive realistisk, men når hun skriver hvem som har på seg munnbind og ikke, om den er helt på eller henger på det ene øret, og bruk av antibac på nesten hver tredje eller fjerde side, faller man da litt ut av konseptet. Blir ikke stresset av å lese om covid-19, men det ble noe drepende og masete. Heldigvis ble det mindre om det i de siste sidene og det ble bedre flyt i handlingen. Man skjønner at handlingen er midt i en pandemi, men det hadde holdt med at hun nevnte det i begynnelsen.

Men hun skal ha pluss for at hun skriver like realistisk som hun alltid har gjort, og det er lett å leve seg inn i handlingen. De første seksit sidene er noe seige å komme seg gjennom, men etter det går lesingen lett som en lek. Er nysgjerrig på hva hun finner på i neste bok!

Slaughter skriver både frittstende thriller og serier. Falskt vitne er en av hennes frittstående thrillere.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra HarperCollins, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Den glemte jenta" av Karin Slaughter
  • "Slukke liv" av Pernilla Ericson
  • "Snapshot" av Garry Disher
  • "Spor" av Pernilla Ericson
  • "Kittyhawk savnet" av Garry Disher
  • "Funnet" av Harlan Coben
  • "Fanget" av Karin Slaughter
  • "Bruddstykker" av Karin Slaughter
  • "Brennende jenter" av C.J. Tudor
  • "En av oss skal forsvinne" av Fiona Barton
  • "Beist" av Ane Riel
  • "Den gode datteren" av Karin Slaughter
Alle bokanbefalinger for dette verket