Jeg kan svare for meg personlig, at terskelen min for å starte tråder her vil bli høyere hvis det forventes veldig mye av meg, utover saklighet og at jeg har noe å komme med. Jeg har ikke gjort det så langt uansett da, annet enn ting om bøker jeg har lest.

Det spørres om folkeskikk gjelder på nett. Jeg sliter med folkeskikk, og skammer meg hver gang temaet nevnes, jeg har en diagnose som gjør at jeg ikke får det helt til. Jeg vet om flere og mer aktive medlemmer her som har sagt at de har den samme diagnosen. Ikke at jeg er ufin eller noe, men jeg kan glemme eller ikke få med meg ting som bordskikk, reise meg for folk på bussen. Eller hvilke svar man skal svare tilbake på eller ikke. Jeg har også vanskelig for å følge opp ting jeg har startet nettopp fordi jeg viker litt tilbake for å snakke med folk, det er mye fortid og mye skam i det som sagt. (Det er verre på min egen blogg, hvor jeg ihvertfall synes jeg burde svare. Jeg håper jeg ikke får mange lesere noen gang, for da ville jeg få problemer med å følge opp kommentarfeltet.)

Nå er det ikke veldig mange med min diagnose, eller andre diagnoser med tilsvarende vansker. Og det er rett og rimelig at det finnes folkeskikk, og at forumer som dette har sin egen etikette, og at den tematiseres fra tid til annen - samtidig som jeg kommer stadig mer frem til at på steder hvor det er mange man ikke kjenner, altså mer eller mindre offentlige - så trengs det noen kompromisser for at folk skal kunne trives best mulig. På den ene siden bør man være ganske høflig, rolig, måteholden hvis man kan. På den andre siden bør man ha en god del toleranse for folk når de bryter med normer.

Det har jeg vel inntrykk av og håper at gjelder på denne siden også.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vi kan vel regne med at bokelskerne her på siden representerer et gjennomsnitt av den norske folkesjela, på godt og vondt. Her finnes et mangfold av interesser, meninger, leveregler, toleranser for andres synspunkter - og også mennesker som du beskriver som "de som mangler folkeskikk" ( inkl deg selv ?). Det er dine ord da. Tror ingen her inne har reagert på at du har vært ufin på noen måte. Men jeg ser poenget ditt. Noen har rett og slett vanskeligheter med å "holde tråden" av ulike årsaker. Jeg er takknemlig for dette innspillet til debatten. Det setter situasjonen i et nytt lys/i et bredere perspektiv. Jeg er helt enig i at det skal være god takhøyde her inne. Når det gjelder toleranse for de som bryter normene, slik du avslutter innlegget ditt, vil det vel avhenge litt av måten normene brytes på. Foreløbig har det ikke vært noe problem. Synes i grunnen at de aller fleste utviser god "takt og tone" og er hyggelige og høflige. Takk for interessant innspill, Martin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Morten BolstadStig TSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidi