Ingen lesetilstand
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Vi lever i en sekularisert tid, samtidig synes religion å være overalt i kulturen. Hva er forholdet mellom religion og populærkultur? Og hvordan tolke religion når den trer ut av sine teologiske rammer og viser seg i nye former, på nye steder og i uvante sammenhenger? Kan religion leses som en slags readymade? Som et ferdig formet produkt som får ny kraft og betydning når det flyttes ut av sin opprinnelige ramme?
Forståelsen av religion som fortelling åpner for en oppfatning av religioner som intertekstuelle. De er vevd sammen med andre fortellinger og forestillinger i samfunnet. Av og til innbyr de religiøse fortellingene til konkurranse, og det oppstår konflikter. Ofte fører de også til endringer i det religiøse landskapet, som i 1950-tallets "helvetesdebatter".
Jeanette Sky har sett nærmere på slike omformende fortellinger. Med et kritisk kulturhistorisk blikk løfter hun frem eksempler fra skjønnlitteratur, film og billedkunst - fra Ingmar Bergman til Harry Potter. Hun ser også på forfattere som Jon Fosse, Dag Solstad, Hanne Ørstavik, Karl Ove Knausgård, Torgny Lindgren og Per Olov Enquist. I bakgrunnen klinger Ibsen, Strindberg og Munch. Fra samtidskunsten møter vi Andres Serrano, Shirin Neshat og Damien Hirst. Forfatteren drøfter vår nære religionshistorie, slik den bearbeides og kommer til uttrykk i kulturen. Her handler det om religionskritikk og politikk, og om undring og fortryllelse.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788253031484
EAN 9788253031484
Språk Bokmål
Sider 272
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket