Fornøyelig lettlest krim fra India. likte den

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Leste den før jeg dro til India, en super introduksjon til hva jeg hadde i vente

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er einig i at Tjenestepiken som forsvant er lettlesen og fornøyeleg. Handlinga i boka er lagd til India. Hovedpersonen er privatdetektiven Vish Puri, middelaldrande, busett i Dehli. Ein likandes type. Forfattaren, Tarquin Hall, har god kjennskap til India, og skapar eit truverdig miljø. Han har skrive tre bøker om denne detektiven. Dette er nummer to.
Eg las boka i påskeferien, og tykte det var koseleg ferielektyre.
Ein kan vel seie det er ein slags indisk parallell til Damenes detektivbyrå av Alexander McCall Smith.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg også måtte tenke på Damenes detektivbyrå! India er selvsagt ikke Botswana, men miljøskildringen er tilsvarende levende og fargerik. Ikke minst lærer en mye om indisk mat! :-)

Oversetteren fikk meg til å lure et par ganger. På s.17 står det om "svimlende velståenhet". På norsk sier vi da "velstand". Jeg har aldri hørt om "velståenhet" før og hører forhåpentligvis ikke mer til det heller! :-) Ellers var det jo bra oversatt. Men på forsiden står det "India's beste privatdetektiv". På norsk brukes ikke apostrof ved genitiv, hvis ikke ordet ender på s.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer Smedaas