Jeg er litt enig, spesielt i karakteristikken din av Edward ;-)

Men... Jeg tenker at det største problemet med bøkene (jeg har bare lest den første) ikke er om vampyrer glitrer i sola eller ikke, eller om de er blitt snille. Dette må vel komme under dikterisk frihet, mener jeg.

Noe en virkelig må sette fingeren på, er språket. Jeg skjønte hvor elevene mine hadde fått de dårlige skildringene sine fra, liksom ;-) Mye kastanjebrunt hår og spillende muskler... Skrivestilen til Meyer minner mest om en halvdårlig skolestil. Oversettelsen er også dårlig. Mener å huske at det er en del "norskifiserte" engelske ord. Det er ikke godt nok!

Når det er sagt, skjønner jeg godt at fjortisjentene digger dette. Blandingen av nesten-sex, spenning og mystikk fenger, sånn er det bare. Skulle bare ønske kvaliteten på bøkene var bedre...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Skrivestilen til Meyer minner mest om en halvdårlig skolestil.

HAHA. Jeg måtte le av den uttalelsen. Jeg kunne ikke ha sagt det bedre:) Det er skikkelig dårlig skrevet. Det minner meg litt om skrivemåten til en fjortis som har sett en ultradårlig film og skriver en slags fanfiction ut av den. Hun skriver ganske platt og rett frem. Vi trenger ikke å se så mye mellom linjene akkurat. Har lest bedre vampyrbøker enn twilight. (Takk og lov for det!)

Har kun lest den første jeg også og kommer antageligvis til å lese de andre også, men ikke med det første. Er bare glad jeg jeg ble ferdig på ungdomskolen for flere år siden. For jeg hadde ikke orket at alle rundt meg hadde snakket om Bella, Edward, Bella, Edward, Bella, Edward:) Jeg hadde ikke holdt ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg ikke husker helt feil var du (og jeg) glad i Isfolket :-) Vil påstå at skildringene og skrivestilen ligger på samme nivå i begge seriene ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja, du har rett i det :-) Det er samme ulla...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMads Leonard HolvikRagnar TømmerstøBente L.HanneBeathe SolbergHarald KBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckTheaVannflaskeritaolineTore HalsaDemeterEgil StangelandIngvild SLars MæhlumHeidi BBPiippokattaBentesomniferumStig TCamillaPrunellaMarit MogstadsiljehusmorReidun Svensli