Polidori og Stoker kjenner jeg naturligvis til, og jeg setter stor pris på begge to. Har du kanskje lest Joseph Sheridan Le Fanus Carmilla også? Den har jeg foreløpig kun lest om, og jeg er ikke sikker på hvor lesverdig den egentlig er.

Anne Rice har jeg kun stiftet bekjentskap med i filmform. Jeg har forsåvidt vurdert å lese noe av henne, men lengden på serien har alltid gjort meg skeptisk. Når flere av dere nevner den, blir jeg nesten nødt til å gi Interview with the Vampire en sjanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Hvis du likte filmen Interview with a Vampire.. Så burde du lese boka.. Syns selv at filmen er ganske bra, hvis du tar i betraktning av hva de har fått med.. fra boka..
Syntes selv det var litt med alle de bøkene.. Og har så langt selv kun lest de 2 første.. Men skal nok få lest hele serien :P

Men for litt på villspor.. Kan anbefale en annen serie, el. trilogi av Anne Rice.. Men den er ikke med vampyrer eller varulver.. Første boka heter på engelsk The Witching Hour.
Det er en trilogi jeg slukte i meg :)
Advarsel. Bøkene er veldig tjukke og det er mange navn involvert.. Men seriøst.. Ikke la det stoppe deg :) Håper på en dag selv og kjøpe bøkene, for og lese dem igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Witching Hour fant jeg nylig i en eske med bøker jeg fikk av en amerikaner som skulle flytte... Den må jeg nok sjekke ut, har bare merket meg at de første par sidene skildret et nabolag jeg gjenkjente som sørstatene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene er langt bedre enn filmene, men bøkene er frittstående, så de kan fint leses uavhengige. Mange syns Lestat er forferdelig selvopptatt... Har tenkt selv at jeg skal bestille meg den om Armand og den om Magnus i tillegg til de tre første (som etter min mening er de viktigste - på tross av at jeg ikke har lest fler enn dem!). Har ikke hørt om Carmilla, men skjønner at jeg bør sjekke ut både denne og Jennys forslag. Jeg får følge med videre, for jungelen av elendige klissebøker fortoner seg dyp for meg, så jeg har helt mistet oversikten over alt som finnes i sjangeren. Fint med noen som er lokalkjente! Ser du liker fantasy også...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Carmilla er definitivt verdt en les. Selv om den er utrolig preget av sin tid, med litt blomstrende og rart språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardLinda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan Finnson