Magdalena

av (forfatter).

Schibsted 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.88 (8 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Anita Ness' eksemplar av Magdalena

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Historisk

Lesedato

2014

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Trollkvinne er en historie om den store kjærligheten - og faren for å bli uskyldig dømt til ild og bål. Året er 1661, og det lille samfunnet Skatøre i Finnmark er fortsatt sterkt preget av hekseprosessene noen år tidligere. Den rødhårete kapteinsdatteren Magdalena forstår at det ikke er bra å skille seg for mye ut, men blir likevel lagt merke til - ugift og frittalende som hun er. Og så forelsker hun seg i klokker og kirkesanger Isak Pedersen ... Hun kunne fortsatt sanse varmen fra kroppen hans da hun fikk holde ham om armen. Han var i ferd med å innta alle tankene hennes, og hun lot det skje. Hun var klar over at hun ikke kunne få ham, men hun likte å drømme om det, likte å smake på muligheten. Den eneste det kunne skade, var henne selv.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788251676885

EAN 9788251676885

Serie Trollkvinne (1)

Genre Romantikk Historisk litteratur

Omtalt tid 1600-tallet

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 218

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 2 2 0 1

Bokomtaler

Bente Pedersen, nå har du jammen meg gjort det! I alle år har jeg lengtet litt etter at det skulle komme en serie å slå Isfoket ned fra førsteplassen som min favoritt. Og med Trollkvinne har du gjort det, og skrevet din beste serie Og ikke bare det, den er så bra at du herved troner alene som min favorittforfatter!
(Og som en liten tilføying, ikke noe tusser og troll som Margit sitt univers, men vanlige kvinner som blir utsatt for datidens heksejakt som vi alle vet var tuftet på vanvittige anklager som f.eks. at naboens ku hadde melket dårlig en dag.)

"Det begynte og sluttet med kjærlighet. Magdalena kunne ikke leve uten hans kjærlighet." Allerede i prologen får jeg en god følelse på at DETTE er serien. Etter de tre første kapitlene aner vi tematikken i serien, beskrivelsene av miljø, handling og detaljer er som alltid helt makeløs. Det historiske bakteppet er sterkt og veldig interessant. Er spent på hva som skjer videre.
Magdalena har dette udefinerbare over seg, som gjør at folk til alle tider har startet en heksejakt. Hun er sterk, uredd, vet å bite i fra seg, men samtidig så sårbar og ensom. Kanskje den mest sammensatte av alle de sterke damene dine, Bente. Isak er kanskje den beste helten noen gang, men kan han slå Mik'kal... Blir veldig spennende å følge utviklingen her

Det som er best med dine serier er at du spiller på hele følelsesregisteret til en leser, det blir som jeg puster og lever i Trollkvinne når jeg leser den. Ser frem til å leve i universet til Magdalena og Isak en god stund. For ikke å snakke om alt jeg lærer, du setter fingeren på ting jeg ikke en gang visste at jeg ville lære og høre om. Også bringer den med seg en lengsel etter å se Øst-Finnmark igjen.

Gratulere så mye med en ny serie, og du er nå nr 1 og tematikkens- og detaljenes dronning. Og formuttere som deg kan fortsatt utvikle seg og levere noe så inni hampen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Blodrand" av Bente Pedersen
  • "Hjertenskjær" av Bente Pedersen
  • "Klokkerkone" av Bente Pedersen
  • "Mistenkt" av Bente Pedersen
  • "Ventetid" av Bente Pedersen
  • "Vintersolverv" av Bente Pedersen
  • "Slottet" av Bente Pedersen
  • "Bekjennelser" av Bente Pedersen
  • "Ild og bål" av Bente Pedersen
  • "Frikjent" av Bente Pedersen
  • "Grossererens datter" av Bente Pedersen
  • "Merket for livet" av Elisabeth Hammer
Alle bokanbefalinger for dette verket