Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 41 til 60 av 44414 bokomtaler

En klar femmer til en god forteller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historiens tråder danner en enorm vev. Og Tom Egeland syr sammen historiske hendelser til en besnærende fremstilling av hvordan norrøne guder, kirken, satan og antydninger om kjemper i eldre tider kan henge sammen. Spennende antydninger, og godt bygget opp. Men boken og fortellingen hadde vært tjent med å ta seg bedre tid til å bygge karakterene og motivene deres. Det går litt for fort i svingene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elaine N. Aron som selv er en høysensitiv person, og forsker samtidig, har grepet muligheten å forske på det som har med høysensitive(HPS) personer å gjøre. Hun er kunnskapsrik og har mye på hjertet i boken, men den blir litt kjedelig lesing og noen ganger tar jeg meg i å lese uten å særlig tenke over hva jeg leste. Kanskje boken ikke fenget meg så mye fordi jeg selv fort innså at jeg ikke var av den sensitive typen som Aron fremstiller den typsiek HSP.
Boken er allikevel grei med tanke på det å være observant når man eventuelt møter på eller kjenner til personer med dette personlighetstrekket, og hvordan man på best mulig måte kan møte disse personene uten at det blir altfor overstimulerende. For en HPS vil boken sikkert være ytterst nyttig og vedkommende vil sikkert kjenne seg igjen. Hvis du lurer på om du er det, så les boken, men for deg som vet at du ikke er det, så kan du jo velge eller vrake, der det beste du kanskje oppnår er enn viss innsikt og kunnskap rundt dette med høysensitivitet. Boken beveger seg også til tider inn i mer new-age og den åndelige sfære, siden HPS er mer tilbøyelige til å helle mot den siden, uten at denne siden av boken tar helt overhånd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

"En vinter i Wilow Bay" - var først og fremst en bok om vennskap og kaffe. Idyllisk liten kystby hvor det i utgangspunktet bare var herlig samhold, og hovedpersonen som kommer dit etter et havarert ekteskap - starter kafé og lager verdens beste KAFFE. Man fikk lyst til å drikke kaffe når man leste denne boken. Så trekker den ned at den var haltende skrevet - mange og korte kapitler som jeg ikke syntes funket helt. Forfatteren prøver også være humoristisk innimellom, uten at hun lykkes helt - så en bok midt på treet - men om du vil drømme deg bort - og bare være på Kaféen i Willow Bay - så er den perfekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nok en innholdsrik og bibelsk gjennomgang rundt det eskatologiske synet som tar for seg at alle bibelske profetier ble oppfylt i år 70 e.Kr. Don K. Preston tar hovedsakelig for seg Luk.21:22 som flere kommentatorer mer eller mindre hopper over, unngår å bruke mye blekk på, eller gir synsende og unnvikende svar på.
Preston tar for seg noen av kommenatorene som har prøvd å gi et logisk svar på dette for å bevise bl.a. at alle ting som skulle bli oppfylt, var alle ting som hadde med Jerusalems ødeleggelse å gjøre, men uten at vedkommende er klar over det så får Preston på underffult og bibelsk vis vedkommende til å egentlig mene at alt fatisk ble oppfylt i år 70 ved Jerusalems ødeleggelse. Forfatteren går mer eller mindre grundig til verks og viser ut fra Skriften, spesielt det Gamle Testamentet og Daniels bok om hvordan alt faktisk ble oppfylt i år 70. En velskrevet, interessant, givende, lærerik og hermeneutisk sunn bok i god Preston stil!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok!! Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes dette var en god bok - på høyden med Reisen hjem - men annerledes ... Den var både medrivende, spennende og litt trist... En gripende og fin historie

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fascinerende om ufrivillig barnløshet og fugler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, tenker denne er flere hundre sider for lang. Mange partier er så uvesentlige at det er irriterende. Så kan det komme en scene som virkelig fenger, men det er for få av dem. Dessverre også forutsigbar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som må leses av de som opplever utbrenthet og utmattelse basert på overbelastning. Boken beskriver denne tilstanden meget godt og gir deg en steg-for-steg brukerveiledning ut av denne tøffe tilstanden. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stor kontrast mellom veldig gode kritiker og min oppfatning. Forfatter med irriterende evne til hele tiden å skrive som et oppslagsverk - det bedrer ikke boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er forfatter Egon Holstads helt egen private gjennomgang av Raga Rockers-plata «Maskiner i Nirvana». Unødvendig å si at han ELSKER plata. Og Raga Rockers. Og bandleder Michael Krohn.
Boka er i serien Norske Albumklassikere Bokserie, utgitt av entusiasten Christer Falck og hans Falck Forlag. Har du et forhold til Raga Rockers, er denne boka et must. Jeg leste den ut på en ettermiddag, selvfølgelig akkompagnert av «Maskiner i Nirvana».

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en omfattende og velutforsket bok rundt temaet, som bokens 522 sider tilsier. Den går fram i mer eller mindre samme ånd som "Sacred Cow"' og "Defending Beef"' og referer også innimellom til de to nevnte bøkene, som jeg også leste før jeg leste denne. I motsetning til de to så har denne endel mer innhold og er ikke like komprimert som de to nevnte bøkene. Innimellom så leser man seg litt blind på de forskjellige områdene, f.eks. blir det veldig mange selskaper og forkortelser å holde styr på, noe også forkortelsesregistret bak i boken er med på å bekrefte. Noen ganger beveger forfatteren seg ut på områder som til å begynne med er interessante, men som hun ikke alltid klarer å holde like interessant gående over alle de sidene et spesielt deltema beveger seg over. Dette gjelder spesielt når man har kommet ca. halvveis uti boken.
Utenom dette så er boken interessant og spennende lesing, noe repetisjon fra de to nevnte bøkene, men også noen nyere innfalksvinkler rundt temaet.
Jayne Buxton henviser også til mange forfattere og forskere som jeg selv kjenner til og har lest bøker av, noe som selvfølgelig er til stor hjelp når det kommer til å holde interessen oppe med tanke på bokens innhold. Boken kunne ha vært mer spissfindig rettet mot det plantebaserte, for den beveger seg til tider litt utover det man forventer av en bok med tittelen som boken er bærer av, men ved disse tilfellene så glemmer hun allikevel ikke temaet og påpekers stadig relevansen med det hun skriver til selve teamet. Selvom trådene innimellom er noe løse, så strammes de til og boken blir til syvende og sist et godt verk av ei som nok ikke er utdanningsmessig helt kvalifisert til å skrive den, men henviser på en god måte til kilder som jeg anser som mer eller mindre troverdige. Jeg synes allikevel ikke denne når helt opp til standarden til "Sacred Cow" og "Defending Beef". Boken er på god vei, og kan være enslags utvidelse til de nevnte bøkene, selvom man innimellom kan tenke seg tanken om det egentlig var nødvendig å skrive nok en bok rundt dette, spesielt med tanke på at det ikke var så lenge før denne at de to andre ble publisert. Har du ikke lest de to overnevnte bøkene så kan du jo alltids få stor utbytte av denne, og er du en helselesehest så kan du jo også svelge denne mens du først er igang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka går gjennom handlinga og resepsjonshistorien til fem sentrale Ibsen-dramaer: Et dukkehjem, Gengangere, En folkefiende, Vildanden, og Rosmersholm. De aller fleste bokelskere har nok lest eller sett opptil flere av disse tidligere, men den tør fungere som en god innføring (for nye lesere) eller fordypning (for returnerte lesere) for folk som er villig til å gjøre et aldri så lite dypdykk i disse søylene i litteraturhistorien vår. Personlig er jeg ikke svært begeistret for alle de omtalte dramaene, men boka var like fullt lærerik og interessant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boka tar for seg en del realistiske verker av Bjørnson - en interessant avgrensning, siden det ikke er disse verkene vi pleier å legge vekt på i dag (selv om et par realistiske dramaer nevnes pliktskyldigst i noen sammenhenger). Borte er bondefortellingene, borte er lyrikken - her gjennomgås typisk realistiske dramaer, noveller og romaner.

De forskjellige verkene gis ganske fyldige referater, rikelig forsynt med sitater. Jeg anbefaler å lese de omtalte verkene parallelt med denne boka, men du loses altså kyndig gjennom verkene dersom du ikke kjenner dem fra før. Alternativt har du et godt påskudd for å lete fram dramaene i arkivene til NRK tv eller -radio.

Når handlingsreferatet til det enkelte verk er unnagjort, starter moroa, altså resepsjonshistorien. Heri også Bjerck Hagens egne smaksdommer, som han - ikke overraskende - framsier med bestemthet. Jeg er ofte uenig med dommene hans, men viktigere: de er godt skrevet, med mange interessante momenter, selv om Bjørnson kommer overraskende godt ut av det. Ufortjent godt, kunne en driste seg til å si, for langt fra alle verkene som omtales er stor litteratur, etter min mening. Men ikke hør på meg - les heller boka, og les (eller se, eller lytt til) de omtalte verkene, og døm selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Usikker på om jeg har mer eller mindre respekt for Monsen etter å ha lest denne boka. Jeg beundrer han for mot, ståpåvilje og fabelaktive turegenskaper, samtidig så synes jeg ikke noe om at han setter livene til uskydlige dyr i fare, være seg å hundene han tok med til Alaska og Canada, eller bjørner og isbjørner i samme områder.
Det er allikevel interessant å få et innblikk i hodet til denne mannen.
Terningkast 4.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Billie og lillebror Lukas og mor og far, flytter til en forlatt jernbanestasjon kjempelangt hjemmefra. Mor og far elsker stasjonen, det gamle huset som har så mye mer sjel enn nye hus - men Billie liker ikke sjelen i den gamle stasjonen. Ser ikke mor og far skriften på veggen? Og hvorfor er det ingen av de andre på skolen som vil være venner med Rasmus, han blir ikke invitert til Halloween-festen engang!

Skummelt og grøssende og spennende og for en slutt! Kommer det en oppfølger på denne tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skummel og spennende bok om Abdi og lillesøsteren Alva som er på flukt fra udyr som dreper mennesker...Moren deres er nettopp drept av et udyr, faren er på reise i Irland. Deres håp er å komme til Djupevik, der går det båter, slik at de kan reise til Irland. Boken skildrer bra hvordan mennesker reagerer under frykt, sult, medisinmangel og kaos. Boken slutter brått, forhåpentligvis kommer det en oppfølger. Tynn bok på bare 94 sider. Har vunnet Arks barnebokpris 2023. Nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris. Passer fra 10 år og oppover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Overraskende god bok, ja boka er rett og slett en kilde til begeistring. Ekstra morsomt at jeg har tenkt flere av de samme tankene selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit R