Oslo

steder i byen

av (forfatter) og Sigurd Fandango (illustratør).

Press 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Hilde H Helseths eksemplar av Oslo - steder i byen

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Oslo

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Oslo er mange steder. Vi som bor i Oslo, bor ikke bare i Oslo. Vi bor på St. Hanshaugen eller i Holmenkollen. Vi bor på Romsås eller på Lambertseter. Vi bor på Grønland eller Kampen. Hvert av disse stedene har sin egen historie, sin egen identitet og stemning, sine egne styrker og svakheter. Hvert av dem har forskjellige ting å si oss om byens fortid og fremtid, om hvordan det er å høre til i Oslo i dag, og om hvordan byen kan bli enda bedre å bo i. Denne boken forteller historien om Oslo som en fortelling om et bredt utvalg av disse stedene: hvordan de oppsto, hva som har formet dem, hva de kan lære oss om byen og dens vesen. Resultatet er en bok som garantert kommer til å få deg til å se Oslo på nye måter - en kunnskapsrik, levende og engasjerende fremstilling av en hovedstad i stadig forandring.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788275476430

EAN 9788275476430

Språk Bokmål

Sider 399

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ny, flott bok om Oslo fra Peter Butenschøn. Her er det mye interessant lesning, både for Oslo-kjennere og de som bare er på besøk av og til. I boka har forfatteren valgt ut 19 steder som han skriver om på sitt sedvanlige grundige og innsiktsfulle vis. Vi tas med til Gamlebyen, Akershus, Kvadraturen, Karl Johans gate, Regjeringskvartalet, Torgbyen, Akerselva, Grünerløkka, Frogner, St.Hanshaugen, Holmenkollen, Ullevål Hageby, Kampen, Lambertseter, Vaterland, Romsås, Aker Brygge, Grønland og Bjørvika. Bildene er tatt av fotografen Sigurd Fandango, som også har valgt ut en del eldre fotografier for å vise hvordan det så ut før i tiden. Jeg hadde stor glede av å lese denne boka, og anbefaler den så å si uten forbehold. Skal jeg pirke på noe, så er det valg av fontstørrelse. Font 11 som hovedskriftstørrelse synes jeg blir i minste laget gjennom bokas 385 sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En høyst leseverdig bok ligger bak den nokså kjedelige undertittelen Steder i byen. Kapitteloverskriftene får en tro at dette er nok en bok om Oslos bydeler, men det er bare delvis tilfelle. Kapitlet «St. Hanshaugen» handler om parken og utbygging av parker i Oslo, ikke om bydelen av samme navn. Men for all del, Butenschøn gir oss historikken, bygningene, menneskene og anekdotene på en underholdende måte, men ikke ulikt andre Oslo-bøker. Men har har i tillegg et annet, viktigere ærend, nemlig å fortelle leseren om byutviklingen. Om hvordan planleggere, politikere, arkitekter og entreprenører, ja til og med beboerforeninger, har lansert idealer om byens utbygging gjennom tidene og hvordan de er blitt gjennomført. Hvilke visjoner lå bak Ullevål hageby og hvilke ideer kjemper nå om hegemoniet i Bjørvika, hvor byutvikling konkurrerer med eiendomsutvikling? Slik sett sparker han både til høyre og venstre i Oslo-politikken. Det er kanskje ikke så rart i en by som har redusert byplansjefen til en anonym etatsdirektør.

Artig nok bygger Butenschøn ikke bare på faglitteraturen som kilder. Han siterer også nyere skjønnlitteratur som tar for seg oppvekstmiljøet på forskjellige kanter av byen etter 1945, enten det er Frogner (Beatles) eller Lambertseter (Skyskraperengler). Fotografiene utgjør et avgjort pluss, men bildetekstene er tildels helt fraværende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket