Herlig klassiker! David Copperfield vokser opp med sin unge mor og tjenestepiken Peggotty i relativt gode kår. Faren hans døde før han ble født, og snart gifter moren hans seg med den onde mr. Murdstone. Murdstone hater David, og sender ham avgårde på en forferdelig kostskole hvor vold er det som står øverst på timeplanen. Så dør moren, og David blir nærmest overlatt til seg selv. Han blir nødt til å jobbe hardt for en ussel lønn, men heldigvis treffer han noen mennesker som gjør livet lysere. Til slutt bestemmer han seg for å oppsøke tanten sin, som han aldri har møtt i hele sitt liv. Hun skal visstnok være en ganske streng kvinne og David aner ikke hva som venter han... Etter hvert som han vokser til kommer det også et par søte piker inn i bildet. Og sleipe Uriah Heep da.

En spennende og ganske lettlest bok, som er like aktuell i dag som da den kom ut. Det er en veldig kjent klassiker, som jeg synes det er viktig å formidle videre. Noen ganger hang jeg ikke helt med i handlingen, men jeg hentet meg kjapt inn igjen. Typisk for den tiden er at vi ikke bestandig kommer så tett innpå karakterene, men det er også greit. På den måten blir det ikke for klissete, og kanskje det gjør at den kan appellere godt til gutter?

Anbefales til alle som vil lese en spennende historie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn Christin