Zapruder416

roman

av (forfatter).

Bravado forl. 2005 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Bokoholikers eksemplar av Zapruder416 - roman

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den hardkokte detektiven Martin Brüger, blir fra selvmordets rand, viklet inn i en intrikat sak som etter hvert bringer nytt liv inn i systemet hans. Det Martin Brüger mer enn noe vil til livs, er løgn og feighet, og dette får han rik anledning til å bryne seg på. zapruder416 er en Oslo-roman med klare absurde trekk. En atombombe kommer i Martin Brügers varetekt, og sett på bakgrunn av hans labile vesen, vet han ikke hva han skal gjøre med den. Bokens egentlige uløste gåte er allikevel kjærligheten, noe som truer med å sende han tilbake til dit han kom fra.

Omtale fra forlaget

zapruder416 er en kort, men innholdsrik bok. Handlingen utspiller seg i Oslo, hvor den hardkokte privatdetektiven Martin Brüger truer med å gå til grunne. Han blir reddet av et mirakel, men prisen er høy, for han blir involvert i et komplott hvor Vestens troverdighet står på spill. For 300 år siden introduserte filosofen Leibniz energiens bevarelse, og med et pennestrøk fjernet han menneskets frie vilje. Kan dette være riktig? Som svar dukker en ny teori opp, som omskriver Einsteins berømte ligning, men er det for sent? Tåler vi et paradigmeskifte? Martin Brüger er ikke noe annet enn et stykke drivved i dette Blindern-miljøet, involvert på grunn av to mord. Boken handler også om kjærligheten, nærmere bestemt Martin Brügers kjærlighet til den notoriske Rebella Rabalder. Det er i vårt uforløste rollemønster at spiren til all ondskap ligger begravd. Den er nissen som alltid blir med på lasset, til tross for velmenende politiske reformer. Hvorfor bærer boken tittelen zapruder416, som spiller på Kennedy-mordet i 1963? Hjemmesiden www.bravado.no trekker også dette temaet videre, og et bilde fra den kjente Zapruder-filmen er lagt ut og mer enn antyder et komplott. Er dette bokens spekulative markedsføringsapparat, for i boken selv er dette temaet bare viet en side? Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror forfatteren prøver å si at: Muligheten for å velte de mest etablerte teorier finnes, men vi nekter å se det. Det kan virke som om boken er for de spesielt interesserte, de som er spesielt interessert i livet ...

Bokdetaljer

Forlag Bravado forl.

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788299404051

EAN 9788299404051

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 144

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket