Denne helgen blir det litt variert lesestoff. Jeg skal først lese ut 2. bok i trilogien Torka aldrig tarar utan handskar av Jonas Gardell. En fantastisk trilogi så langt. Så grusom, trist og fin på en gang. Synd det er historie og ikke bare en roman.
Neste bok burde være siste bok i trilogien, men jeg tar en liten tur innom vikingene først. Jeg fortsetter på 3. bok i viking-serien til Bernard Cornwell med Jarlene fra nord. De tidligere bøkene har vært spennende og lærerike så jeg har store forhåpninger til denne og.

Utenom bøkene så har samboeren endelig kommet hjem fra Ungdoms-OL så nå blir det forhåpentligvis litt fortgang i flytte-sjauen.

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Denne helgen koste jeg meg med Blindgang av Jørn Lier Horst. Kan vel si at jeg var litt i min egen boble mens jeg leste denne boka, og det var ikke så lett for andre å få kontakt med meg. Dette må være en en av de beste krimbøkene jeg har lest på lenge!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg slukt "DNA" av Yrsa SIgurdardottir. Første boka jeg har lest av henne, og den minner meg om Jo Nesbø. Vet ikke hvor lenge jeg kommer til å huske den, men av og til er det deilig med en god krim! Ellers har jeg også lest ferdig "Hele livet på en dag"av Alyson Richman. Ikke stor litteratur, men deilig atspredelse likevel, og en sterk påminnelse om grusommhetene under 2. verdenskrig. Og mens jeg var innom 2. verdenskrig startet jeg liksågodt på "The book thief" av Markus Zusak på lydbok. Jobber med å forbedre engelsken min, og siden jeg har sett filmen, opplever jeg at det går ganske greit. Og nå som jeg er ferdig med både "DNA" og "Hele livet på en dag" (som det var venteliste på på biblioteket), er planen å vende tilbake til "Gifttreet" av Barbara Kingsolver. En sterk historie fra Kongo i etterkrigstiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har planer om å lese sigurdsardottir's bøker, har ikke lest noe av henne før, så spennende med nye forfattere og bøker. Jeg har også "bitt meg fast" til bøker fra andre verdenskrig. Jeg fant noen gode boktips hos deg innenfor temaet som jeg skal ta videre. Jeg har syns det er spennende og interresant å lese bøker/historier fra andre verdenskrig. Har lest boktyven og kan anbefale den på det varmeste. Anbefaler sara's nøkkel - Tatyana de Rosnay så lenge det er stjerner på himmelen - kristin Harmel, og ikke minst den jeg er oppslukt i nå - Rakels bok Sissel Verøyvik. ☺️☺️

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er godt i gang med nåværende bok i Dystopisk lesesirkel her på bokelskere, Ready Player One. Store deler av handlingen er lagt til en virtuell verden og de første 100 sidene gikk som en lek - noe som gjør at jeg ser frem til resten av historien. Jeg ser ganske lett for meg scener, landskaper osv som Cline beskriver - og det er ikke fritt for at det klør litt i fingra på en forhenværende nokså ivrig spiller av førstepersons skytespill, he-he (selv om den "karrieren" ble lagt ned for lenge siden).

Den andre lesesirkelen her på bokelskere valgte Brødrene Karamasov - og jeg må si jeg er litt spent på å gå i gang med denne mursteinen - min første Dostojevskij. Men jeg går på med åpent sinn, håper jeg.

Jeg leser begge disse bøkene på Kindle og er fornøyd med måten man der kan slå opp ord eller wikipedia-artikler, skrive notater og merke av passasjer. For ikke å snakke om at Kindle'en tar lite plass og er grei på farten og på steder med dårlig leselys. Har ikke vært så ivrig bruker av Kindle tidligere, men ser nå flere og flere fordeler med den. Ikke minst fordi huset gror igjen av bøker hvis jeg skal fortsette å kjøpe inn bare fysiske bøker... (men glad i papirbøker er jeg, så spørs om det må snekres enda flere hylleløsninger i kriker og kroker til sommeren).

Ha en fortreffelig uke og en god leseuke alle sammen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

kommet halvveis i boka om Silkeveien. Den er bra, og husker på tv-serien fra NRK for mange år siden. Denne bør leses hvis du har tenkt deg til SentralAsia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kun lest første boka til Gardell, må lese resten og. Gikk den ikke på TV for en stund tilbake og?

Jeg tenker jeg starter på Lycke av Mikaela Bley i løpet av helga. Enn så lenge koser jeg meg med Evna av Siri Pettersen. Skulle ønske den aldri tok slutt!

God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tørk aldri tårer gikk på nrk tror jeg, jeg måtte lese ferdig, så lånte jeg filmen. Jeg fikk absolutt et positivt inntrykk av Gardell. Når jeg var ferdig med den andre, forsøkte jeg å finne den tredje i bokhandlerne. Jeg måtte vite fortsettelsen, etter mye leting, og noen bomturer jeg fikk tilslutt tak i den, men det etter effektiv leting☺️☺️Jeg har sånn tvangstanke - må lese boken - før jeg ser filmen. Filmen er absolutt verdt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei jeg har lest tørk aldri tårer uten hansker, og den er utrolig bra, du har mye å glede deg til der. Det er en av mine favoritter. Det står at boken er basert på virkelige hendelser, og at det er forfatterens og hans vennegjengen's historie Forfatteren var en av de overlevende. Hvertfall det jeg har lest om den. Jeg fikk litt sjokk når det var fra virkeligheten. Filmen er også bra.
Jeg har lest lite de siste, det går i rykk og napp. Jeg skal skrive en anmeldelse på en bok, så det må prioriteres. Ellers holder jeg fortsatt på med Rakels bok, og jeg har kommet omtrent halvveis. Så går litt tregt. I morgen blir det lesekveld med en venninne, da inntar vi plassene i hver sin sofakrok og kaffe en bok. Håper jeg da kan få lest mer. Februar har ikke vært en god lesemåned, så nå er det skjerpings. Ønsker alle en god helg/lesehelg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Hemsedal, og ser frem til sol og ski i morgen:) Tror ikke det blir så mye tid til lesing, men fikk pakket meg med 'Ready player one' av Ernest Cline som jeg fikk i hus i går. Den er neste bok ut i den dystopiske lesesirkelen, så tjuvstarter litt i helga. Gleder meg til den, håper den lever opp til alle godordene den har fått.

På ørene har jeg lyttet til 'Løvetemmeren' av Camilla Lackberg i det siste, den er spennende så langt. Men også veldig lik alle de andre bøkene hennes.

Riktig god helg og lykke til med alt flyttestresset!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Planen er å starte på Lee Harpers Sett ut en vaktpost. Leste Drep ikke en sangfugl for mange år siden. Har høye forventninger :)

God helg

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God helg:-) Jeg koser meg med Døde sjeler enda. Ved siden av leser jeg Liza Marklund, har kommet til Prime time som er den tredje boka om Annica Bengtzon. Liker henne skikkelig godt. Ellers så gleder jeg meg til å ta fatt på Brørene Karamasov som er neste bok i lesesirkelen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I går kveld ble jeg ferdig med: Metro 2033 Dmitrij Glukhovskij og begynte etterpå med: Linda - som i Lindadrapet av Leif G.W. Persson. Og jeg skal fortsette å lese: Fordi overlevelse ikke er nok av Emily St. John Mandel. Hvis jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på: Familieforbannelsen av Gareth P. Jones, så får vi se hva jeg "rekker".

Ellers blir det en sirupshelg som vanlig:) Ikke mye som skjer med andre ord.

Håper du har kommet godt i gang med flyttestyret, og at du også tar deg tid til lesing innimellom:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Metro 2033 har jeg liggende på vent, den er jeg spent på, hva syns du?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei :-) Metro 2033 er på lista over bøker du kan stemme på hvis du har lyst til å være med neste gang Dystopisk lesesirkel her på bokelskere skal velge bok. Jeg vet allerede nå at jeg kommer til å stemme på den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, jeg har ikke skrevet anmeldelse av den ennå, men jeg ga den terningkast 4. Det er en spesiell dystopi bok, men god og har et lite snev av uhygge. Så jeg skal få med meg oppfølgeren senere i år. Metro 2033 er vel verdt å lese:) Den er litt komplisert i begynnelsen, men det løsner seg etter hvert:) Håper du gir den en sjanse:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det skal jeg absolutt, er svak for både dysopier og russisk litteratur. Holder jo på med leseutfordringen i år også og skal lese en dystopi. Det blir denne:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt valg:) Er spent på hva du synes etter å ha lest den. Håper på en tilbakemelding da;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal du få, vet ikke når jeg får lest den, men i hvertfall i løpet av året. Oppfølger høres spennende ut, den har jeg ikke hørt om. Vet du hva den heter?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager for sent svar. Oppfølgeren heter Metro 2034. Håper du får mersmak av den første. Jeg har oppfølgeren liggende allerede og den skal leses i år. Usikker på når. Det er et spesielt konsept, men samtidig fascinerende:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sjonglerer mellom tre bøker; (fortsetter på) Bitch, The Wide Window (tredje bok i A Series of Unfortunate Events) og Hulemannen av Jørn Lier Horst. Klarer ikke å huske om jeg har lest noe av sistnevnte før, så det kan jo bli spennende. Ellers arrangerer jeg overraskelsesfest imorgen for mannen som fyller 40 på mandag! Jeg er så vanvittig dårlig på å lyve, får bokstavelig talt tics i ansiktet når jeg prøver, så jeg mumler bare et eller annet når han skravler om at vi endelig har helt barnefri imorgen og for et sammentreff (!) det er og alt vi kan gjøre, eller mer alt vi slipper og gjøre. Blir helt stressa av å ha hemmeligheter for han, så nå gleder jeg grenseløst til det blir lørdag! ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slaps, slaps, slaps overalt ein snur seg ... freistar ikkje å vere så mykje utandørs i helga. Men ein kan jo køyre litt innover og nokre høgdemeter oppover i landskapet for å finne betre forhold, kanskje skal ein prøve seg på ein liten skitur? Med varsemd i såfall, eg gjeng ut frå at det er ein viss skredfare med nedbøren som har kome i fjellet siste dagane.

På lesefronten så reiknar eg med å bli ferdig med to bøker i dag, Hunden av Kerstin Ekman og Menneskets natur av Jørgen Brekke. Gode bøker begge to, på kvar sin måte. Deretter tenker eg å take fatt på den andre boka i utvandrar-serien til Vilhelm Moberg. Passe lang til å gjere unna før det brakar laust med dei to lesesirkelbøkene Ready Player One og Brødrene Karamasov neste veke.

Som lydbok medan eg køyrer bil så høyrer eg framleis på Candide av Voltaire. Her får hovudpersonen verkeleg testa ut hypotesen om at alt er til det beste. Med ynskje om at bokelskarane slepp å oppleve same typer prøvingar, rundar eg av med

God Helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Pssssst: Jeg leste Hunden i fjor og det er en godvond bok. Håper du liker den:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den er kjempefin. Har 20 sider att no, nesten slik at eg gruer meg til den er ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner den følelsen, men det er dessverre ikke ofte det skjer. Savner å lese bøker som hjemsøker lenge etterpå:) Spent på din terningkast etter å ha lest Hunden:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det måtte berre bli ein 6'ar på denne. Forteljinga traff meg midt i hjartet. Så må det seiast at eg sikkert var ekstra mottakeleg sidan vi har hund sjølve, som eg har knytt meg sterkt til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ga den en firer og mener fremdeles at boka er god. Har ikke hund selv (katt), men det ene tantebarnet mitt er hund (Jack Rusel - Terrier), så vet hvordan det er å ha et bånd til en hund, og katter er ikke så verst de heller da:) Godt at du likte boka:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres ut som jeg må lese den:-) Jeg har også hund.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Les den. Man trenger ikke å ha hund for å like denne boka, det er nok med å være glad i dyr:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

EvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaKirsten LundJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode Tangen