Ondskapens by

av (forfatter) og Stig Aasvik (oversetter).

Publicom 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (4 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Fragmenters eksemplar av Ondskapens by

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I forbindelse med etterforskningen av en traffickingsak, finner Malmø-politiet likene til to kvinner som har blitt mishandlet til døde. I løpet av noen kalde novemberdager blir politimannen Nils Forsberg trukket inn i en skyggeverden av menneskehandel, prostitusjon og organisert kriminalitet.

Omtale fra forlaget

En tidlig gråkald novembermorgen sitter Nils Forsberg og to kvinnelige politikolleger i en privatbil og spaner mot en leilighet i Malmø. De venter på en ny last med østeuropeiske kvinner, kvinner som blir tvunget inn i prostitusjon. Men transporten uteblir og ingen tegn til liv kommer fra leiligheten. Der finnes det da heller ikke en levende sjel, bare kroppene til to kvinner som er mishandlet til døde. Den alkoholiserte og ensomme politimannen Forsberg kastes inn i en verden av menneskehandel og trafficking i en by som framstår som stadig ondere.

Bokdetaljer

Forlag Publicom

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292526224

EAN 9788292526224

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 196

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Stjernene kunne anes høyt over hustakene. Han kunne navngi stjernebildene. Som barn hadde han lært seg navnene, og fortsatt, når han uttalte navnene høyt for seg selv, ble han gjennomstrømmet av en svimlende følelse, som i barndommen. Verden var stor. Den var gåtefull. Lokkende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå, i løpet av det nærmeste øyeblikket, var alt stille, verden trakk seg tilbake, som en mindre bølge når den henter ny kraft fra havet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Byen ekspanderer. Den spiser seg fram. Den beveger seg, kaster seg fram og tilbake. Og byen blir også mer grusom, grådigere, naknere i sin sult.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når livsflammen var slokt, var det bare igjen en tom hinne, en kokong, et skall. Kvinne som lå på golvet foran ham, var bare et knust kar. Alt det hun en gang hadde vært, eksisterte ikke lenger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva sier man om døden?

Om dette mørke lys som bare blir tyngre og tyngre, og som man ser vokse dypt inne i blikkene, også hos barn som springer rundt og leker. En imploderende lyskjegle hvis omfang bare blir snevrere og snevrere. Hvis man møter døden ofte, nesten daglig, blir man da avstumpet, ser man døden mer eller mindre som en venn, en befrier?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Døden er sånn. Den forandrer i grunnen alt. Den som akkurat var hos oss, er nå borte, og den som er borte, kommer aldri mer tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han jaget et skyggebilde, et bilde som skiftet form. Han hadde ofte snakket med Forsberg om dette. Fantomverdenen. At det eksisterer en annen verden bak den de så - en verden som ble styrt av grådighet og begjær. Forsberg avbrøt ham alltid med å påstå at allerede de gamle gnostikerne hadde hatt samme tanke. Faen vet. Hva visste de om dop og horer?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forsberg hadde ikke kunne la være å gjøre en privat etterforskning om planten. Og riktig. Garderobeblomst var det den ble kalt i Sverige, av den enkle grunn at den også kunne overleve i en mørk garderobe — men den ble også kalt "Smaragdblomst" og vokste da i Sørøst-Afrika. Forsberg foretrakk det poetiske navnet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var flere årsaker til at disse menneskene sto Forsberg hjerte nærmest. Han tenkte at det like gjerne kunne ha vært ham selv som drev der, fram og tilbake, som en flipperkule, eller hvorfor ikke — som en viljeløs manet overlatt til havets lunefullhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langs Bennets väg, Rosengård i Malmö, sprang det ut en allé med smale, tynne trær som noen hadde ribbet for løv. Sannheten var en annen. Hundeeierne i området pleide å hisse opp hundene sine mot trærne, lot dem bite seg fast og henge der med låste kjefter, det styrket nakkemusklene. Man gjorde dette av en spesiell grunn: Man ville ha hunder som ikke slapp tak, som ikke ga etter, som var vant til å glefse i et mykt materiale, stort som et lår.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Menneske uten hund" av Håkan Nesser
  • "Prime time" av Liza Marklund
  • "Stalker" av Lars Kepler
  • "Kineseren" av Henning Mankell
  • "Studio sex" av Liza Marklund
  • "Sirkelens ende" av Tom Egeland
  • "Predikanten" av Camilla Läckberg
  • "Hypnotisøren" av Lars Kepler
  • "Stieg Larssons Menn som hater kvinner - bok 1 : tegneserieroman for voksne" av Stieg Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket