Jeg slet veldig med dysleksi når jeg var mindre og var redd for at andre skulle finne ut av hvor stort problem jeg hadde. Det var ikke føre lenge etter jeg var ferdig på skolen jeg leste min første bok i 20 års alderen. Jeg har alltid elsket å se film og leve meg inn i en helt egen verden. Jeg startet å lese noen små bøker som jeg syntes virket spennende og etter bare 2 år leste jeg en hel bok på 600 sider på under en uke. det har åpnet en stor dør i livet mitt.. Men når jeg fant ut at jeg skulle prøve meg på engelske bøker det var først da døren åpnet seg for fult. Jeg startet å lese en bokserie (som nå i ettertid har kommet på film) fra forfatteren Rick Riordan som har skrevet bokserien Percy Jackson. jeg leste de første 2 bøkene på norsk og klarte ikke vente på at de skulle bli oversatt så jeg startet å lese de på engelsk. Det har vært en helt ny opplevelse for meg. Det er en glede det er svært vanskelig å sammenligne men noe annet jeg har klart å prestert i mitt liv..

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det er imponerende av deg å ha nær sagt overvunnet dysleksien. Jeg har noen venner som sliter med det samme, noe som har gitt de vansker både på skole, arbeidsmarkedet og sosialt.
Virker dessverre som at mange forbinder dysleksi med å være lat eller dum. Noe som selvfølgelig er langt fra sannheten.

Som sagt tidligere leste jeg ikke min første skikkelige bok før jeg var 30, tidligere var jeg nok mere interessert i min indre neandertaler(Styrketrening og jenter). Men etter å ha lest Forbrytelse og straff var det som om men bryter ble slått på i mitt hode, da var det gjort. Dog, interessen for jenter er der fremdeles. Å lese på engelsk har jeg prøvd, men det gir meg egentlig ikke noe ekstra. Vurdere å lære meg russisk og latin etter hvert.

Kos deg videre:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tror også det at de som sliter med dysleksi blir sett litt ned på, folk vet ikke bestandig hvordan de skal hjelpe de og jeg ble bare stemplet som sjenert når jeg gikk på skolen. og når vi hadde fått lese oppgaver sånn som på videregående måtte vi alltid lese bøker som var veldig uinspirerende. Og jeg tror det er viktig at man finner seg en bok som man virkelig føler er spennende og noe du selv har lyst til å lese. for meg var det vel egentlig at jeg likte fantasy verdenen veldig godt og leste noen små historier på nettet som senere utviklet seg til små bøker som ble større og større..
Latin er utrolig vanskelig men veldig spennende. jeg har lært meg noe latin..

Lykke til med latinen og russisken =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundgretemorReadninggirl30MarianneNAvaPiippokattasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit R