Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Norsk ost - opprinnelse, framstilling og bruk En bok for oste-elskere! Spekket av kunnskap og historie for de som ønsker å vite hva de kjøper, og for de som vil briljere med de gode fortellingene fra norsk ostehistorie. Dette er en unik guide til norske oster. Ukjente historier - for de fleste - og overraskende og ikke minst interessante fakta fra norsk ostehistorie. Det er også en nyttig bok: Hva kan du kreve når du kjøper ost? Hvordan skal de ulike ostene være og hvordan skal de best oppbevares? Grunnregler for anretning av ost - hvilke passer sammen, og hvor mye skal du beregnet? Og ikke minst: Hva skal du servere til? Forfatterens ønske er å bidra til å føre gamle og nye oste-tradisjoner videre, og med denne boken er mulighetene til å lykkes absolutt tilstede! Om forfatteren Anders Oterholm (1934) var ferdig utdannet ved Norges Landbrukshøgskole i 1963. Etter fire års videreutdanning (Dr. philos. i Food Science) i USA, ble han i 1967 hentet hjem til Norge for å overta hovedansvaret for kvalitet og utvikling av ost innen TINE (Norske Meierier). Dette holdt han på med til han gikk av med pensjon i 2000. I tillegg kan nevnes: Professor II i meieriteknologi ved NLH/UMB. Internasjonalt arbeid med standardisering av melk og melkeprodukter. Formann i FN's ekspertkomité for melk og melkeprodukter. Har vært med på å bygge opp eksporten av norsk ost til Japan og USA.
Forlag Tun
Utgivelsesår 2008
Format Innbundet
ISBN13 9788252931099
EAN 9788252931099
Språk Bokmål
Sider 272
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket