Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Vi mennesker er i følelsenes vold. Følelsene preger vår opplevelse av oss selv og verden rundt oss, og påvirker hvordan vi lever i sameksistens med andre. For å forstå oss selv og andre, er det avgjørende at vi kan fornemme, tolke og forholde oss til egne og andres følelser. Denne kompetansen kan trenes.
Fortellinger, også fiktive, kan være prøverom for emosjonell forståelse. De kan både skape følelser og beskrive hvordan ulike emosjoner oppstår og virker. «Fortelling og følelse» anvender perspektiver fra affektiv narratologi for å vise hvilke emosjonelle strukturer forfattere som Dostojevskij, Hamsun, Kierkegaard, Ibsen og Jacobsen benytter i sine verker. Per Thomas Andersen studerer både fortellingenes subjekter, rom og tid som emosjonelt produktive, både på individuelt nivå, som emosjonelle mikrogeografier, og på mere overordnete nivå, som kulturelle makrogeografier. Følelser oppleves gjerne som dypt individuelle og personlige, men vi lærer vårt emosjonelle repertoar av kulturkontekstens narrative emosjoner.
Affektiv narratologi drar veksler både på litteraturvitenskap, filosofi, kognitiv psykologi, nevrobiologi og medievitenskap. Studiene i denne boka er blant annet inspirert av Patrick Colm Hogan, Antonio Damasio, Martha Nussbaum og Keith Oatley. Bokas ambisjon er både å gi et nytt bidrag til den affektive narratologien og til forskningen på de kanoniske verkene «Brødrene Karamasov», «Frygt og Bæven», «Brand» og «Sult».
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2016
Format Heftet
ISBN13 9788215026138
EAN 9788215026138
Språk Bokmål
Sider 244
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket2 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket