Når eg les på sidene til dei ulike bokelskarane så ser eg at det er stor skilnad på kor mange bøker ein les på eitt år. Eg trudde eg las mykje (ca.30 syk.), men enkelte kjem jo gjennom 50-100 bøker på eitt år. Kor mange bøker les du sånn omtrent i eit normalår?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 118 svar.

Jeg leser i gjennomsnitt 2 bøker i uka. I feriene kan det fort bli 3-4 bøker i uka. Ellers i året er det til tider uker med veldig mye jobbing, og da kan det være uker hvor jeg ikke får lest ut en eneste bok. Totalt blir det i underkant av 100 bøker i året. Håper litt på å runde 100 bøker i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at på to og et halvt år har jeg lastet ned 150 bøker. I tillegg har jeg sikkert lest 100 i papirutgave.... det er jo ikke noe mål å lese flest mulig, og det kommer veldig an på hvor mange sider de har og hvor fengende de er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her fikk jeg så lyst til å legge inn et svar, for det er da vel ikke et mål i seg selv å lese flest mulig bøker? Det er noen bøker en leser lett og fort, mens andre leser man langsomt og nyter mest mulig. Andre leser man til og med om igjen opptil flere ganger fordi de treffer noe i en som gir gjenklang... Og det handler også om å ta seg tid til å la boken bli en den av en selv i mange tilfeller.. Det finnes med andre ord mange ulike lesestrategier, og det er ikke alltid hurtiglesing er best taktikk... Veldig nyttig å kunne lese fort, det er det virkelig i mange tilfeller, men det er da ikke alltid rett strategi? Mulig jeg overtolker diskusjonen her nå, men jeg bruker av og til lang tid på en bok med vilje... for å virkelig ta den til meg.. Og som mange er inne på, det er ulike faser i livet. Har selv hatt sluke-bøker-rått-faser, hvor jeg har lest hundrevis av sider om dagen, men det er en tid for alt... er det ikke?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er sant. Gode lesere forholder seg ulikt til ulike tekster. Jeg har vært på kurs ift leseforståelse, og da ble det sagt at noen hopper over lange beskrivelser av det som allikevel ikke er relevant for løsningen i kriminalbøker. Fagtekster, poesi, bruksanvisninger og skjønnlitteratur som Hamsun krever andre lesestrategier enn for eksempel en krimbok uten spesielle litterære kvaliteter. Det stemmer for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, en leser ulike teksttyper på ulike måter, og en trenger ikke lese alt like raskt.. Jeg har også hørt at mange hopper over lange beskrivelser sånn, det gjør ikke jeg, sikkert derfor jeg leser så "sakte" i forhold til så mange. Var på et kurs om lesing for en stund siden jeg og, og der ble det sagt at det er en type lesing som det trengs mer øvelse i, og det er dybdelesning.. Det å virkelig ta en tekst til seg, og å tillate den å prege deg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vil jeg tro er sant. Tekst- og språkforståelse er et interessant tema.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er det virkelig: )

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis jeg ikke gjør noe annet enn å lese en dag, går det fint å komme seg gjennom 3 "normale" bøker på 3-400 sider. Slike dager går det år mellom, men det bidrar til en fin statistikk. Dessverre, eller heldigvis, finnes det andre ting å gjøre enn å lese. På et år rekker jeg normalt 50-100 bøker. Ser lite TV da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år har jeg som mål å lese 100 bøker, og jeg har allerede lest 74 :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da ligger du langt foran skjema. Jeg har lyst til å nå 100 selv, og leser nå bok nr. 60. Ikke så verst det heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, tror du klarer målet ditt ganske bra :D Er jo lenge igjen av sommeren, og det er i alle fall da jeg får mest tid til å lese :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det ser ganske bra ut, ikke det at det er om å gjøre å lese flest mulig bøker, men det er gøy å ha noen mål allikevel:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg aner ikke! Ikke før nå har jeg fått oversikt om hva jeg har lest når, og det er ikke lenge siden jeg oppdaget dette stedet. Spør meg om et år. :P Leste nok mer før ungene kom til verden. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri telt etter hvor mange bøker jeg leser pr år. I år har jeg lest 65 bøker så langt. Startet nettopp på en ny Totem av Knut Faldbakken. Har 8 bibliotek bøker som venter av ymse slag og tykkelse. Har selv mange bøker jeg ikke har lest, men har fått i hus hehe. For øyeblikket er biblioteket mitt noe uoversiktlig. Det er så mange bøker jeg finner her på nettet som jeg bare må lese. Iom at jeg ikke har Tv (enda) så har jeg hatt mange flotte lesestunder på sofaen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri forsøkt å holde oversikt før! På en ordentlig god uke kan jeg lese 3-5 bøker. Nå blir det dessverre færre og færre av dem føles det som, så jeg vil heller safe og si 5 i måneden. Samtidig har man treige perioder, og da blir det kanskje 5 hver annen måned. Så for å være utrolig vag skal jeg sette tallet mellom 60 og 100. Hadde jo vært stilig å faktisk holdt tellingen et år, bare for å se!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du legger inn lesedato på bøkene dine her inne så er det lett å holde oversikt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De siste par åra har jeg lest mellom 50 og 70 bøker i året. Prøver å lese i noen timer hver dag, men blir ikke alltid tid til det.

Tror forresten leselista mi er lang nok til å vare i noen år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer helt ann på hva jeg leser og livssituasjonen. Men jeg pleier å lese rundt 100 - 140 bøker i året. Men med mann, 2 unger og fultidsjobb, blir det helst til at jeg leser på toget til og fra jobb og på kveldene etter at ungene har lagt seg. Tilsammen blir det vel rundt 3 til 4 timer hver dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aner ikke. De 13 siste åra har jeg hatt en uvane med å få unger, og det begrenser leseiveren en smule ;o)

Jeg pleide å lese et par bøker i uka, men det er leeeeenge sida. Nå varer ei bok i 2-4 uker. Noen forfattere koker i hop mer tungt fordøyelig mat enn andre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvor mange barn har du fått på 13 år da? Ble bare litt nysgjerrig. Det er ikke vanskelig å forstå at småbarn og boklesning ikke er noen enkel kombinasjon. Men noen barnebøker blir det kanskje. Men din tid for lesning kommer tilbake,Latoya. Lykke til med småbarnslivet og kos deg. Den tiden går så altfor fort.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg satte meg som mål å lese 52 bøker i 2012 (barnebøker kommer i tillegg; har to små). Om det målet var lurt/noen vits eller ei gjenstår å se :-) Jeg lå, uten å jobbe for det, i rute inntil april. Så gikk det veldig tregt (og det ble mer avislesing). Mulig pollenallergi spiller inn på den lese-tregheten, men, men, sånn er livet :-) Det går for øvrig litt i rykk og napp. På en "god" leseuke kan jeg pløye gjennom to tykke romaner (ca 800 sider tilsammen). Så kan det gå en uke eller to uten noenting også. Oftest, når jeg har begynt på en roman, så leser jeg ferdig innen ca 4 dager.

De fleste har vel variasjoner på den årlige lesemengden av ymse naturlige årsaker. Jeg hadde et par år med mindre lesing, og savnet etter å lese mye ble veldig stort. Jeg oppdaget omsider at jeg trengte lesebriller! - Siden de kom på plass har mye blitt lest, for å si det slik!

Av en eller annen grunn har jeg det med å lese tykke romaner, he-he. I løpet av så mange sider rekker man å leve seg skikkelig inn i universet :-) Men det finnes jo gode romaner som er veldig korte også. Stefan Zweig sin "Chess" (Sjakkspilleren) er jo en av de veldig korte, gode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser mellom 20 og 30 i året.Med tre barn ,jobb og aktiviteter er dagene stort sett fullbooket..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner igjen situasjonen ja. Skulle gjerne lest meir, men lesing kjem jo etter barn, jobb og husarbeid. Ikkje mykje tid til overs då nei. Til sommaren, då ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Varierer for år til år her også, men det blir i alle fall minst 3 i uken, i gjennomsnitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Leser ca. 2 bøker i måneden - litt mer i ferier kanskje. Men med 4 barn, full jobb, akt. for barna på ettermiddager, møter, etc., så blir det litt begrensninger :) KOSER meg gjerne med bøkene, ikke om å lese flest...Ha ei flott bok-uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir vel rundt 30-40 (?). Jeg har tørkeperioder på en uke, og fine perioder hvor masse blir lest :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok er en bok er en bok, eller er det ikke det? Shantaram = 1000 sider, Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede = 156 sider. Kafka tar litt lenger tid enn Unni Lindell. Noen bøker må man bare lese fort, bli ferdig med, andre bøker drøyer man for at de skal vare leeeeenge. Så en bok er ikke en bok er ikke en bok.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Oi, det blir nok som regel godt over hundre, bare i dag har jeg lest to... og er godt i gang med den tredje. (to krimbøker av Dahl og nå Theorin) I noen perioder, derimot, leser jeg knapt ei side. Hadde jeg huska navnet på alle bøkene jeg hadde lest, ville jeg nok kunne registrert ti ganger så mange som jeg har til nå. Men det er klart at det har jo mye med hvilken type bøker man leser også, krim fyker jeg gjennom, men jeg liker å tygge på bøker også, innimellom, og da settes jo tempoet ned. I tillegg leser jeg mye som norsklærer på vgs, både skjønnlitteratur og faglitteratur, og det er veldig praktisk å ha et raskt lesetempo når man må gjennom mye tekst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du hvor raskt du leser, ord i minuttet? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tok en raskt test nå, og kom ut på 587 ord på ett minutt. Rimelig kjapt, med andre ord. Vet ikke helt hva som er normalen for voksne, men vi tar tester på førsteklassingene på vgs, og de ligger som regel mange hundre ord etter meg i minuttet. Skjermtekster leser jeg ikke like fort, jeg foretrekker papiret :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg prøvde også å teste meg selv nå. Har en bok om hurtiglesning og tok to av de testene. På den ene testen hadde jeg litt over 500 ord/min, og på den andre ca. 450 ord/min. Dette var to fagtekster, og hvis jeg skulle ha fått med meg den fulle forståelsen i tekstene, så hadde jeg nok måttet senke lesehastigheten. Men jeg synes det gikk ganske bra likevel:) Har faktisk aldri testen lesehastigheten min, kun mine elevers hastighet:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg leser 3-4 bøker i uka så det blir ganske mange i året

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri tenkt på det før, men ser at eg las ca ei bok i veka i 2011. (....og når eg då ser på alle "skal lese" bøkene mine, så treng eg ikkje skaffe meg meir lesestoff dei neste to åra....og viss eg legg til alle eg burde, så....Eg burde faktisk berre kose meg med dei eg har i hylla i uoverskuelig framtid!)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har tenkt de samme tankene som deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Trur eg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser minst to bøker i uka. Det blir veldig mange i året. Alt for mange vil noen si.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ligger ganske jamt på 100 bøker pr år - godt fordelt på tyngre og lettere stoff. Det blir fort 4 bøker i uka når jeg leser fr eks krim, mens jeg kan bruke over en uke på bøker som krever mer. Ferie er lesetid, mens ellers er det alle fristunder - fr eks når jeg står ved komfyren, slapper av etter middag eller spiser alene (vet at det er en uskikk, men veldi koselig.)Og jeg får aldri sove før jeg har lest litt, uansett hvilket klokkeslett jeg legge meg. Så de fleste dagene blir det nok 2 - 4 timer med bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi oi oi.. Jeg er imponert over dem som klarer å lese over 100 bøker. Selv klarer jeg vel rundt 30 bøker i året. Skole kommer ofte i veien for lesing, og om kveldene er jeg ofte for trøtt til å lese litt. Også er det jo ikke alltid leselysten er til stede heller :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg begynte først å føre lister i 1999 så mine leste bøker før den tid er når jeg husker at jeg har lest den og den boka, vet jeg leste flere men husker ikke alle.

Prøver å komme over minst 120 bøker på et år, har lest 36 så langt i år og leste 139 i 2011. I tillegg leser jeg mye fanfiction på nettet og det er jo ikke med på listene. 1999 og 2000 hadde jeg en del på listene som jeg hadde printet ut, hadde ikke egen pc da, og det blir mye på et år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte med listene pga div markedsundresøkelser hvor max leste bøker på et år var 20, og det hørtes veldig lite ut. Og første året med listene leste jeg 171 bøker, 4 av dem var tegneserier og en bok leste jeg 2 ganger det året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

2-3 i uka ganske jevnlig så sånn ca 120-150 varierer litt fra år til år som flere andre har svart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I fjor endte jeg på rundt 120 bøker pluss faglitteratur på universitetet. Året før rundt 80 utenom pensum. I år vet jeg ikke helt hva det blir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av pensum har jeg kun tatt med skjønnliteratur med untak av 'Norges konger' som jeg vet vi leste og 'Bedriftsøkonomi 1' siden det er den eneste skoleboka jeg har beholdt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det varierer litt. No for tida syns eg eg les ganske lite, men det blei likevel nesten 60 bøker i fjor. Eg håpar på nokonlunde det samme i år. I mine glansdagar var eg som oftast over 100 i året, men så dukka det etterkvart opp så mange distraksjonar i livet mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm. Første reaksjon var "er det så nøye, da?" men jeg syns faktisk det er nøye, når jeg tenker meg om. 2011 ble et bedre leseår enn 2010, for motivasjonen kom plutselig og tok meg midt i året et sted. Landet på 25 bøker i 2011. Her for noen år siden pleide jeg å lese atskillig fler, for nå de siste årene har jeg jobbet 11-12 timer dagen de aller fleste dager i uka, vil anslå tallet å ligge på ca tre ganger så mange før jeg fikk denne jobben. Jeg har ført lister over utleste bøker siden 2004. Med avslutningsdato. Før det pleide jeg alltid å kommentere lesestoffet i dagboka mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom forresten på at på barneskolen en gang hadde vi en slags kampanje, hvor bibliotekarer og lærere prøvde å oppmuntre oss til å lese mer. Vi første lister på alle i klassen en hel måned (tror det var i 5. klasse), og jeg husker jeg landet på 27 bøker den måneden. Selvfølgelig konkurrerte vi oss imellom, men bøkene måtte ha minst 100 sider og vi måtte kunne referere fra dem på oppfordring, siden et par stykker prøvde å jukse på denne "statuslista". Snurrig hva en har for minner fra skolen...;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste i Morgenbladet om Geir Hovind Frøysedal som i 2009 leste hele 2000 bøker. Så vi ligger nok alle et godt stykke bak ham.

Jeg selv rakk å lese 57 bøker i 2011.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her på inne på "Bokelskere" ligger han på en soleklar førsteplass m.h.t antall bøker i boksamlingen, med 10 000 bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

55, pluss minus. Synes det er akkurat passe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mellom 20 og 50. Kan i perioder gå en mnd uten og lese, men samtidig lese 250 sider i løpet av en enkel natt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser også ca. 30 bøker i året, om tallet kommer mye over dette er det nok fordi jeg har lest en del diktsamlinger og andre "tynne" bøker.

Skulle gjerne lest mange flere, har alltid ei lang liste over bøker jeg har lyst å lese, men føler at jeg leser så mye som jeg har tid og mulighet til. Klarer ikke å lese i små bruddstykker mellom andre aktiviteter, må vite at jeg kan sette meg ned ei stund viss jeg først skal ta frem ei bok, og har mye annet jeg må/vil bruke tid på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri kommet på å telle. Det er jo stor forskjell på lesing. Jeg leser til tider mye barne- og ungdomsbøker, og der er hensikten mest å "ha lest" bøkene (jobbrelatert). Så har vi de bøkene som jeg har lyst til å lese fordi de har fått bra omtale e.l. Men allikevel har jeg følelsen av at jeg ikke "henger med". Det kommer jo så mange nye bøker som jeg har lyst til å lese, men tiden strekker ikke til. Jeg vil nemlig gjøre andre ting også!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I 2011 leste jeg rundt 40 bøker og er fornøyd hvis jeg greier å lese ca like mange i år. Det er periode hvor jeg leser mer bøker en ellers, som f.eks. i ferier, men jeg liker å lese når jeg får tid etter lekser og skolearbeid :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo helt avhengig av bøkenes lengde og innhold. I 2011 har jeg registrert 104 leste bøker. Jeg vil tro det er et greit gjennomsnitt for min lesning gjennom årene.

Antall leste bøker er nå likevel bare et register, og ingen målestokk for hva du har fått "å tygge på": Dine 30 bøker kan ha gitt deg mer "åndelig føde" enn mine 104.

Det er innholdet det kommer an på... :-D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kun telt de to siste årene, og i 2010 ble de akkuratt 52, altså ca en per uke, og i år er jeg oppe i 54. Regner med at jeg kommer til å lese ut ihvertfall 3-4 til. Før det leste jeg nok ikke like mange, kanskje rundt 30. Eller, når jeg gikk de siste årene på barneskolen var det sikkert mange fler.

Hvor fort det går med lesningen varierer jo veldig både når man har andre ting som må gjøres, og ikke minst hvilken type bok det er. Noen bøker har setninger som nytes sakte, mens andre går i et forrykende tempo og man bare må lese videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år har jeg lest 224 så langt, men skal få til noen til før desember er forbi siden jeg har juleferie nå. Her slukes det bøker, og slik har det vært siden jeg knakk lesekoden. Det betyr ikke at at tempoet går på bekostning av leseopplevelsen eller kosen. Jeg koser meg med dem, jeg skumleser ikke for å bli fortest mulig ferdig, jeg kan sitte og grunne over avsnitt og setninger og nyte språket... Men jeg har alltid vært en rask leser og lest mye, både i oppveksten og som voksen.

Dette er forøvrig et dårlig leseår for min egen del, de tre siste årene før i år har jeg lest 291, 331 og 340 bøker. Noe av grunnen til at det ble mindre i år skyldes bl.a. jobbing i mai og juni, og mye fokus på eksamenslesing nå i desember.

Jeg leser naturligvis ikke bare de aller tykkeste mursteinene i løpet av året ettersom jeg kommer gjennom så mange, men de fleste bøkene jeg leser har minst 250 sider i alle fall (leser mye seriebøker).

Så har vi søsteren min, som leser rundt 20 bøker i året og er mer enn nok fornøyd med det. Og nettopp det er jo det viktigste uansett, om en nå leser få eller mange. :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

De har kanskje har store marger! Det er helt fantastisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres ut som antall hinsides all begripelse. Det er jo begrenset hvor raskt det er mulig å lese. Sitter du på buss 4 timer hver dag eller noe sånt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, nei. Men jeg er student, og har forelesninger kun et par timer i uka (foruten litt studering/oppgavejobbing hjemme naturligvis). Utenom det har jeg stort sett hatt all verdens tid til å gjøre hva jeg vil hver dag, og styre dagene mine selv. Luksus.
Jeg har heller ikke mann eller barn, har bare meg selv å ta hensyn til. Og jeg ser svært sjeldent TV, det kan gå dager mellom hver gang TV'n blir slått på. Bare dette frigjør jo mye tid som mange andre bruker mye tid på. :)

Uansett, i 2012 blir det neppe lest så mange bøker, ettersom jeg nå har fått meg en deltidsjobb ved siden av, 4 timer 3 ganger i uka. Ikke for det, jeg er så heldig at jeg kan høre på lydbøker mens jeg jobber, men det går jo mye saktere å lytte gjennom en bok enn å lese den selv. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv leser jeg lett en 250-300 sider i en bok på 4-5 timer, uten at jeg føler at det går på bekostning av kos, innhold eller detaljer. På ferie har jeg med meg 1-2 bøker per dag, spesielt på sydenferie. Da har jeg selvfølgelig med meg pocketbøker, sånn at jeg kan legge de igjen (helst i et lite bibliotek som hoteller ofte har, sånn at andre kan dra nytte av mine bøker) :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo i og for seg raskt, men selv med en slik lesehastighet må det altså leses i størrelsesorden 4 timer hver dag året rundt for å komme opp i Tones årstotal.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjennomsnittlig 1-2 bøker i måneden.
Noen ganger mer, andre ganger mindre.
Ønsker og prøver å lese mer, men er ofte så sliten at jeg greier ikke konsentrere meg. Ofte kan jeg sitte å kjempe med én enkelt side i en halvtime mens hjernen looper, fordi jeg ønsker å lese, men så har dagen dessverre etset bort alle mine kognitive evner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner meg igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For min del varierer det nok mykje. Det kjem an på både kor god tid eg har til å lesa det året og kva type bøker eg les. Det tek langt kortare tid å lesa teikneseriar eller tynne bøker med til dømes sitat frå pasientjournalar enn å lesa romanar og fagbøker på fleire hundre sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lå på 100-150 inntil jeg var ferdig med studiene og begynte å jobbe, da sank det i løpet av få år til ca. en bok i uka (i gjennomsnitt).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg ser på min egen oversikt har jeg rukket å lese 31 bøker så langt. Jeg leser ikke så fort og den siste tiden er det kun noen sider om kvelden før jeg sovner, og lydbok på vei til jobben (10 minutter unna). Selv om det ikke er så mye å skryte av er jeg fornøyd med å ha lest mer enn i fjor. Blir nok en - til to til før nyttår. Ferier er høytider for lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er faktisk jeg litt usikker på. Jeg har lest mer enn noen gang før i år. Har lest ca. 65 bøker i år. Men før har jeg lest bare 10-20 bøker i året. De årene kunne jeg nok ha lest flere bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som student er det ikke alltid man klarer å få lest så mye skjønnlitterært mellom alle pensumbøkene, men noe slikt som 30-40 bøker har det vel blitt på meg i år likevel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner den! Huff, jeg savner å ha tid til å sette meg ned å lese bøker for kosens skyld, men når man pløyer gjennom pensumbøker så forsvinner leselysten i ellers..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

varierer sikkert... har ikke fått lest så mye som jeg vil i år pga. studiene, men likevel har jeg komt opp i 154 hittil i år, men det inkluderer også tegneseriebøker o.l.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ca. 30-35 i året, jeg liker å lese litt sakte, selv om jeg kan lese fortere. Jeg syns ikke men skal stresse seg gjennom en god bok, man skal nyte den uten å dra den ut for lenge ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til nå i år har jeg lest 87 bøker, i fjor leste jeg 17 bøker...så litt sånn berg og dalbane her:) Siden jeg fant denne siden har lesegleden og inspirasjonen bare økt på. Så tipper nok at jeg kommer til å ligge på rundt 80 bøker i året i årene fremover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser minst 1 bok i uka. Det blir vel i overkant av 50 bøker i året.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jag har hört 143 ljudböcker i år. Har inte läst lika många men kanske 50 st till.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser vel ca 30 i året. Jeg må lese alle bøkene nøye! Så det går sakte. Jeg koser meg med hver eneste bok og gruer meg til den er slutt. Men alikevel skulle jeg ønske jeg leste fortere også, da det er så mange bøker jeg har lyst til å lese, som jeg rett og slett ikke rekker å lese. Hehe lett skal det ikke være.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du ser ganske så ung ut og har tiden foran deg. Kos deg med bøkene, livet og lett skal det ikke være, som du sier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var veldig snilt sagt Gretemor :-) Jeg er egentlig ganske voksen og prøver å opprettholde voksenlivets forpliktelser. Men setter på bremsene i ny og ne og burer meg inne med boka. De stille stundene er gull verdt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg føler jeg får lest lite, skulle gjerne ha rukket flere, men det hjelper liksom ikke å presse seg gjennom bøker heller. Ligger vel på ca. 20 bøker i året.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til no har eg registrert 44 bøker, men det er inkludert lybøker og nokre av dei eg har lest for borna. Eg er vel ein periodelesar, og kan lesa 4-5 bøker nokre månader og 0-1 andre. Eg høyrer mykje på lydbok, så det drar opp antallet. Driv stadig å fortel samboaren min at eg ynskjer meg bøker til jul, men han kan i grunn finna på kva som helst. Då eg var mindre fekk eg alltid 2-3 bøker kvar jul, men dei sister åra har det blitt mindre av det. Så eg har tenkt å kjøpa meg ei bok til å ha på lur i tilfelle ingen føler for å gje meg det. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del blir det ca. samme antall som det jeg leste i fjor. Jeg leser ikke så fort, og leser ikke alltid så mye hver dag heller. Foreløpig holder jeg på med den 29 boka, rekker muligens en til, men har fortsatt en del igjen å lese av den jeg holder på med nå. I fjor rakk jeg igjennom 31 bøker. Året før der 41 bøker.

