Straffeprosess

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2022 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Fragmenters eksemplar av Straffeprosess

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Sakprosa

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

En viktig målgruppe for boka er juridiske studenter. Fremstillingen skal være egnet som lærebok. Hovedvekten er derfor lagt på temaer som studenter bør ha grundig kjennskap til, mens andre temaer enten ikke behandles eller bare behandles oversiktsmessig. En vesentlig del av fremstillingen går såpass i dybden at den også har betydelig interesse for erfarne jurister.
Gjennom annen utgave og nå tredje utgave er det samlet sett gjort relativt betydelige endringer i fremstillingen. I tredje utgave er det gjort visse strukturelle endringer, men de største endringene er gjort innad i de ulike kapitler. Flere kapitler eller punkter i kapitler er skrevet betydelig om som følge av enten endringer i rettskildebildet, eller en ny vurdering av hvilke problemstillinger som bør tas opp eller hvordan et tema bør behandles. Samtidig har målet vært at det samlede omfang av fremstillingen ikke skal øke vesentlig.
Det mest betydningsfulle nye i rettskildesituasjonen siden annen utgave er endringene i straffeprosessloven ved lov nr. 122/2021, som trer i kraft 1. juli 2022. Reformen knyttet til aktiv saksstyring innebærer mange endringer i straffeprosessloven kapittel 21 og 22 om forberedelse til og gjennomføring av hovedforhandling. I tillegg innebærer lov nr. 122/2021 en rekke andre endringer i straffeprosessloven, ikke minst i regelverket om påtalemyndigheten. Fremstillingen bygger på rettstilstanden slik den vil være når endringsloven er trådt i kraft.
Ørnulf Øyen er fra 2014 professor ved Universitetet i Bergen. Han har tidligere arbeidet som bl.a. dommerfullmektig, politiadvokat, kst. tingrettsdommer og stipendiat. Siden 2005 har han undervist i straffeprosess, strafferett og sivilprosess, og har publisert en rekke rettsvitenskapelige arbeider innenfor disse rettsområdene.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788245040173

EAN 9788245040173

Språk Bokmål

Sider 577

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket