Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 44 sitater

Og på denne vakre, fruktbare, fuktige, grønne skorpe, som er gitt oss å leve på, har vi slaktet, massakrert og torturert hverandre så lenge historien kan fortelle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synet av andres land og rikdommer blir til en besettelse av begjær, en hundegalskap i Europa, en tørst etter gull som utsletter all menneskelighet og anstendighet hos de mektige. Med Kirkens velsignelse følger røvertokt på røvertokt. Møtet med de andre verdensdeler utvikler seg til en orgie i blod og gull, blodet flyter ned i den hjemlige jorden i Asia, Afrika og Amerika, – og gullet flyter i strømmer til Europa.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er her sykdommen ligger: Vi kan overhodet ikke tenke oss en verden uten bestialiteten som herrenes siste argument! Vi kan ikke tenke oss et samfunn som ikke bygger på rå makt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er forbausende hvor få kristne det er som fatter hvilket ubeskrivelig åndshovmod det ligger i misjonstanken.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

ingen har rett til å si sannheten om andre, hvis han ikke tør si den om seg selv.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hvert skritt mot å bestemme selv hvordan verden ser ut, er et skritt bort fra de andre, bort fra andres mening, andres dom, andres moral.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

I det gamle Persia ble unge mennesker oppdradd med tre mål for øye, man skulle lære: å ride, å skyte med bue, å tale sannhet. Vi lærer ingenting, annet enn at det gjelder å sikre oss et bekvemt liv; i seg selv en så eventyrlig løgn at den sikkert er sykdomsskapende.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dessuten vet jeg at den som ikke har opplevet en full depresjon alene og gjennom et lengre tidsrom, han er et barn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke om jeg møtte den korsfestede på gaten, ville jeg se opp eller snu meg efter ham. Intet annet enn jeg selv eksisterer i denne verden av blod og mørke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men det er merkelig og litt behagelig å bli litt redd. Ikke for meget redd, naturligvis. Men en slik svak, uklar redsel minner meg meget om barndommen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

MarianneNCathrine PedersenTonjeHeidi HoltanJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda RastenThomas KihlmanDressmyshelfEllen E. MartolJBRoger Martinsen