Vil bare gjøre oppmerksom på at karbohydratene/grønnsakene inneholder de basiske stoffene i maten (ph-verdi over 7). Kjøtt blir regnet som sur, med en ph-verdi under 7. En god diett inneholder begge deler, både surt og basisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Det er jo derfor begrepet "variert kosthold" går igjen... Veldig viktig! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Er også litt skeptisk til for slavisk tro på lavkarbo. Har lest artikler av leger som påpeker at lavkarbo effektivt får vekta ned så lenge du går på dietten, men så fort begynner å spise normalt igjen etterpå, kommer kiloene tilbake. Dessuten er lavkarbo usunt i familier med barn i vekst. Barn trenger variert kosthold, og dermed også karbohydrater for å vokse ordentlig. Har mer sansen for Grete Roehde sånn sett. Hun er i mot å kutte karbohydrater og sukker, hun er mer opptatt av mengdene. Karbohydrater kan dessuten være sunt. Etter trening er det bl.a. veldig viktig å spise karbohydrater og proteiner for å restaurere kroppen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjelder det samme her som på alle andre områder; Alt med måte! Jeg vier meg ikke slavisk til noe som helst og noe kan funke for noen mens andre ting funker for andre. Vi er forskjellige og må ta hensyn til det. Jeg for min del tenker ikke så mye på lavkarbo som slanking, men en livsstilsendring. Jeg har det veldig bra med dette kostholdet og jeg vet at alle mine blodprøver etc er fine. Det er et viktig aspekt. Og som nevnt tidligere så er ikke lavkarbo kun kjøtt. Jeg spiser masse grønnsaker, særlig blomkål og brokkoli. Den som spiser "bare" kjøtt har tolket dietten helt på egenhånd. Vi snakker dessuten lavkarbo, ikke null-karbo! Og det er sant at det trengs karbohydrater og proteiner for å restituere kroppen etter trening, men det er forskjell på knekkebrød og sjokolade. Altså forskjell på karbohydrater.

Og Grete Roede er i aller høyeste grad opptatt av å kutte ned på sukker.

Det viktigste er at man finner den livsstilen som passer for seg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mente ikke at Grete Roede vil vi skal spise mye sukker, men poenget hennes er vel at det skal være lov å spise dessert etter lørdagsmiddagen selv om man tenker på vekta/dietten/helsa. Selvfølgelig ikke sjokoladepudding hver dag. Grunnen til at jeg skrev mitt "forsvar" for karboen er fordi mange tar det for langt - som ikke er en løsning, og som mange leger har bedt om forsiktighet mot. Det kan være mer usunt å skadelig, enn noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager om jeg misforsto deg. Mitt første innlegg var uansett aldri ment som åpning for en diskusjon for/imot lavkarbo, men ene og alene hva jeg syns om boka. Den som vil diskutere lavkarbo-kostholdet som sådan kan sikkert finne en tråd et annet sted på nettet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Seff... var ikke meningen å framstå som kritiker av dine innlegg heller. Siden det ble en diskusjon om karboen, ville jeg bare delta med mine tanker om saken. Har ikke lest den kokeboka men jeg er sikker på at det finnes gode oppskrifter på lavkarbo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt i orden, jeg kastet meg jo på selv. En god diskusjon om bøker liker vi, men greit å holde det mest mulig saklig :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De fleste på lavkarbo spiser masse grønnsaker. Lavkarbo er ikke bare kjøtt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv har jeg ikke lest/bladd i lavkarbo kokeboken. Info jeg har er fra min venninne og ifølge henne spiser man mest kjøtt. Det er faktisk viktig å unngå hvit mel, fordi det "legger seg på buken". Man kan spise mange skiver av rug istedet for hvete med henhold til gluteninnhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundPiippokattaReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmaja