Charles Bukowski stated in his introduction to Ask the Dust "Fante was my god". Prøvde også å sjekke om ikke Bukowski nevner Fante i Nedenom og hjem, men jeg har lest og hørt boka på Biblo, og har den desverre ikke i hylla.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Ser ut til at du har rett. Jeg har sakset følgende fra en omtale i Dagbladet i 2008, da Veien til Los Angeles kom på norsk:
"Et forord av Bukowski i 1980 til en ny utgave av Fantes trolig beste roman, «Spør Støvet» (… «jeg hadde funnet gull på søppelfyllinga») bidro sterkt til å skape ny interesse for John Fante, som hadde kommet i skyggen av samtidige amerikanske forfattere som Sherwood Anderson, John Steinbeck og Ernest Hemingway. "

Jeg husker heller ikke sikkert i hvilken av Bukowskis bøker han nevner Fante, men lurer på om det ikke er i Women – at han holdt på å gi opp skrivningen, men fant en bok av ham på biblioteket. Men det er såpass lenge siden jeg har lest disse bøkene at jeg ikke tør banne på det. Kanskje på tide å finne dem fram igjen ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en link som belyser litt av Bukowski's forhold til Fante.
(Både Monica og Odin har rett) :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for link. Strålende!
Er det i det hele tatt noe man ikke kan få svar på her inne?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

AvaEileen BørresenKirsten LundPiippokattaReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TVannflaskeLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud Husevåg