På lørdag er november her, eller Movember som det har blitt kjent som de seneste årene. Måneden der gutter og menn optimistisk prøver å gro ut en Tom Selleck-bart på bare en måned. Ideen er morsom og humoristisk, men fokuset på menns helse og spesielt prostatakreft er alvorlig. Om du vil støtte kan du lese mer på Movember.no, enten du er en Mo Bro eller en Mo Sista. Hva med bokelsker-mennene? Blir det bart på dere?
Det er også Halloween, en dag jeg ikke har spesielt gode minner fra så da slukkes utelysene mens vi håper at de små krapylene går forbi.

Det er Ukjent soldat av Väinö Linna det fokuseres på her om dagen, men den er gjort om til utebok så den skal vare litt lenger. Hovedboken blir derfor Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Et interessant og viktig tema som det fortsatt finnes mange myter og misforståelser om. Dette regner jeg med blir en sterk opplevelse og om innholdet er like bra som tittelen så lover det godt.

God helg, bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 67 svar.

Jeg liker Halloween. Jeg er en av de som slukker lysene for å være i fred den dagen jeg også, men jeg feirer Halloween i all stillhet ved å slukke lysene og sette på et par skrekkfilmer og ha snopet for meg selv. Jeg er jo grøsserfan og har sett mange grøssere og lest en god del skrekkbøker oppgjennom årene, så derfor syns jeg at Halloween er gøyal. Velger å feire det på min egen måte. Savner å bli skremt. Men likevel er det festlig å se litt skrekkfilmer og prise sjangeren en dag. Horror er jo bare gøy.

I helga har jeg så langt lest: Ghost Stories: A collection of chilling tales av Susan Hill (det er egentlig ikke Susan Hill som har skrevet historiene, men det er hun som har valgt ti historier hun mener er gode fra forskjellige forfattere). Og jeg har lest: Råta av Siri Pettersen (oppfølgeren til Odinsbarn).

Senere i helga har jeg begynt på: Nøkkelen av Mats Strandberg & Sara B. Elfgren (tredje og siste bok i Engelsfors-trilogien. Jeg har også begynt på Too good to be true: A colossal book of urban legends av Jan Harold Brunvand. (Jeg elsker vandrehistorier. De er festlige).

Og jeg skal fremdeles lese videre i Barfotdronningen av Ildefonso Falcones som er et evighetsprosjekt, men har ikke tenkt å gi meg. Den får bare henge etter meg som en klegg til jeg blir ferdig med den.

Ellers så sitter jeg hjemme om dagene og hater livet, haha. Jeg kan ikke noe for det. Kommer vel til å kjede meg i hjel en dag. Bøkene og kaffe er det eneste i livet som får meg til å holde ut.

God helg videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ikke ut som en kjedelig kveld hvertfall. Det irriterer meg at jeg har blitt så skvetten med åra for ellers hadde nok det vært sånn jeg feiret og. Nå feiret jeg ved å høre på en haug med unger løpe og hoppe i etasjen over. Vi bor i et gammelt hus som er veldig lydt så det var nok bråk for hele måneden.

Mitt ordtak er "Litt smerte alene har ikke drept noen", kanskje du bør ha "Litt kjedsomhet har ikke drept noen"?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har alltid vært svak for grøss og blir aldri lei av det. Synd jeg ikke er skvetten lenger. Må være kurert, haha. Men grøss er jo underholdning da både på film og i bokformat. Så syns ikke det er noe galt i at grøss og gru feires en dag i året. Det er jo bare moro.

Vet jo at kjedsomhet ikke har drept noen, men litt kjipt å kjede seg dønn i hjel hver bidige dag. Lei av å trø hjemme. Det er i hvert fall sikkert. Klarer ikke å gjøre noe får å få klokka til å gå fortere, selv ikke når jeg leser, hmpf:/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har full forståelse for at det blir kjedelig, det kjenner jeg godt til. Skulle ønske jeg hadde en mirakelkur, men det tror jeg ikke finnes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Ja det skulle ha vært mirakelkur for oss alle. Da hadde det vært lettere for oss å være mennesker. Og tror dessverre ikke på mirakler ... jaja. Men det er utrolig hva man venner seg til. Også kjedsomhet:/

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk for at du sier det, Rolf. Det er veldig hyggelig å høre.
Og jeg er helt enig, Ole Brum fortjener sin plass blant klassikerne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har lært meg å strikke sokker, så jeg har knapt lest i det hele tatt siste tiden.... Uansett da, denne helgen leser jeg "I den innerste kretsen" av Viveca Sten,

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er vanskelig å kombinere stikkontakt og lesing ja. Her er det luer det går i for tiden, sokker er nok litt for komplisert for min del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Autokorrektur er fint.. Jeg mener selvfølgelig strikking, ikke stikkontakt :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det høres fint ut! Det skulle gjerne jeg kunnet også :) hva med lydbok mens du strikker?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det går selvsagt an! Jeg skal på biblioteket i morgen, så muligheten er til stede for at det blir en lydbok med da. :) Hittil har jeg hatt date med netflix i stede, fungert det og. Og det er ikke så innmari vanskelig når man ført finner en okei måte å strikke hæl på. Klarer jeg, så klarer du!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen er ikke konsentrasjonen på topp,så da blir det å blad i en bunke magasiner som jeg har "arvet"! Ellers er det en "Ukjent soldat" som venter på meg!
Men, kjære Vibeke, unger er vel ikke krapyl, med eller uten maske ?:-) Jeg fikk besøk av to skjønne maskekledde gutter i går i pøsende høljevær, som jeg tok vel i mot, da de passerte hjørnet på huset hørte jeg den ene gutten si; "Å,der var det gøy å komme til! Ble jeg glad?:-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg må si meg enig med Vibeke. Unger er krapyler:) Har aldri likt unger jeg heller (selv om jeg har to tantebarn) Og som Vibeke er jeg mer dyrevenn enn barnevenn. Jeg liker dyr bedre enn mennesker generelt, haha. De er i alle fall ikke falske:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har helt rett i at vi alle skulle hatt ærligheten som bare barn og dyr har, da hadde verden vært et godt sted! Jeg er også veeeldig glad i dyr,akkurat nå gleder jeg meg helt utrolig til vi kan hente valpen, Maykita om 4 uker!!:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare å glede seg:-) Min hundevalp er nå 6 måneder og har hatt en fantastisk sommer med henne, kosa meg glugg i hel..., mye jobb, men så gøy :-)hold oss gjerne oppdatert om hvordan det går. Lykke til:-) Hva slags hund er det du skal ha?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Her kommer bilde av Maykita 4 uker! Fikk hjelp av min datter til å legge ut bildet! skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har du fått heim kvalpen no? Hadde vært moro å høyre korleis det gjeng.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så nydelig, jeg fikk ikke til å legge inn bildet som datteren din, men jeg har endra profilbildet mitt og der ser du min vakre Emma som er en engelsk cocker spaniel frøken som har tatt over livet vårt, på en bra måte:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja vakker er vel rette ordet på en cocker spaniel! Emma var skjønn, de har en fantastisk pels, og har vel utrolig godt lynne! Helt urolig hvor mye varme og glede en hund/dyr gir oss mennesker! Vi må bare takke og neie!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godklump dette, ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den var nydelig! Hvordan er jaktinstinktet på denne typen? Vi hadde en liten Siberian Husky med fryktelig jaktinstinktet, lurer derfor på om det er store forskjeller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En husksy er nok litt mer lumsk kanskje, men jaktinstinktet er nok sterkt tilstede! Begge de andre malamutene gikk uten bånd i skogen, så satser på at denne er like snill og god! Malamutene er noen skikkelige menneskekjære hunder, så selv om de er veldig store, er de noen ordentlige kosebamser som elsker mye kosing! Og det passer meg veldig bra:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er den nok endel roligere enn vår Husky var hvertfall, å gå uten bånd fant vi fort ut at ikke var aktuelt. Hu jakta alt som var i nærheten og var spesielt glad i sauer. Må selvfølgelig legge til at hun aldri fikk muligheten til å skade noen sauer :-)

Ventetiden føles nok lang, men når du får den så er det helt sikkert verdt det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk! Dette blir vår tredje alaskan malamute! Det er nå over et år siden vår kjære Maika døde, hun ble 10 år. Var i grunnen ganske bestemt på at "hundeepoken" var over, men livet er ikke det samme uten en malamute! Skal prøve å få lagt til et bilde etterhvert,og vil gjerne holde dere oppdatert!! Hvilken hund har du? Kanskje vi skal lage en egen hundetråd?:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vil heller ha ærligheten til dyr enn barn, og dyr er mye lettere å forholde seg til enn mennesker generelt:) Og gratulerer med ny hundevalp som du snart blir eier av:) Tenker det blir liv i huset, da:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! Akkurat nå kan ikke tiden gå fort nok, så det blir lang ventetid! Alle gode ønsker til deg!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kos deg med valpen når den kommer, og ja, ventetid er noe herk. Det vet jeg alt om:) Og tusen takk for det. Ønsker deg og valpen alt godt også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå måtte jeg Google krapyl for å passe på at jeg ikke kalte de noe veldig stygt, men det ser ut som jeg er innafor. Sannheten er nok at jeg aldri har hatt noe med de små menneskene å gjøre, uten at det har plaget dem eller meg noe veldig. Jeg er mer dyrevenn enn barnevenn :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ingen pleier å komme og ringe på der jeg bor, men allikevel fikk jeg griset ned stuevinduene mine to ganger av eggkastende krapyl for to år siden. Jeg gikk i gang med å vaske de med engang, og jaggu mei kom de ikke tilbake med en ny eggladning. Da ble jeg rimelig irritert, for å si det mildt. Jeg er sikker på at det var de samme, hørte det på latter og skriking.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er ingen tvil om at det er krapyl, eller ordentlige drittunger vil jeg kanskje heller si. Vil også tro at de egentlig er for gamle til å gå "trick or treat" og bare vare ute for å gjøre ugang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir nok folk av desse rampungane også.

Sjølv har eg vært engasjert i barne- og ungdomsfotball og skulekorps dei siste 8 åra, og dermed hatt ein god del nærkontakt med krapyl utover mine eigne. Og det har utelukkende vært ei oppløftende og givande erfaring. Eg vil påstå at ungdomen no til dags er både flinkare og høflegare enn det eg og min omgangskrets var då vi var på same alder. For ikkje å snakke om kor flinke dei er til å lese!

Så eg ser stort sett optimistisk på framtida.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er jeg helt sikker på at det blir. Det ble jo folk av oss som vokste opp for noen år siden og jeg er ganske sikker på at vi var krapyl vi og. Jeg har hatt veldig lite med barn og ungdom å gjøre, det er nok derfor jeg ikke er helt komfortabel rundt dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har to døtre på 25 og 18, og de er fullstendig enig med deg, så tror ikke det blir så mange barnebarn på meg, heller en gedigen dyreflokk :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Heldigvis har jeg en søster som er veldig glad i barn, foreldrene mine vet godt at om det skal bli barnebarn så kommer de derfra. Jeg bestemte meg for at jeg ikke vil ha barn når jeg var 13 og det har ennå ikke endret seg. Men en minigris skal jeg ha, om jeg får overtalt samboeren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Interessant vri på diskusjonen, fra hva vi leser til at barn er krapyl:-)
Liker også best dyr, har hund, men barn har jeg aldri ønsket meg. Deilig å vite hva man vil istedet for å være i tvil om noe så viktig:-)Når jeg var 13 var det vel ikke tenkt på engang,men var ikke så gammel før jeg skjønte at det ikke passet meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er det jeg liker så godt med denne uformelle helgetråden, her kan vi diskutere og kommentere akkurat som vi vil :-)
Jeg var nok litt tidlig ute og jeg var hvertfall en ganske bestemt ung jente. De som kjenner meg er nok ikke overrasket over at jeg fremdeles mener det samme, men andre har nok tenkt at jeg ville ombestemme meg. Det er en stor beslutning uansett hva man velger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Svar skyldig! Det var meg som startet diskusjonen,synes at det er bra at vi har forskjellige meninger! Og det er en ting som jeg respekterer veldig, det er når mennesker tar bevisste valg og virkelig gjennomfører dem! All ære til dere som gjør det!!
Jeg selv har valgt en stor barneflokk på hele fem, og jeg føler meg rik og takknemlig, selv om de mange ganger fortjener betegnelsen "krapyler" :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke sant, du har tatt ditt valg og jeg mitt og jeg lever et fantastisk rikt og innholdsrikt liv, uten barn. Har aldri angret valget mitt, heldigvis for nå er det for seint, men venners barn er jeg kjempeglade i. Fine , varme mennesker liker jeg uansett alder , det finnes heldigvis mange flotte unger, ikke alle er krapyl:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg passer hund i helgen, her er det ingen barnebarn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen er filmhelg og kos med familie for min del. Så får man se om det blir tid til litt lesing inn i mellom :)
Jeg driver med de siste sidene av Hele livet på en dag av Alyson Richman. Lysten til å lese den ferdig er absolutt tilstede, for boken får deg til å henge i hvert ord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg digger halloween for da kan ein kle seg ut.. Desverre gikk ikke kostyme mitt helt som planlagt :( Fikk ikke til kontaktlinsene, hoggtenna passa ikke og jeg starta ut med å få masse eyeliner i øye.. Hvilket jeg kan skrive under på svir nå helt sykt..

Bortsett fra det er November også måneden hvor NaNoWriMo står på spill.. I bok youtube verden tar det mye plass.. Aldri vært med før, men meldt meg på for første gang.. Så blir spennende om jeg får skrivd bare et ord eller to i løpet av måneden :P Innimellom oppgaveskriving, blogging, lesing, eksamenslesing, serie titting og alt det der andre greiene man driver med hele tiden :P

I hvertfall håper jeg på å få lest ut Kaoshjerte av Lise Grimnes denne helgen.. Mangler bare 150 sider.. Og hadde det ikke vært for semesteroppgaven som skal leveres på torsdag og ikke er påbegynnt, så ville jeg satt meg ned og lest de 150 sidene nå med en gang.. hehe I stede får jeg snike inn et kapitell her og et kapitell der..

Ha en fin lese helg alle sammen :D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er det ikke noe fokus hverken på Movember eller halloween...
Tørk aldri tårer uten hansker likte jeg veldig godt, og leste alle tre bøkene i løpet av kort tid. Tv-serien er også bra :)
Etter mye lydbøker, tv-serier og lite konsentrasjon de siste par mnd skal jeg nå prøve å få opp igjen lysten på å lese selv. Har derfor begynt på "Marco effekten" av Jussi Adler-Olsen, som jeg har spart og spart på for å kose meg med! Virker lovende så langt :)

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Serien så jeg når den gikk på tv, er derfor jeg har ventet en stund med å lese de. Ville ha den litt på avstand før jeg begynner på historien igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesehelg? Foreløpig går det nok i evigunge "Ole Brumm" og Postman Pat: Min kone og jeg er barnevakt for en jente på litt over to denne helgen. Og jeg (farfar) leser høyt. Det gjør to-åringen også. Hun ser de samme illustrasjonene som jeg, men leser en helt annen historie enn teksten i boken. Og jeg som trodde jeg kunne disse bøkene utenat. Nå får jeg fra barnemunn en helt annen historie, som jeg ikke aner slutten på. (Om det blir noen.) Artig. Og herlig.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Så herlig!
Kos dere masse :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Grunnet sykdom og mye jobbing (forøvrig ikke en god kombinasjon) har det blitt lite lesing den siste uken, så det er nok A Wise Man's Fear av Patrick Rothfuss denne helgen også. Er i litt bedre form, kanskje det blir lest pittelitt mer. Føler jeg har holdt på med denne boken i en halv evighet nå :p hehe

God helg alle sammen! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg skal lese Veronica Roth si bok Opprøreren. Ser ut til å bli passelig godt lesever her på Vestlandet. Skikkeleg vått haustver!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her skal jeg begynne på "rovdyret" av Jan Erik Fjell og gleder meg stort. Har virkelig slukt alle de tidligere bøkene hans, er meldt ganske mye regn her i helga så det blir sikkert lesevær. Håper på litt opphold så jeg får lufta hunden uten å bli klissvåt. God lesehelg til deg og alle bokelskere. Høsten er kjempefin og ingenting som å krype opp i sofaen med pledd, bok og vin!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nei, det påfunnet har jeg ikke hoppa på. Jeg tester ut et aldri så lite tippskjegg i stedet. Kan jo kalle det mitt eget lille "beardtober" ;-)

Kun tre små krapyl banka på her, og det betydde to hele pakker med Kvikk Lunsj til pappa, yes-yes :-)

Leser ferdig Mino-trilogien til Nygårdshaug i kveld. Afrodites Basseng er drivende god!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

LesteTørk aldri tårer uten hansker i fjor, og jeg kan si at den satte følesene i sving hos meg...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tror det kommer til å bli en bok som setter sine spor, det gjorde hvertfall tv-serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God helg, ja. Er inne i ei særs hektisk periode på jobb, så det smakar ekstra godt med helg no. I alle fall den delen av helga eg ikkje skal jobbe.

Eg har nyleg starta på Sirkelens ende av Tom Egeland, satsar på å kome meg igjennom alle Beltø-bøkene sånn pø om pø i løpet av det komande året. Liker å lese variert, så eg porsjonerer "like" bøker utover i tid.

Så har eg A princess of Mars av Edgar Rice Buroughs som lydbok. Kjempeartig med 100 år gamal fantasy-forteljing.

Bart?
Tja, skal vurdere det. Men egentilg burde ting vært gjort i omvendt rekkefølge; movtober med bart, og rosa sløyfe i november. Då kunne eg ha anlagt ein fin liten snurrebart til å knyte rosa sløyfer i månaden etter.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det første som falt meg inn er at du må jobbe i et amerikansk firma. Det andre var at jeg tror du hadde sett flott ut med rosa sløyfer i barten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leser for tiden på På sporet av Bergen - Varg Veums by og skal endlig komme igang med Varg Veum bøkene.

Skal på en film i morgen i anledning av Den store kinodagen, skal se "Maleficent" i Fredikstad kl 14.30. Nøyer meg med en film til 'vanlig tid' denne gangen. Sist jeg var på Den store kinodagen så jeg fire filmer fra midnatt av frem til 9 på morningen og da sov jeg det meste av neste dag. Dette var for et par år siden.

Siden det blir tur med buss til FrStad og antagelig en del venting på film og buss tilbake tar jeg med meg 2 bøker å lese på, siden den ene er et hefte på 46 sider, Hvor kommer moten fra? - Fra ideologi til mote i perioden 1790-1914. Den andre blir Bukken til havresekken av Gunnar Staalesen, første bok om Varg Veum.

Skal også hente 7 bøker jeg har bestillt på FrStad bibliotek - Svarte får av Gunnar Staalesen siden de ikke hadde den i Litteraturhjørnet sist jeg var innom; Død som en dodo : og andre fortellinger om truede arter av Bredo Berntsen; gjør et nytt forsøk med Død, hvor er din brodd? : saken om byfogd Ludvig Dahls død ved drukning på Hankø, 8.august 1934 av Tor Edvin Dahl; Norske lekestuer av Kari-Marte Reisz Frøyset; Sladder : bedre enn sitt rykte av Anders Giæver; Hellige krigere : Johanitterne på Værne kloster av Trond Svandal fordi jeg skal på et arrengement i Litteraturuka i Sarpsborg (1-19 nov) med Tom Egeland og Trond Svanedal; og til slutt en bok til av Per Hohle - Finnskoger og skogfinner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser In The Land of the Long White Cloud av Sarah Lark denne helgen.
Tror jeg skal klare å bli ferdig med den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helga blir det John Williams bok Stoner og intet annet.Har gledet meg lenge til denne.
God helg til alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har akkurat begynt på Før jeg brenner ned av Gaute Heivoll, og for en forrykende start på boken. Aldri har jeg lest om en redselsfull brann, beskrevet så vakkert som Heivoll gjør her på de første sidene. Dette lover godt :)

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den likte jeg veldig godt og, spesielt hvordan han flettet inn sin egen historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forrykende enig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Movember er en artig sak, og det er viktig at det settes fokus på menns helse. Men jeg må allikevel si at jeg håper samboeren min står over bartesparingen :)

Jeg synes Halloween er en fin happening for barna, så jeg har kjøpt inn litt godteri som kan deles ut dersom det kommer noen på døra. Hvis det ikke kommer noen blir det mer godteri på meg :)

Vi overtar ny leilighet på mandag, så her går vel det meste av tiden med til pakking. Men jeg håper jo at jeg skal få litt tid til lesing også. Planen er på begynne på Fasadefall av Liza Marklund. Jeg likte de første bøkene hennes veldig godt, men etter hvert synes jeg at de har blitt litt kjedelige. Jeg har litt delte forventninger til denne boka, men håper på det beste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så lenge barten kun blir der en måned så tenker jeg det er greit, men det er vel ikke så altfor mange menn som faktisk kler bart.

Lykke til med leilighet! Det er slitsomt, men veldig gøy og.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne Jensen