Historien om 17. mai

av (forfatter) og Line Halsnes (illustratør).

Omnipax 2014 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Hilde H Helseths eksemplar av Historien om 17. mai

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Høytider

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvorfor feirer vi 17. mai? Og hvorfor feirer vi den akkurat denne datoen? Alle vet vi fikk grunnloven vår i 1814. Men begynte historien om 17. mai i 1814? Og har vi egentlig feiret den så lenge? Historien om 17. mai begynner verken med 1814 eller Henrik Wergeland. Den starter ikke engang i Norge. Den begynner med krig i Europa og konger som krangla, og ender, noen kongekrangler og kriger senere, som barnas dag, slik vi kjenner den i dag.

Beate Muri formidler sin store kunnskap om emnet med et muntlig og lett språk, tydelige eksempler og morsomme anekdoter som gjør de historiske intrigene og dramatiske hendelsene underveis interessante for unge lesere. Teksten er supplert med tegneserieaktige illustrasjoner av Line Halsnes som eksemplifiserer eller dramatiserer de historiske situasjonene på underholdende vis.

Bokdetaljer

Forlag Omnipax

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788283150070

EAN 9788283150070

Språk Bokmål

Sider 75

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Denne boka lærte meg mer om historien før, under og etter 17. mai enn det den norske skolen noensinne har gjort. Den er lettlest og oversiktlig. Her har du fakta rundt 17 mai, grunnloven og landets historie, i tillegg til overraskende godbiter, for barn og voksne. Jeg er sikker på at også ungdom og voksne har mye å lære av denne boka her, da den er grundig og omfattende. Illustrasjonene er en fin bonus. Historien om 17. mai burde definitivt være en del av pensumet på barne/ungdomsskolen. Dette er rett og slett god faglitteratur for barn. Ja til dybdelæring og økt informasjon!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket