Da er det på tide å dra fram bunaden, pusse sølvet, stryke dressen/kjolen og klargjøre flagget. Imorgen er dagen for å ta på seg fintøyet og rusle ut grytidlig for å se på flaggheis og høre taler, spise god mat for så å rusle ut igjen for å se på barnetog eller andre feiringer.
Her har bunaden, med veldig få unntak, hengt i skapet siden konfirmasjonen, det gjør den også i år. For meg er 17. mai mer bråk enn gøy, med korps, barnehyl og generelt høyt lyd- og energinivå holder jeg meg inne.

Det blir derfor litt lesing, selv om formen ikke er helt på topp. Hovedboken er Tomt rede, en krimroman av spanske Alicia Gimènez-Bartlett. Jeg håper at litt spenning og driv får meg ut av denne lesetørken min. Ved siden av leser jeg Ekstremt av Sharon Osbourne. Ikke det helt store ennå for min del, selv om jeg synes det er interessant å lese om noen som har opplevd såpass mye.

Hva med dere?
Får dere tid til å lese i helga?

God helg og ha en fin 17. mai!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Her ble det også lite lesing i helgen. Mannen min og jeg bestemte oss for å delta på 17. mai sammen for første gang på 22 år. Det var jubileum, meldt fint vær og etter en veldig lang og kjedelig Melodi Grand Prix kveld var det på tide å komme seg ut. Jeg tok sjansen på å klare meg uten medbrakt luft og medisiner og benket meg i solveggen på den lokale favorittpuben og ble der i 10 timer. Det var supert med mange kjente fjes, visesang, blues, bunader, blide mennesker og russen min som var innom etter toget. Noen ganger er det absolutt verdt å kare seg ut, selvom helsa ikke er på topp! Det var også ubeskrivelig deilig å komme hjem og få av seg høyhælte sko og klær som klemte :)
Søndag ble også tilbragt i solen, men jeg rakk allikevel å høre slutten av Wilbur Smiths Hapi elvedronningen. Det har vært godt å være på eventyr i Egypt i fortiden med Mai-The Duc som oppleser. Det har også blitt noen få sider i Salka Valka av Halldor Laxness og han skriver drivende godt. I tillegg har jeg såvidt begynt på Haugtussa og det lover bra, men jeg må slå opp noen nynorske ord og savner en god ordbok i papirformat.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ingen tid til å lese denne helga, gutten min går i tredje klasse og må følges i toget (pga Aspergers), så det ble meg og to foreldre til med i toget. Har ei festdrakt fra Hadeland, min opprinnelige plass, den er jeg glad i (valgt den i voksen alder) og brokaden sitter behagelig. Det jeg er litt ubekvem med er at ingen andre har denne drakta i den vesle Hedmarksbygda jeg har hus i, så jeg får litt vel mye oppmerksomhet... Siden jeg ikke har bodd på Hadeland på endel år har jeg ikke det "riktige" sølvet, så jeg dro liksågodt til med den enkle og vakre Østfoldrosa i halsen på blusen i år...

17 mai begynner alltid bra med frokostbuffet på grendehuset med min mor og sønnen min. Siden var det å ta vaffelrøra under armen og komme seg til bygds...

Nå derimot, på vei til Østfold og jobb i morra, ble det lydbok i bilen (fortsatt svensk som funker), Fyrmästarens dotter av Ann Rosman, siste cd... Den var bra denne her. Oppleseren er bra å høre på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Med en russ i huset, har det ikke blitt så veldig mye lesing, men jeg har fått lest ut Amalie Skrams selvbiografiske roman Professor Hieronimus. Det er en rystende fortelling om hvordan psykiatrien kunne fungere, og hvor rettsløs man ble som pasient. Fortsettelsen "På St. Jørgen", ligger allerede på vent. Jeg har også fått lest litt i Øystein Rottems bok Hurtigruta - en litterær reise. Her forteller han på en morsom og informativ måte om forfattere knyttet til stedene hurtigruta passerer på strekningen Bergen-Kirkenes. Passende bok å lese småstykker i når man har tid bare til korte leseøkter.

Ellers har jeg plukket ut "Haugtussa" og lest litt i den, og satser på å være med på felleslesingen her inne etter hvert.

Fortsatt god helg :))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har vært lite tid og lyst til lesing i det siste, så jeg leser fortsatt Frelseren av Jo Nesbø. For meg er 17. mai barnas dag. Og siden jeg selv er voksen og ikke har egne barn ennå synes jeg egentlig at det bare er godt å holde seg hjemme. Jeg ser barnetoget fra Oslo på tv, mens jeg leser litt i boka. Har lagd kake tidligere i dag, så når samboeren kommer hjem fra jobb blir det biffmiddag etterfulgt av kake :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den syttende mai som vi er så glad i
Skal feirast med hornmusikk tidleg og seint
Men likevel les eg nok ut Murkami
Sin Elskede Sputnik, og dessutan har vi
Snart Haugtussa-lesing slik som det er eint

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Med rødruss i huset har jeg vært "klar" til denne helgen en stund...Må si det skal bli godt når 18.mai kommer,og den unge damen finner frem sine eksamens forberedelser(filosofi/historie) :-)
Men i morgen blir det barnetog med minstejenta, så borgertog for å se på russen, tivoli og til slutt kakeselskap med familien.
Har blitt lite lesing denne uka, men har funnet frem "Røsten" av Arnaldur Indridason, så blir det kanskje lesing i morgen kveld :-)

God helg - og hipp,hipp,hurra for morgendagen :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har eit avslappa forhold til 17. mai. Sidan ungane er blitt vaksne, "må" eg ikkje delta i feiring lenger, heldigvis. Om det blir brukbart ver, ser eg fram til ein fjelltur i staden for flagg og barnetog.
Bøkene mine denne helga er Et helt halvt år av Jojo Moyes (eg må testa ut denne boka som "alle" har lest), 1814: Miraklenes år av Karsten Alnæs ("historieundervisning" i høve grunnlovsjubileet) - samt Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet av Johan Harstad.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så deilig med sånt engasjement! Håper du storkoser deg imorgen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så enig med deg i det du skriver:-),Hos meg blir det å se på barnetoget,så blir det grilling etterpå,med resten av familien:-) bunaden henger klar. En bok på kvelden blir det også,deilig å bare sette seg ned da,blir nok krim Kvinnen i buret av Jussi Adler Olsen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei.

Blir ikke 17 mai på meg heller. Er ikke i humør, og vil bare være hjemme, dessuten får jeg med meg toget uansett som går rett utenfor leiligheten. Er bare ikke i glade/sosiale hjørne, så gjemmer meg i mitt eget krypinn:) Får lese litt istedet.

I denne helga leser jeg: Den 13 disippel av Tom Egeland, Min kamp 6 av Knausgård (har under hundre sider igjen så i denne helga blir jeg ferdig med den), og jeg skal fortsette i Mapuche i Caryl Férey som er litt tung.

Så satser på lesing istedet for feiring, liker heller ikke å gå i bunad så godt å slippe det også. Rene tvangstrøya.

Jeg leste Ekstremt av Sharon Osbourne for en del år siden, ingen fan av henne jeg heller men syns hun var litt interessant og ikke noen a4 menneske.

Ha en fin helg/feiring du også:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da får du jo litt feiring enten du vil eller ikke :-) Bunaden har ikke jeg så godt forhold til heller, selv om det finnes utrolig mange vakre utgaver av den.

Ekstremt tror jeg gjør seg mye bedre på engelsk. Etter å ha sett Sharon Osbourne på The Talk synes jeg det er vanskelig å forholde seg til "stemmen" hennes på norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nettopp, det er ikke til å unngå:) Så det blir korpsmusikk enten jeg liker det eller ikke. Liker ikke bunaden fordi den er ubehagelig og føles ut som en tvangstrøye så er glad jeg slipper den i år også. Er heller ikke i feststemning:)

Skjønner hva du mener. Har sett The Talk jeg også og er glad jeg leste boka hennes før programmet hennes og de kvinnfolka ble til, men originalspråket fungerer nok best i biografier generelt. Har ikke lest så mange biografier, men har følelsen av at den blir mer naturlig og rett fra personen med originalspråket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

17.mai er av dei travlaste dagane i året, so då er det inga lesing, men søndag skal eg retta norsk-prøvar, so då må eg ha litt pausar... Eg har teke med meg heim Agnes i senga av Heidi Linde, og skal kosa meg med litt feel-good. På øyra har eg det motsette, nemleg Bram Stoker sin Dracula. Passar godt når eg går heim, men ikkje når eg går heim om natta...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jada,det blir tid til lesing. Litt familieopplegg i morgen,men har begynt på Cannery Row av Steinbeck. Fortsetter med han,så langt er det veldig bra. Må også ha litt historie ved siden av så jeg er i gang med Tordenskjold en biografi skrevet av Dan H. Andersen.
God helg og 17.mai til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastengretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakim