Overmaktas grep

glimt av Den kalde krigen

av (forfatter).

Falken forl. 2000 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Andreas Boklesers eksemplar av Overmaktas grep - glimt av Den kalde krigen

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Historie

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka skal gjere norske lesarar kjende med innhaldet i sentrale verk som omhandlar delar av Den kalde krigen. Boka er ei syntese inspirert av historikarar forfattaren støttar seg til, og inneheld ei samling saksorienterte essays. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Over 50% av alle norske samtidshistorikere arbeider direkte eller indirekte med forskning finansiert over forsvarsbudsjettet. Det finnes flere eksempler på at dyktige historikere med avvikende meninger om historiens forløp etter 1935 ikke får offentlige midler, ikke får slippe til arkiver, ikke inviteres på konferanser m.v. Den faglige boikott har særlig rammet det forsvinnende mindretall av norske historikere som stiller spørsmålstegn ved offiserkorpsets rolle i 1940, men også i høy grad dem som har avvikende meninger om drivkreftene og utviklingen av Den kalde krigen. Derfor forties mange sider av Den kalde krigen, både nasjonalt og globalt, i offisiell norsk historieskrivning. Kjell-Arnt Labukt, som er cand.philol. med historie som fag, kan som uavhengig historieskriver fritt sette spørsmålstegn ved den offisielle norske versjonen av kaldkrigshistorien. Han har ikke den samme status som forskere betalt over militærbudsjettene, men det han måtte mangle i forskningsstatus, tar han igjen i perspektivrikdom. Perspektiver som ofte sensureres i den type halvmilitær historieskrivning som dominerer i Norge. Forfatteren har gjennomgått et stort materiale som er lite kjent i Norge. Hans fremstilling bygger i stor utstrekning på amerikanske historikere som tilhører den såkalte revisjonistiske skole, en historietradisjon som den norske offentligheten ikke får høre meget om. For revisjonistene er Den kalde krigen et resultat av en konflikt mellom to parter, ikke en kamp mellom "det gode" og "det onde". Alle som har opplevet Den kalde krigen og har interesse for den nyere historie bør lese denne viktige boka. Den bygger på en lang rekke historiske arbeider som kaster lys over mange interessante og sentrale spørsmål, og gir i en populær form en oversikt over USAs globale rolle under Den kalde krigen.

Bokdetaljer

Forlag Falken forl.

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788270092925

EAN 9788270092925

Omtalt tid 1945-1999

Språk Nynorsk

Sider 234

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket