Jeg tenker at lesebrett må være greit på buss og reiser, mens papirbøker vil alltid være første pri her i hvert fall. Jeg er for glad i bøker til at de forsvinner. Men jeg er en rev på å spore av og må derfor ha et lesebrett, som bare er et lesebrett og ikke noe mer. Er de vanlige lesebrettene kun for lesing? Ikke vil jeg ha Kindel eller noen av de andre "låste" systemene som finnes. Jeg vil ha et brett, som støtter alle formater og slagssteder. Tips til meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Hei!

Jeg har skrevet et langt innlegg lenger ned. Kort oppsummert: Skal du først og fremst lese norske e-bøker, kan det være en fordel med et lesebrett som markedsføres av norske bokhandler, fordi du kan laste bøkene rett på brettet. Norli og Libris har en modell, se feks. www.libris.no - det finnes flere.

I Norge er det forlagene som bestemmmer om e-bøkene er kopibeskyttet eller ikke. Kjøper du norske e-bøker, vil noen ha kopibeskyttelse og noen ikke. Det er merket på bøkene som du kjøper hva slags kopibeskyttelse de har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes verktøy som konverterer mellom ulike ebokformater, slik at du kan lese alle typer på samme brett. For eksempel Calibre. Så det er fullt mulig å laste over andre ebøker og også egne dokumenter til en Kindle. Hvis bøkene er DRM-beskyttet (kopisperret), sånn som Kindle-bøker er, må du også ha verktøy for å låse opp sperren, hvis du skal lese dem på andre enheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet dessverre ikke så mye om lesebrett, så jeg kan ikke gi deg noe svar :(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagDemeterKirsten LundTanteMamiegretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenVannflaskeRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenReadninggirl30Kjell PsveinSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland Skjeggerud