GREAT SON

av (forfatter).

Fawcett 1980 Mass Market Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 2.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Ellen E. Martols eksemplar av GREAT SON

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

USA/Canada

Lesedato

2014

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Fawcett

Utgivelsesår 1980

Format Mass Market Paperback

ISBN13 9780449229569

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 0 1 0

Bokomtaler

Denne boken, som het "Slekters gang" på norsk da den kom ut i 1953, er skrevet av samme forfatterinne som skrev boken "Giganten" som den kjente filmen med James Dean, Elizabeth Taylor m.fl., bygger på. Og det var grunnen til at jeg lånte den på biblioteket og leste den, - i et stille håp om at det egentlig var "Giant", - bare dårlig oversatt;) (Tematisk kunne jo "Giganten" også ha hett "Slekters gang", - det dreier seg jo mye om det der også.)
Men det var det altså ikke, selv om de tematisk som sagt kunne ligne litt, - og temaet er forsåvidt interessant nok: hvordan verden endrer seg over tid, og hvordan generasjonene endrer seg i takt med den, slik at det derved skapes en viss distanse mellom generasjonene.
Denne boken utspiller seg i Seattle i 1941 og tidligere, og man får innledningsvis en god innføring i byens geografi og historie, - veldig interessant! Så dette fant jeg lovende, kombinert med selve temaet, og jeg gikk i gang med friskt mot. Men komposisjonen av boken var elendig, man fikk tidlig presentert hvordan det "gikk" og alt rant bort i uinteressant prat mellom stereotype representanter for forskjellige mennesketyper! Boken sluttet med angrepet på Pearl Harbour, og til tross for at Ferber skal være kjent for å se tingene også fra undertrykte menneskegruppers side, gjorde hun ikke det her, når det gjaldt de amerikanske japanerne i Seattle. Deres situasjon har det vært skrevet om i bøkene "Sneen på Sedertrærne" og "Hotellet på hjørnet av bitter og søt", - og jeg må nok si at jeg ble skuffet over hennes - egentlig nesten manglende, men likevel stigmatiserende - presentasjon av problemstillingen.
Så altså, bare terningskast 2 fra meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket