Before She Ignites (Fallen Isles)

av (forfatter).

Katherine Tegen Books 2017 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 2.50 (2 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

ArcticDwarfs eksemplar av Before She Ignites (Fallen Isles)

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Helt OK

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Katherine Tegen Books

Utgivelsesår 2017

Format Hardcover

ISBN13 9780062469403

Språk Engelsk

Sider 496

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 1 0

Bokomtaler

Eg veit at eg kanskje er akkurat litt for "gamal" til å vere i målgruppa for denne boka, og det kan kanskje ha farga mi oppfatning av boka. Men når eg først har lese ho, kan eg vel likegodt skrive litt om kva eg tykte. Ver også merksam på at dette er første bok i ein trilogi.

Litt om handlinga: Mira har levd ei privilegert liv som ein slags talsperson for regjeringa i heimlandet. Dette endrar seg brått når ho finn informasjon ho ikkje skulle ha og konfronterer regjeringa med den. Som straff blir ho sendt til fengselet "the Pit". Skal ho røpe løyndommen ho skjuler eller skal ho kjempe imot fiendane ho plutseleg har fått?

Kva eg tykte: Eg vart diverre veldig skuffa over denne boka. Eg las heile, men eg vurderte fleire gonger om eg skulle gi meg. Eit av problema mine var at eg tykte at handlinga bevega seg for sakte. Mange gonger følte eg at handlinga blei repetert, og av denne grunnen følte eg at boka med fordel kunne vore ca. 100 sider kortare utan at det ville gått nok særlig på bekostning av historia. I tillegg var bruken av tilbakeblikk noko forvirrande, og eg følte ikkje dette gav noko til handlinga.

Ganske tidleg i boka fekk eg inntrykk av at dette skulle vere ei fantasybok der drager var ein viktig del av historia, men dragene får ein skuffande liten plass i handlinga. Dei blir nemnt i fleire
tilbakeblikk, men eg syns ikkje dei får kome til sin rett. I tillegg tykker eg at den verda og historia som forfattaren har utvikla til tider verkar litt "tynn".

Persongalleriet skuffa meg også. Heltinna irriterer meg, og framstår som veldig overfladisk. Eg føler også at vi ikkje får bli riktig kjent med verken Mira eller dei andre, då vi får vite så lite om dei.
Med det fokuset som er på mental helse blant ungdommen er det eit lite pluss at forfattaren tek opp temaet og beskriv at hovudpersonen får fleire angstanfall, men det slår meg likevel som eit forsøk på å gi ein relativt grunn karakter litt djubde.

Det dumme med alt dette er likevel at eg verkeleg hadde lyst til å like boka, men eg fekk det berre ikkje til. Den hadde mykje potensiale, men eg trur den ville hatt godt av at forfattaren brukte litt meir tid på å utvikle historia og handlinga for det var ikkje før på slutten av boka at ting byrja skje. Med tanke på dette er eg tilbøyeleg til å spekulere i om neste bok i trilogien kanskje vil vere betre, sidan forfattaren har hatt meir tid på seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket