Ved et uhell skyter Harry Hole en amerikansk Secret Service-agent under president Clintons Norges-besøk. Saken blir dysset ned og Harry overføres til Overvåkningspolitiet. En faks tikker inn om en våpenliga som er blitt rullet opp i Johannesburg og avslører at en attentatrifle har havnet i Oslo. Harry blir satt på saken og sammen med sin tidligere partner, Ellen Gjelten, finner de spor som peker i retning av norske frontkjempere, det nynazistiske miljøet og en kontakt med kodenavnet Prinsen som synes å ha forbindelser innenfor deres egne rekker. Dette er den tredje boka om Harry Hole.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788203189838
EAN 9788203189838
Genre Politi og detektiver
Omtalt sted Oslo
Lesenivå Voksen
Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2000
Litt tung å komme i gang med, men ble skikkelig spennende etterhvert. Kan anbefales!
Røyking er noe griseri og det endelige beviset på at mennesker bare søker en ting her i livet - nytelse.
Jeg gav ordre om blyvest. Ikke den der Mikke Mus vesten.
Bøker jeg har lest gjennom nærmere 50 år som har satt sitt preg på meg og gitt meg sterke leseropplevelser. kommentarene reflekterer min subjektive opplevelse av den enkelte boka.
Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk
listen oppdateres når jeg finner nye bøker. jeg kommer til å slette bøkene etter hvert som jeg har lest dem, så lista er mer en oversikt til meg selv over hvilke bøker jeg har igjen å lese
Jeg liker ikke krim sånn helt uten videre. Men her er et knippe av de jeg har likt veldig godt!
Her er de beste krimbøkene! Gamle og nye. Felles for dem er at det er mer enn bare krim, det er god litteratur, også.