Har fullført romanen, og opplevde den som både god og grusom. Ishiguro skildrar viktige hendingar utan å dramatisere...det vonde som hender er noko uunngåelig som er ein del av det samfunnet dei ei fødde ...eller muterte...inn i. Språkleg god.

Likevel- det grusomme kjem endå meir fram i filmen. Biblioteket hadde den, og såg den i går saman med gemalen. Han har ikkje lese boka - og bodskapen kom heilt uventa på han. Me vart nesten fysisk medtekne av å sjå det vakre, medmenneskelige i kontrast til vitskapeleg kulde.
Kan anbefale både bok og film - den krev litt av lesaren, men gir noko ein seint gløymer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ja, enig med deg, Hilda. Og filmen - den hadde jeg tenkt se på din anbefaling. Men vips så var biblioteket stengt, her vi bor midt i "smitte-pølen" :-(

Har du lest En kjempe begravd? I så fall, hva synes du? Vurderer å bestille den sammen med Der krepsene synger, som jeg har fått anbefalt som både lett og god. Og det trengs jammen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«En kjempe begravd» har eg lese, men det er nokre år sidan. Eg minnast at eg ikkje syntest den kunne konkurrere med «Resten av dagen» - den eg har likt aller best.

«Der krepsene synger» har eg lest to gonger alt, og ser ikkje bort frå at det blir fleire. God bok! ....etter min smak.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da dropper jeg kjempen (til fullpris!). Jeg er igjen enig med deg, "Resten av dagen" var i særklasse. Gleder meg til "krepsene".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Elisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaa