Jeg er svært begeistret for onde blodsugere og utilregnelige ulvemenn, men den pågående trenden innenfor YA-litteratur gjør meg dessverre mer oppgitt enn tilfredsstilt. Man kan kanskje si at glitrevampyrer, ulykkelige forelskede sutrevampyrer og denslags ikke er helt min kopp te. Jeg foretrekker vampyrer og varulver som faktisk makter å skremme meg, men det virker som om mye, kanskje mesteparten, av den litteraturen som er tilgjengelig er langt mer romantisk enn skremmende. Kanskje er det noen bokelskere som har noen tips? Hvilke blodsugere og ulvemenn mener dere at det er verdt å stifte bekjentskap med?

Det finnes også en tilhørende liste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 24 svar.

Hei Mari,

Holder på å legge ut alle mine ca 1 000 BØKER, OG DER ER DET EN DEL OM VARULVER, VAMPYRER, spøkelser osv, osv. Så langt har jeg lagt ut 300 bøker, det blir flere. Gå inn på siden min, og se selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To veldig anneleis bøker med vampyrar er "La den rette komme inn" av John Ajvide Lindqvist og "Historikeren" av Elizabeth Kostova. Begge anbefalast på det varmaste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Låt den rätte komma in har jeg lenge hatt planer om å lese, men Historikeren er jeg vel litt skeptisk til. Konseptetet virker storartet, men jeg har fått inntrykk av at det mangler en del på utføringen. Jeg blir kanskje nødt til å se nærmere på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg orket ikke å lese ferdig Historikeren. Den ble for treg for meg. For mange ord med for lite handling, tror jeg, hvis jeg husker riktig - noe i den retning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg laget for en stund siden en liste med vampyr bøker jeg kjente til
Vampyr serier

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmm, jeg tror kanskje ikke at så mange av disse er interessante for meg, men listen er svært god!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Aino Kallas Gjennom eld og vatn. Det er en bok om varulver av en helt annen type enn de som alt er nevnt. Forfatteren er finsk/estisk og levde for 100 år siden. Boka er fire noveller, estiske sagn/ legender fra 1600 og 1700 tallet. Boka er oversatt til nynorsk. Dette er en bok som ga meg utrolig mye, en av mine yndlingsbøker. Mange vil kanskje si at den er vanskelig tilgjengelig, men prøv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette har jeg aldri hørt om, men jeg tror det kan være midt i blinken. Flott forslag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Strain av Guillermo del Toro og Chuck Hogan er bra vampyrbok, litt annerledes enn det klassiske synet på vampyrer. Veldig skummel bok. Er første boken i en trilogi. Utgitt på norsk med tittelen Trusselen. Guillermo har visst sagt at han med disse bøkene ville gjøre vampyrene skumle igjen. Salem's Lot av Stephen King har også skikkelig skumle vampyrer. Presten fra den boken dukker også opp i Dark Tower-serien hans. Ellers liker jeg serien Vampire Earth (første bok Way of the Wolf) av E. E. Knight. Den handler mer om vampyrlignende romvesener som har tatt over jorda. Men de er vampyrlignende. :-) Ellers var Anne Rice allerede nevnt. De er veldig bra, men litt langdryge noen ganger. Hvis du heller vil ha vampyr-humor i stedet for grøss, kan jeg anbefale Carpe Jugulum av Terry Pratchett. (latinsk for grip halsen)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The Strain har jeg så vidt hørt om, men jeg har egentlig ikke vurdert å lese den før nå. Den virker rimelig spennende, så jeg tenker jeg får skaffe meg den.

The Dark Tower liker jeg svært godt, men jeg har ikke lest særlig mye annet av King. Salem's Lot virker som et bra sted å begynne. Flott tips!

E. E. Knight er helt ukjent for meg, men vampyrlignende romvesener høres i det minste svært originalt ut. Tror jeg må undersøke denne serien litt nærmere, hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med Wolfcat sine forslag. Anne Rice er i grenselandet mellom onde, slemme vamper og de romantiske typene - men mye mer interessant og spennende en Twilight-tullet.
I hvert fall synes jeg En vampyrs bekjennelser er det. Utrolig spennende og godt skrevet. Er halvveis gjennom Vampyren Lestat og er ikke like begeistret for den, synes det er litt for mye følerier der.
Også er det The Passage-trilogien. Første boka (the Passage) kom for et par år siden, andre boka (the Twelve) kommer i slutten av måneden, og siste bok slippes vel om et par år eller noe. Men the Passage er kjempebra. Vampyrene er onde og fæle som bare det; skikkelige rovdyr.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da venter jeg til trilogien kommer på salg samlet, eller noe sånt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er litt gøy og spennende å sitte å vente på bøkene og jeg :) Minner om Harry Potter-tiden, da jeg gikk i kjempespenning så lenge og venta på de siste to bøkene....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, skjønner godt hva du mener... Jeg har kjøpt åndssvakt mange bøker i det siste, så jeg tenker det kanskje kommer ei billigere "pakke" av trilogien senere når den er komplett - det var slik jeg fant Hunger Games-serien før i år. Pent buntet sammen til spesialpris.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Passage er enda en av disse bøkene jeg har stående ulest i bokhylla. Den virker veldig interessant, så jeg får flytte den frem i køen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjør det, jeg likte den utrolig godt, til tross for et litt svakt og kjedelig midtparti. Første og siste tredjedelen var stor litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du fått med deg serien til Anne Rice, dama som startet denne bølgen på 90-tallet? Serien begynner med En vampyrs bekjennelser, som fikk Tom Cruise i hovedrollen på lerretet, oppfulgt av bøkene Vampyren Lestat og De fordømtes dronning (slett film, men dronningen ble spilt av fantastiske Aaliyah - hun så akkurat ut som jeg forestilte meg henne i bøkene). Åh, meg og avsporinger... Videre har det kommet flere bøker, de er nå 10 til sammen. Vel og merke på engelsk, kan ikke huske å ha sett fler enn disse tre i oversatte utgaver. John Polidoris Vampyren er ikke glimrende lesning, men naturligvis, jeg har den og syntes den var morsom. Morsom fordi det antagelig er den eldste vampyrfortellingen i den moderne litteraturen. Den ble til på samme "hytte" under samme storm som Mary Shelley skrev sin Frankenstein. Bram Stoker's Dracula hører unektelig til blant klassikerne, men den regner jeg med du har fått med deg... Den siste bølgen med disse "glitre- og sutrevampyrene" har jeg også fått nok av, så jeg har ikke fulgt med i det hele tatt. Har sett tre av Twilight-filmene, og jeg skjønner fortsatt ikke hva Bella skulle med den blodfattige vampyren, for varulven Jake er myyye finere...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Polidori og Stoker kjenner jeg naturligvis til, og jeg setter stor pris på begge to. Har du kanskje lest Joseph Sheridan Le Fanus Carmilla også? Den har jeg foreløpig kun lest om, og jeg er ikke sikker på hvor lesverdig den egentlig er.

Anne Rice har jeg kun stiftet bekjentskap med i filmform. Jeg har forsåvidt vurdert å lese noe av henne, men lengden på serien har alltid gjort meg skeptisk. Når flere av dere nevner den, blir jeg nesten nødt til å gi Interview with the Vampire en sjanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du likte filmen Interview with a Vampire.. Så burde du lese boka.. Syns selv at filmen er ganske bra, hvis du tar i betraktning av hva de har fått med.. fra boka..
Syntes selv det var litt med alle de bøkene.. Og har så langt selv kun lest de 2 første.. Men skal nok få lest hele serien :P

Men for litt på villspor.. Kan anbefale en annen serie, el. trilogi av Anne Rice.. Men den er ikke med vampyrer eller varulver.. Første boka heter på engelsk The Witching Hour.
Det er en trilogi jeg slukte i meg :)
Advarsel. Bøkene er veldig tjukke og det er mange navn involvert.. Men seriøst.. Ikke la det stoppe deg :) Håper på en dag selv og kjøpe bøkene, for og lese dem igjen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Witching Hour fant jeg nylig i en eske med bøker jeg fikk av en amerikaner som skulle flytte... Den må jeg nok sjekke ut, har bare merket meg at de første par sidene skildret et nabolag jeg gjenkjente som sørstatene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene er langt bedre enn filmene, men bøkene er frittstående, så de kan fint leses uavhengige. Mange syns Lestat er forferdelig selvopptatt... Har tenkt selv at jeg skal bestille meg den om Armand og den om Magnus i tillegg til de tre første (som etter min mening er de viktigste - på tross av at jeg ikke har lest fler enn dem!). Har ikke hørt om Carmilla, men skjønner at jeg bør sjekke ut både denne og Jennys forslag. Jeg får følge med videre, for jungelen av elendige klissebøker fortoner seg dyp for meg, så jeg har helt mistet oversikten over alt som finnes i sjangeren. Fint med noen som er lokalkjente! Ser du liker fantasy også...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Carmilla er definitivt verdt en les. Selv om den er utrolig preget av sin tid, med litt blomstrende og rart språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Richard Mathesons "I am legend".
Hvis du også leser engelsk så er dette en morsom bok å lese på begge språk om du tar utgangspunkt i den første norske oversettelsen. Den ene versjonen forteller om vampyrer, den andre om zombier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne har jeg jo hørt mye bra om, og jeg har den faktisk også liggende her et eller annet sted. Jeg får se om jeg klarer å grave den frem igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommimgeAnne-Stine Ruud HusevågBente NogvaSivHanne Kvernmo RyeConnieBjørg Marit TinholtEli HagelundLeseberta_23Marianne MTanteMamieReadninggirl30Mads Leonard HolvikMarianne  SkageIna Elisabeth Bøgh VigreTine SundalHarald KPirelliTone HFride LindsethelmeEllen E. MartolPetter Nikolai HansenMalinn HjortlandBjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundAvaKjell F TislevollVegard BorgenNorahStig T