Så var det helg igjen! Og har du Paraskevidekatriafobi så blir dette en vanskelig dag, siden det er fredag den 13. Er du redd for ulykker fredag den 13. så er det faktisk dårlige nyheter. Ifølge forskning så er sjansen større for at du blir utsatt for en ulykke på akkurat denne dagen, men det ser ut til å komme av overtro og engstelsen og har lite med selve dagen å gjøre. Siden fredag den 13. er min favorittdag så har jeg lite å frykte på ulykkesfronten.

Jeg kommer uansett til å kose meg med bøker både idag og resten av helgen. Første bok ut er Korsene av Jeffery Deaver. Deaver har jeg lest en del av før, men det her er første boken jeg leser i Kathrine Dance-serien. Så langt ser den ut til å leve opp til kvaliteten på hans mer kjente Lincoln Rhyme-serie.
Jeg har også kommet igang med Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie og til tross for en litt treg start så er jeg glad for at jeg ikke la den bort. Akkurat nå er den uteboka mi, men fortsetter det sånn så må jeg nok dra den med inn også.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Fredag den 13 var en usedvanlig bra dag for vår del, faktisk... :)

Denne helga starter jeg med I natt er du død av Viveca Sten. Jeg har lest de som er før den, og nå har jeg visst lånt den siste på biblioteket(Farlige forhold), og så er det jo venteliste på den, så jeg MÅ få den ferdig, og jeg kan jo ikke lese den FØR I natt er du død, det roter jo helt til systemet mitt. Haha, problemer sjø... men så lenge det ikke er verre enn som så, så er det helt overkommelig. :)

God helg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et morsomt ord! Er nok en grunn til at vi ikke har hørt noen uttale det ja ;)

Jeg ble ferdig med "Victoria" av Hamsun i dag tidlig. Har brukt lang tid på denne korte, lille boka pga gammel norsken. Det er en fin og sterk historie, men det gikk trått!

Ellers har jeg begynt i ny praksis, på det lokale folkebiblioteket! Stor trives der :) Jeg har lenge stått første på ventelista på endel av de nyeste krimbøkene, så i går fikk jeg med meg en bunke hjem som jeg gleder meg til å begynne på!
Var likevel ikke helt i krim-modus i dag, så begynte på "To sekunder før mirakelet" av Agnes Ledig. Etter omtaler jeg har lest om denne, er forventningene store, og jeg er spent på hva som skjer etterhvert. Liker skrivestilen hennes, men foreløpig virker det som en "standard kjærlighetsroman".

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har fredag den 13 som favorittdag, jeg også. Har så og si fredag den 13 hver dag, så jeg merker egentlig ingen forskjell, haha. Jeg har i hvert fall ikke mye flaks i livet, men heller det motsatte. Men ikke alle er født med gullhår i ræva. Sånn er det bare:)

Det jeg skal lese i helga har ikke forandret seg så mye fra sist helg fordi jeg har lest svært lite denne uka. Har vært mest interessert i å deppe og se på bøkene istedet for å lese i dem, så håper jeg kommer til å lese mer i bøkene i helga istedet for å bare se på dem. Har jo mange bøker som venter på å bli lest.

I helga skal jeg begynne på Glassbarna av Kristina Ohlsson (ble ferdig med Sju dager i september av Jørgen Gunnerud) i går kveld. Nattlektyren er Rebecca av Daphne du Maurier. Den er jeg snart ferdig med for har ikke mange sider igjen. Og jeg sliter fremdeles med Good omens av nylig avdøde Terry Pratchett som han skrev sammen med Neil Gaiman. Har lest i Good omens i flere uker nå fordi det går trått og har ikke orket å lese i den hver dag. Men har den som en slags avveksling bok, en bok jeg leser ved siden av andre bøker. Hvis jeg blir ferdig med en av disse skal jeg begynne på; Hei, jeg heter Lars ... (en alkoholikers dobbeltliv) av Lars Kittelsen.

Kommer selvfølgelig ikke til å bli ferdig med alle disse i helga, men forhåpentligvis med en eller to av dem. Og at jeg forhåpentligvis får lest mer nå enn det jeg har gjort ellers i uka.

Jeffery Deaver har jeg ikke lest noe av ennå ... men har boka The bone collector (som jeg har sett filmatiseringen av) stående ulest i en av bokhyllene. Vil lese noe av Deaver en dag for innbiller meg at han skriver mørk krim/psykologiske thrillere og det har jeg sansen for. Så tror kanskje bøkene hans er noe for meg.

God helg til deg også:)

Ps: Selv om det bare er en måned siden sist det var fredag den 13 og jeg så filmen Fredag den 13 da også (den originale fra 1980, selvfølgelig), kommer jeg nok til å se den igjen i kveld også. En tradisjon er en tradisjon:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det er så gøy å se hva andre skal lese, så derfor svarer jeg på tråden jeg også :)
Jeg skal lese Sånn ble det og Miniatyrmakeren denne helgen. Vurderte Americanah jeg også, men den får vente litt til :)

God lesehelg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg : Hele livet på en dag av Alyson Richman. Jeg har stått på venteliste. I dag kom det melding fra biblioteket at boka var klar til henting. Jeg fikk meg en fin sykkeltur i solskinnet. Nå koser jeg meg med den koselige historien. God helg til Vibeke og alle Bokelskere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg liker fredag den 13. Jeg, tenker på det som en lykkedag. Nå begynner jeg helgen med årets første utepils på terrassen i sola! Det er deilig at vi er på denne sida av året, jeg elsker våren!! Når det gjelder bok så holder jeg fortsatt på med En by som Alice. Når den er utlest vet jeg faktisk ikke helt hva jeg skal begynne på. Men jeg holder jo på med Reading challange 2015, så den blir nok noe jeg kan krysse av på den lista tenker jeg:-) God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Været er jo strålende,så det er rene Påskestemningen. Blir ikke krim,men skal lese ut Mønsteret rakner,håper jeg. Og hvis det blir gjort så skal jeg lese En sorg som min av C.S. Lewis. Og ellers håper jeg det blir noen gode gåturer innimellom lesinga,i godværet.
God helg alle bokelskere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikkje ordentleg helg før eg har sett helge-tråden din!

Det er meldt strålande ver, så det må bli ein tur til fjells med ski & hund minst ein av dagane.
"Til fjells" høyrest voldsom ut, i praksis tyder det at eg køyrer så langt at opp at eg finn snø, og finn ei løype på nokre kilometer som eg kan gå i.

Det er jo også VM i skiskyting for tida, stafettar og fellestart no i helga. Må sjå.

Eg held også på med ei bok av Chimamanda Adichie, En halv gul sol. Den var på leseplanen min for våren uansett, men det passa ekstra godt å ta den i forlenginga av felleslesinga av Mønseret rakner. Har kome ca 1/3 ut i boka, og liker den veldig godt. Tviler på at eg blir ferdig med den i helga, målet er å lese den ut før eg skal på jobbreise onsdag neste veke.

Så har eg 3 bøker som eg har lest ut, men som eg ikkje har skrive omtale av enno. Eg kjem nok til å setje av litt tid til å fikse dette i løpet av helga.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er veldig hyggelig å høre :-)

Selv holder jeg meg til ski på tv, men du får kose deg med ski på bena også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen har jeg ingen spesielle planer, så jeg håper jeg mye tid til lesing. Leselysten har vært litt fraværende de siste dagene, men i dag kjenner jeg at den er tilbake. Hovedboken denne helgen er Den sangen har jeg hørt før av Mary Higgins Clark. På nettbrettet leser jeg fortsatt Hypnotisøren av Lars Kepler og på lydbok får det fortsatt i Søstre i gode og onde dager av Ann Brashares.

Ønsker dere alle en god helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En hel helg uten planer og i uka som gikk fikk jeg lest ut Brit-Marie var her av Fredrik Backman. Tror nesten jeg likte denne bedre enn boka om Ove. Jeg koste meg skikkelig og det er faktisk ikke ofte jeg ler av bøkene jeg leser, men det gjorde jeg denne gangen. Racerleste et par barnebøker før en bokprat for 6. trinn denne uka og kan trygt anbefale Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg. Kjekt om vennskap, mobbing og det å være annerledes.

Hadde jo nesten trodd at jeg skulle på hockeykamp i morra, men Storhamar ble klare for semifinalen i sluttspillet allerede i går - så da kan jeg finne på noe annet. Aner ikke helt hvilken bok jeg skal starte med nå. Tror det står mellom Stoner og En jente og en gutt. Men skal ikke se bort i fra at jeg havner opp med noe helt annet.

God helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefaler Stoner, den koste jeg meg stort med:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen skal jeg starte på ; De syv søstre av Lucinda Riley. ( bok nr en)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Paraskevidekatriafobi – morsomt ord :-), men kanskje ikke for de som tror på denne ulykkesdagen. (I år var det jo forresten fredag 13. i februar også …)

Jeg finnes ikke overtroisk, så satser på at det nok går bra!

Har ikke lest noe i Kathrine Dance-serien, men husker at jeg slukte flere av Deavers bøker om Lincoln Rhyme for en del år siden. Americanah har jeg som lydbok, og det du skriver virker jo lovende :-)

Selv fortsetter jeg denne helgen medRoberto Bolaños 2666. Vet ikke hvor mye lesing det blir, og er derfor usikker på om jeg rekker å lese ut denne mursteinen før helgen. I så fall skal jeg ta fatt på Skylark av Dezso Kosztolanyi, en for meg ukjent forfatter før Ava tipsen om den i tråden Boktipset!

Ellers leser jeg litt i Amerikanske tilstander av Henrik H. Langeland (forfatter), John Erik Riley (forfatter) og Mattis Øybø - intervjuer med tretten utvalgte amerikanske nålevende forfattere samt noveller av fire av dem.

På lydbok begynte jeg på The Sound of Things Falling av Juan Gabriel Vásquez , men fant ut at det fikk holde med en bok av en latinamerikansk forfatter av gangen, så når lytter jeg til The first fifteen lives of Harry August av Catherine Webb, skrevet under pseudonymet Claire North – den på alle måter fantastiske historien om Harry som blir født, dør, og blir født igjen gang på gang. Har også så vidt begynt på Electric Literature No. 3, en lydbok med noveller av forfatterne Aimee Bender, Patrick DeWitt, Rick Moody, Jenny Offill og Matt Sumell. Forfattere som, foruten Offill, er nye og ukjente for meg.

God helg til alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er helt ærlig en fobi jeg ikke hadde hørt om før, kanskje fordi veldig få klarer å uttale det.

Jeffery Deaver er en av de forfatterne som klarer å skrive bra krim med innhold som engasjerer. Det er mange år siden jeg leste noe av han sist, men så fant jeg denne i bokhylla. Sikker handlet på salg en gang.

Det ser ut som du har nok å lese på om du får tid hvertfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Paraskevidekatriafobi var ny for meg også, og det er jammen ikke lett verken å uttale eller huske!

Og jeg er helt enig med deg når det gjelder Jeaffery Deaver. Han skriver veldig godt, engasjerende og nervepirrende.

Og ja, det kan se ut som jeg holder på med mange forskjellige bøker på en gang, men både Amerikanske tilstander og Electric Literature er bøker jeg bare leser litt i nå og da. Og The Sound of Things Falling har jeg som nevnt satt på vent. Så egentlig konsentrer jeg meg om 2666 og The first fifteen lives of Harry August :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Idag er den andre fredag den 13de i år, den første var i Februar og vi får en 3dje i November.

Denne helgen leser jeg Inga frå Varteig av Vetle Vestlie, en verseroman om Ingas liv, jeg synes den er fulgt lesbar idag. Fant den på Sarpsborg bibliotek når jeg lette etter noe om Inga fra Varteig.

Den neste jeg leser på er Olavs by - historien om Olav Haraldsson, helgenkongen som grunnla Sarpsborg i 1016, Sarpsborgs og Olavs historie, så leser jeg videre på Den lengste soga om Olav Tryggvason - bind 1, første del av triologien min til leseutfordringen 2015.

Kanskje blir det også litt av Sällsamheter i Göteborg, og jeg skal kanskje starte på Den store boka om Morgan Kane siden den har siste forfall den 23. Mars.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åh, nå fikk jeg lyst til å lese Deaver igjen, det er jammen lenge siden sist. Jeg får prioritere å bli ferdig med "Don Juan II" som jeg låner fra biblioteket på 4. måneden nå. Den egnet seg ikke som sykhuslitteratur og har blitt liggende. Den tar nok hele helgen og vel så det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Deaver er alltid en sikkerr vinner om man vil ha spennende krim med litt tanke i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hadde litt dilla på ham i en periode, men så kom det et par bøker jeg ble litt skuffet over. Nå har det vel gått så mange år at det finnes litt å velge i blant hans bøker igjen. Kanskje det blir Deaver som påskekrim i år :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldBerit B LieAnn ChristinKirsten LundHarald KStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari FredriksenNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas Burøsomniferum