Bøker som handler om feminisme,kan være faglitteratur og skjønnlitteratur.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Flott liste! Synes også at boken Bullshitfilteret av Oda Faremo Lindholm passer godt inn her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange spennende bøker - noen har jeg lest og noen har jeg lyst til å lese. Skriver egentlig for å anbefale en bok til - nemlig Egalias døtre av Gerd Brandtenberg - en feminist-klassiker som snur om på kjønnsrollemønstre og virkelig demonstrerer hvor latterlig det er. Ikke minst blir vi også gjort oppmerksomme på hvor mye kjønnsrollemønstre vi også har i språket... Den er lettlest og en nytelse.

Har ellers også Det annet kjønn som prosjekt - pinlig at jeg som har feminismen i ryggraden (tror min første bevisste feminist-tanke kom allerede i 4års-alderen) ikke har lest den ennå...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler Min mosters migrene på det varmeste! Den er både muntert undeholdende og setter ord på mange refleksjoner og undringer mange av oss har gjort - og gjør oss! Ikke noe nytenkende, men likefremt "down-to-life"!
Det kan vi vel like?!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset - høres spennende ut;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er "Egalias døtre" lagt til. har hørt om den før, er klar kandidat til skal-lese-listen min.

Jeg har "det andre kjønn" i bokhyllen min, men det er litt prosjekt å komme i gang med den. så intill videre så står den bare der. men skal nok komme meg gjennom den en gang :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit Tinholtkntschjrld