Så alt i alt går det litt opp og ned hvor mye jeg rekker å lese. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir ca 100 romaner + noen diktsamlinger. Når jeg regner et gjennomsnittlig antall sider pr roman kommer jeg til omtrent 350. Det ser kanskje mye ut, men jeg føler det ikke slik. Jeg leser ganske langsomt og kan godt lese gode avsnitt flere ganger. Jeg er pensjonist, med flere interesser og synes ikke at jeg bruker spesielt mye tid på bøker. Har hørt om mennesker som leser mye mer enn meg. En eneboer i Nordmarka leste over 200 bøker i året. I et svensk tv-program så jeg en kjent person i den svenske litterære elite som på det meste hadde vært oppe i et forbruk på ca 500 bøker i året.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

oj oj oj 500 bøker i året :O det er crazy.. Tenk om jeg kunne det, så hadde jeg i hvertfall ikke hatt så mange uleste bøker på hylla. Det er sikkert og visst :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, da må man være veldig dedikert, eller kanskje lese nokså fort. Tror det er fullt mulig å lese i snitt bortimot et par bøker om dagen, om de ikke er altfor lange. Men jeg synes det blir litt rart å bruke så mye tid på bøker - som du sier litt crazy!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg ble med på denne nettsiden for å finne ut akkurat dette, hvor mye leser jeg og hva har jeg egentlig lest? Jeg glemmer titler, forfattere og ofte hva boken handler om, er inni boken der og da, og vips så er det borte. Har ikke på lang nær fått registrert alt jeg har lest, men har forsøkt å holde orden dette året, men når jeg skulle sjekke nå så jeg at flere er ikke kommet med.. Men hittil i år har jeg regisrert 45 bøker og jeg rekker nok noen til, er småbarnsmor i full jobb så lesingen går i rykk og napp, men jeg leser hver dag. Gleder meg til litt fri mer lesing :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For meg varierer antall leste bøker fra det ene året til det andre, men i år håper jeg at jeg klarer å få lest 130 bøker, uten at jeg håper at dette blir ansett som et uttrykk for at jeg er mer opptatt av kvantitet i forhold til kvalitet. Ei heller som samlemani på titler. Når det er sagt har jeg definitivt samlemani på bøker, og i den grad jeg er opptatt av antall leste bøker, så er det at innkjøpte bøker faktisk blir lest. Hvor mye jeg får ut av hver bok kan sikkert diskuteres, men etter at jeg ble medlem av Bokelskere samt begynte å blogge om bøker, er det ingen tvil om at jeg får mer ut av dem enn tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til no i år har eg lese 51 bøker, og reknar med eg kanskje får lese ei eller to til før året er omme. Eg les ganske fort når eg er inne i ein god periode, men i andre periodar les eg ikkje i det heile. No har eg hatt nokre veker uten bøker, rett og slett fordi eg treng meir tanketom underhaldning når arbeidsdagen er over og ungane lagt. Men når julefrden senker seg reknar eg med lesehumøret stig betrakteleg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det varierer veldig. Tenker ikke over det i forhold til år, men da jeg har tid liker jeg en eller to i uka, (kommer an på lengden), men etter påbegynte studier har det gått betydelig ned. Så sluttresultatet? Mellom 20 og 50. Sommerferie og jul er store forbrukstider!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at det står 61 bøker hittil på meg i 2011. Men om noen leser 10 bøker på 1000 sider, 20 bøker på 500 sider eller 100 bøker på 100 sider så er det jo egentlig antall sider som kanskje burde telles? Hvis det er hvor MYE folk leser mener jeg?

Vi som har lest KOK's Min Kamp har jo ganske så mange sidene å "briefe" med... ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har foreslått det tidligere for moroskyld, men det slo ikke an. Jeg leser ofte litt tykke bøker. Men spiller egentlig ingen rolle for meg. Tellingen er en artig sak som gir meg mulighet til å sammenligne meg med andre og meg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det betyr jo egentlig ingen ting, annet enn for oss selv tenker nå jeg da. Noen leser mye, og gjør lite og ingenting annet, andre leser lite, og gjør mye av andre "gode" ting:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

2011 er et rekord leseår for min det. Har faktisk lest 54 bøker. Glad jeg har en leseglad mann også. I feriene blir det ofte lest flere bøker enn vanlig, særlig de 2-3 ukene i året vi reiser sydover. 2-3 bøker i måneden blir det nok. 2011 har gitt meg fantastiske leseopplevelser. Det kan godt bli en bok eller to til før året er omme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

før i tiden leste jeg vel omkring en 10 bøker i året. Nå har jeg begynnt og jobbe og bruker derfor mye av min fritid på bøker og lesning. Derfor startet jeg også bokblogg i år (eller slutten av desember i fjor, nermere :P) Og etter jeg kom inn i bokblogg verdenen har jeg fått så mange gode tips på nye bøker så har fått lest helt synnsykt mye. Og skjønner egentlig ikke hvordan for jobbe fulltid og ser masse serier og bruker en del tid på bloggen. Men allikevel har det blitt godt og vel rundt 60 bøker :O Pluss minus.. :) Ganske så stolt. Aldri lest så mye før. Har masse masse bøker jeg ikke har lest enda, så tror neste år blir like bra om ikke bedre :D Gleder meg allerede

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg opplever at det er noe galt med problemstillingen. Litteratur skal vel ikke måles i kvantitet?

Noen bøker krever lang tid. Det er deilig å nyte i lange drag en forfatter som skriver vidunderlig. Noen ganger vil jeg ikke at boka skal ta slutt. Andre ganger kan jeg brase gjennom en halvgod krim på en flyreise.

Jeg synes i utgangspunktet vi skal yte forfatteren såpass rettferdighet at vi bruker litt tid på det han eller hun har skrevet. Husk at det ofte ligger årevis med arbeid bak en roman.

En tendens til samlemani på boktitler ser jeg utelukkende som negativt. Jeg skal påta meg å skumme gjennom hele verdenslitteraturen på et par måneder. Men jeg vil ikke huske stort av det. Og jeg blir definitivt ikke klokere. Det eneste jeg oppnår er en gigantisk bokhylle her inne på bokelskere.no.

Men det er vel ikke målet, er det?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Jeg synes ikke utgangspunktet er noen problemstilling i det hele tatt. Det er et ganske enkelt og greit spørsmål om hvor mange bøker andre bokelskere leser i løpet av et år.

Noen har mye tid til lesing - andre lite. Noen leser veldig fort - andre sakte. Hva man får ut av en bok er også høyst ulikt. Det er en veldig fremmed tanke for meg at det å lese mye kan tyde på samlemani på boktitler eller at man ikke yter forfatteren rettferdighet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tror nok jeg ble litt misforstått her. Ingen ting i veien med å spørre hvor mange bøker folk leser. Selvsagt ikke. Og folk leser i ulikt tempo. Av og til får jeg bare et inntrykk av at mange bokelskere føler at de ikke rekker over nok bøker i løpet av et år. Da synes jeg vi skal være fornøyd med akkurat så mange bøker vi leser. Enten det er 1 eller 100. Det viktigste er at vi koser oss med en god bok. Der og da. Det var vel det jeg forsøkte å få fram.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skal man ikke få lov å lese i eget tempo?

Jeg er en av de som leser ganske fort, og jeg veit at jeg går glipp av mange detaljer på grunn av det. Tidligere har jeg til og med prøvd å bruke lenger tid på hver bok, men det fungerte ikke for meg. Mitt naturlige lesetempo er høyt og det er jeg komfortabel med. Målet mitt er ikke å komme gjennom flest mulig bøker, men å kose meg med de bøkene jeg leser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Igjen blir man misforstått. Jeg nevnte jo selv at jeg kunne lese en bok på et par timer, mens en annen kunne ta flere uker. Og at folk har forskjellig lesetempo er åpenbart. Jeg er hundre prosent enig i din konklusjon: Det viktigste er å kose seg med den boka vi leser, ikke hvor mange bøker vi leser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er godt fornøgd med lesetempoet mitt og bruker den tid som trengst på ei bok. Og i løpet av eitt år har eg altså sånn ca. lest 30 bøker.

Ingen samlemani, men det er jo alltid mange bøker som ein har lyst å lese. Og derfor lurte eg litt på kor mange bøker andre les.

Og eg blir jo veldig nysgjerrig på kor mange du les no då :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er usikker selv på hvor mange bøker jeg har lest, men jeg har jo tatt meg tid til å gå gjennom hyller og skap og registrert ca 750 titler i bokhyllen min her inne. Jeg har selvsagt ikke fått med meg alle, så kanskje jeg har lest 1000 bøker totalt. Hvis vi antar at jeg har lest mer eller mindre aktivt i 20 år av mitt voksne liv, så blir det i snitt 50 bøker i året. For tiden leser jeg ikke så mye. Kanskje i snitt 1-2 bøker i måneden. Lesing går opp og ned. Jeg var en skikkelig lesehest da jeg var rundt 15-16 år. Og så studerte jeg jo i noen år, og da ble det mye. I perioder leser jeg bare krim på flyreiser. Bøker fyller ulike behov avhengig av hvor vi er i livet. I den tida da jeg jobbet 10-12 timer i døgnet og hadde små barn ble det ikke lest mye. Bortsett fra Roald Dahl på sengekanten. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan skrive under på det ja. Blir ikkje så mykje tid til lesing med små barn. Ca.50 i året er jo meir enn Ola Nordmann les i eitt gjennomsnIttsår :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen år siden begynte jeg for moro skyld å skrive opp bøkene jeg leser i løpet av et år. Etter en opptelling nå ser jeg at jeg har lest 96 bøker hittil i år. Dermed blir det muligens nøyaktig 100 før 2011 ebber ut :-)

Det skal sies at ca. halvparten er barne- og ungdomsbøker. Noen av disse tar ikke så lang tid, mens andre er like omfattende og krevende som vanlige voksenbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En grei måte å holde styr på antall leste bøker er å registrere "leseår" når boken er lest. Da slipper du å telle opp i etterkant. Jeg har registrert de bøkene jeg har lest de siste årene på den måten. Oversiktelig og greit.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du ligger et lite hestehode foran meg, men jeg er strålende fornøyd med å ha lest litt i overkant av 50 bøker i år.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er bra, Gretemor. Jeg avslutter snart nr.55. Og det blir nok med det i år. Kanskje det blir litt lesning i romjulen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har så mange steder jeg registrerer bøker at det er en hel jobb i etterkant av mange av bøkene. Siden jeg jobber med barne- og ungdomslitteratur, skriver jeg en liten logg for meg selv etter hver bok. Ellers har jeg ikke sjans til å huske så mye når jeg skal veilede ungene i bokvalg. I tillegg skriver jeg en blogg over barnebøker, men der tar jeg bare med de jeg synes er gode og gjerne vil anbefale til elevene.

Og så registrerer jeg jo både voksen- og barnebøkene jeg leser her på Bokelskere, og en del av dem føler jeg for å skrive noe om også. Og endelig, har jeg altså en notatbok der jeg noterer både voksen- og barnelitteratur etter hvert som jeg leser i løpet av et år. Enkel og grei å slå opp i og helt PC-uavhengig.

Ganske omstendelig, men de ulike listene/oversiktene tjener forskjellige formål. Oversikt har jeg i hvert fall, he-he.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det viktigste er jo at vi har systemer som fungerer greit. Og skulle vi glemme å registrere en bok eller to er det ikke akkurat det verste som kan skje. Virker ihvertfall som du har god oversikt, Heidi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anta at jeg i snitt bruker ca 10 dager på en bok, og dermed havner oppunder 40 på et år. Men med lydbok eller hørespill på lange bilturer, og digibok på øret på treningsturer eller på bussen, kan jo antall titler registrert på Bokelskere bli adskillig større.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det varierer veldig, ifølge statistikken her ligger jeg på 129 så langt i år, ifjor leste jeg bare 8. Nå er det mange bøker jeg har glemt å legge inn eller ikke har lagt inn årstall på så dette er nok ikke helt korrekt men det viser uansett at det svinger. 130 på ett år nok rekord og det ligger nok oftest langt under det tallet.

Vil si at jeg har hatt en veldig leselyst i år og spesielt etter at jeg fant bokelskere.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir jo litt avhengig av hvor mange "mursteiner" som blir slukt iløpet av året, men det pleier å bli sånn ca 100. Jeg leser på senga, på café, på trikken, mens jeg venter på trikken, mens jeg venter på at vann skal koke, etc etc.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens vatnet koker..... imponerande! Eg les kvar dag, men eg er ein sånn type som må ha fullstendig ro når eg les, så det blir nok aldri 100 bøker i året på meg :(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pluss minus 100 bøker i året, men er en skikkelig lesehest og en dag uten lesing for meg er helt utenkelig. Må jo pressisere at jeg ser lite på tv, facebook, twitter osv. Elsker å lese og bruker det meste av min fritid på det, i tillegg til trening.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det varierer veldig. Jeg har år jeg nesten ikke leser, år jeg leser lange bøker og år jeg leser mange bøker som ikke er så veldig lange. I år har jeg klart 33 bøker. I fjor var det 9, så det kan varierer veldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boklisten for i år viser pr. i dag 28 bøker. Så jeg ender nok på noe i overkant av 30 etter juleferien.

Jeg leser bøker saaaaakte. Må få med meg hvert eneste ord. Nesten plagsomt til tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri ført statistikk over dette, men i gjennomsnitt leser jeg 1-3 bøker pr.uke, så over et helt år blir det mellom 70 og 120 bøker. Men flere av disse bøkene er nokså korte m.h.t sideantall, slik at de er ferdigleste på etpar timer. Det er også viktig å ta med at jeg ikke nødvendigvis leser hvert eneste ord i i en bok, det hender at jeg hopper over enkelte avsnitt/delkapitler, men likevel leser såpass mye av innholdet at det kvalifiserer til å si at boka er lest :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I 2011 hadde jeg min rekord i leste bøker. 375 bøker på et år. Men jeg pleier å ligge over 300 pr år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med andre ord et gjennomsnitt på 1,03 bøker pr. dag i 2011, et sterkt tall !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinMarit HåverstadDolly DuckVannflaskeLisbeth Marie UvaagDemeterKirsten LundTanteMamiegretemorTor-Arne JensenmgeTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenReadninggirl30Kjell PsveinSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteHilde H HelsethKristoffer