Nå leser ikke jeg veldig mye krim og kan heller ikke så mye om politiarbeid, men jeg leste i Gomorra at etter et drap reiste alltid mafiamordere til skytebanen for å kunne bortforklare kruttslam på hendene. Har du skutt med et våpen vil det være spor etter det.

Det slår meg at krimforfattere ikke har fått med seg dette. Dersom det begås et drap med skytevåpen kunne politiet tatt alle de mistenkte med til politistasjonen og sett hvem som hadde avfyrt et våpen den siste tiden. Om bare en hadde hatt kruttslam på hendene ville jo det vært svært interessant, spesielt om dette er en person som aldri ellers bruker våpen.

Jeg er selvfølgelig klar over at dette hadde ødelagt krimlitteraturen, men etter at jeg oppdaget dette har jeg blitt irritert på etterforskere som ikke velger den enkle løsningen på å oppklare drap. Krimforfattere må late som den enkle løsningen ikke finnes for å skape spenning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Agatha Christie har vel relativt sett få mord med skytevåpen, gift, kniver og andre utspekulerte remedier derimot går igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I god krimlitteratur er vel poenget nettopp å belyse den møysommelige jobben det er å oppspore "alle de mistenkte". I løpet av den tida det tar, tenker jeg det meste av kruttslammet er vekk.
Jeg kjenner ikke til boka du har lest, men finner det litt usannsynlig at "mafiamordere" ikke kjenner til hansker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men i den artikkelen jeg jeg delte lenger opp stod det at kruttslammet fester seg også på klærne. Nå vet jeg ikke hvor mye journalisten vet om dette. I mange krimromaner er dessuten alle de mistenkte samlet umiddelbart, så det er ikke et problem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krimhistorier der man får servert alle de mistenkte på ett brett straks etter forbrytelsen, er vel litt alderdommelige? Heldigvis er dagens krimforfattere mer interessert i å skildre selve politi-/detektivarbeidet, tanker, diskusjoner og handlinger som fører fram til løsningen (- ev. ikke fører fram til noe som helst).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lahlum har skrevet noen slike. I en av bøkene hans er det bare to mistenkte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde de kruttslam på hendene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det burde vel politiet sjekket med en gang etter mordet, synes du ikke det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Krimforfattarar burde innsjå at politiarbeid er kjedelig. Det hadde gjort krimlitteraturen mykje betre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har skutt i noen år og kan bekrefte at det blir mer bly og kruttslam på hånden som holder pistolen jo høyere kaliber det er. Ellers kan man rett og slett bruke hansker, noe som er ganske vanlig i litteraturen, så jeg tror nok de fleste forfattere har fått det med seg.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/politiet-sjekker-kruttslam/a/36416/

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eh... Nå tror jeg du irriterer deg unødig. Jeg har i hvert fall ikke fått kruttslam på meg noen gang når jeg har avfyrt et våpen... :-P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så du tror det kan sees med det blotte øyet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du er kanskje heldig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakim