Det er helt fantastisk hvor ulikt man kan se på dette verket, en kan også tolke den som en advarsel for hva som kan skje om de vestlige landene fortsetter å utnytte folk og miljø i den tredje verden i kapitalismens navn. Jeg vil forøvrig minne om at forfatteren nyanserer synet til Mino i Himmelblomsttreet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Takk for tilbakemeldingen. Boka er jo en pageturner, men jeg fikk frysninge da jeg innså at jeg selv satt og heiet på Mino når han drepte, og dermed mine konklusjoner, og derfor bestemte jeg meg for ikke å lese de neste bøkene. Men det er jo et viktig poeng du har der med at han nyanserer synet sitt, så jeg får gi Mino en sjanse til og lese de neste bindene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei, jeg opplever at jeg stadig kommer opp i diskusjoner om denne boka. Jeg har også noen betenkeligheter med den siste tredjedelen av handlingen. Jeg ser dog at forfatteren har klart noe vesentlig, han setter nord/syd problematikken inn i en litterær ramme som få andre har klart. Som lærer bruker jeg boka mye - selvsagt med diskussjoner om virkemidlene Mino og hans gruppe nytter. Forfatteren er klar på at dette ikke er ment å være en realistisk handling, men snarere en slags eventyrlig visjon skrevet i sjanageren "magisk realisme". Det er en advarsel om hva som kan skje og en beskrivelse av hvordan vi behandler folk i den 3. verden. At det hevdes at boka er voldsforhærligende, er jeg sterkt uenig i. I "Himmelblomsttreet" som jeg mener er en bedre bok, blir andre virkemidler tatt i bruk. Den siste boka i serien "Afrodites basseng", er mer frittstående vedrørende tema. Etter min mening er den også langt svakere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er viktig å lese hele triologien for å få en sammenheng

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  Skage