et kjempe fint oppslagsverk. En kosebok man kan sitte å bla i mange ganger, uten å bli lei.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Har omsider lest hele verket. Synes det er en fin og lettlest bok, som også er inspirerende. Jeg har underveis merket meg ca. 50 titler av 1001 som jeg skal lese, foruten av de jeg hadde lest fra før. Fikk bestilt en del på Haugenbok.no Men jeg tror nok ikke at alle er oversatt til norsk. Foretrekker å lese skjønnlitteratur på norsk. Neste lignende bok som står på agendaen er 501 Great Writers. Tror den også er oversatt til norsk. God lesning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler alle å ta en titt i denne boka! Inneholder anbefalinger til utrolig mye spennende litteratur som ihvertfall jeg ellers ville gått glipp av. Det skader ikke med flotte illustrasjoner, engasjerende tekst og oversiktlig informasjon heller:) Jeg lånte den på biblioteket, men lurer på om dette blir en bok jeg må kjøpe etterhvert..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøpte denne på Mamut-salg og har ikke angret et sekund. Ikke en bok man leser fra perm til perm, men mer en bok man tar frem for å få tips til god lesning. Som tittelen sier har forfatteren tatt for seg 1001 bøker. 1-2 bøker er presentert på hver side. Jeg elsker å sitte å bare bla i dette lille bokleksikonet. Tenker at det også er en flott gave til en som elsker å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt ok med slike bøker. Det dukker ofte opp sammenhenger og navn som har gått i glemmeboken. Finnes også som film og album (musikk). Boksalgene på våren kan disse ofte finnes til en grei pris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne viste seg å være utstolgt hos Bokklubben, og de kunne visst ikke skaffe flere. Noen som vet hvor de har denne inne? Er det noen bokhandlere som selger den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Det åpnet en billig butikk med bøker på et senter som heter Gulskogen senter i Drammen. Der hadde de denne på tilbud!! :) Jeg vet ikke hva butikken heter, men er du virkelig lysten, kan du gå inn på nettsiden til senteret, se på bokforhandlere og utelukke ark og notabene - da burde du stå igjen med den det gjelder. Ring og hør om de har en butikk i nærheten av deg da vel?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant den faktisk inne på cdon.com. Men takk for tipset uansett!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cdon.com har den til en grei pris. Ellers vet jeg ikke, lenge siden jeg har sett den i en bokhandel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der fant jeg den, ja. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter flere år med moderat leseinteresse, skapte dette oppslagsverket en lese- og oppdagerglede jeg hadde glemt at jeg innehadde. Jeg har konkludert med at jeg har ingen ambisjoner om å "oppdage" nye forfattere. Med så mye god litteratur der ute og sååå liten tid, går jeg for de jeg VET kan gi meg en god opplevelse. Her kommer "1001 bøker..." inn i bildet. Når jeg i dag tråler Fretex, Bruktbo og antikvariater så kjøper jeg bøker som jeg vet står i denne boken. Når bøkene blir lest, så markeres de med en liten stjerne ved tittelen, og dermed går det selvfølgelig sport i det å få lest flest mulig av de 1001. Så langt har jeg ikke blitt skuffet, kun gledelig overrasket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor mange år vi har igjen på denne jord, er det veldig få som vet. Hvor vidt vi blir i stand til å lese selv, evt høre lydbøker, vet vi heller ikke. Det er ingen enkel jobb å velge ut de 1001 man bør lese, men Peter Boxall har altså samlet en hel masse folk som har kommet til enighet om en liste. Jeg skaffet meg boka i går, det er en tung og fargerik bok, med fine bokomtaler av de utvalgte bøkene. Tallet stammer fra de 1001 nettene Sjeherasad satt og fortalte historier, den boka er den første som nevnes. Jeg har ikke lest den, men jeg har i det minste spilt Rimskij-Korsakovs musikalske tolkning av den.

Jeg har imidlertid tatt fram gullpennen, og laget en stjerne ved de bøkene jeg har lest (idé stjålet fra Johan S.)

Noe som undrer meg, er at de har tatt inn 19 norske bøker i tillegg til de 6 som er nevnt i originalen, uten at de har merket av hvilke av dem. Jeg tviler på at Anne B. Ragdes berlinerpopler var med opprinnelig... Og hvor i all verden er Ibsen??? Det er jammen ikke lett å lage en kanon....

Jeg har nå meldt meg på Lines lesesirkel, i håp om æ gjøre denne lista litt lengre sammen med andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Å! Jeg ELSKER sånne prosjekter!! :) fantastisk! :) Har du sett fantomas i "1001 bøker..."? Jeg måtte le da jeg leste om denne samtidig som fanthomas var populær på vgtv!! :) Send meg gjerne en mld hvis du kommer borti den!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kjempefin bok med masse fristende bøker i :-) Jeg ser frem til å dykke ned i flere av de bøkene som er nevnt. Det er fint med slike lister en kan følge når hodet er litt tomt for "hva skal jeg lese nå"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

1001 bøker du må lese før du dør er et fint oppslagsverk ja. Jeg kjøpte den under mammutsalget nå, og er veldig fornøyd med den så langt. Leser litt om bøker hver dag i den. Tung bok i masse, men mye spennende lesestoff. :) Fine bilder, og allrighte beskrivelser av bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje Sivertsen