Anbefales på det varmeste! Morsom, fascinerende og stappfull av unyttig viten om eksentriske briter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg syntes dette hørtes ut som eg god bokidè. Men da jeg fikk boka i hus, viste det seg at det bare var et par av de omskrevne jeg kjente noe særlig til. Og etter å ha lest meg igjennom de første par kapitlene ble det klart at jeg ikke er tilstrekkelig anglofil til å ha all verdens glede av boka.

Som Dipsolitteraten skriver, har de omskrevne britene primært det til felles at de er eksentrikere. Det betyr at de har hatt en livsførsel svært langt fra norske idealer. Det kan være morsomt å lese hvis det er snakk om kjente personer som man gjerne vil lære mer om, men er ikke nok til å gjøre en person interessant i seg selv, snarer tvert imot.

Siden både det å avbryte bøker og det å kaste bort tiden på lesing som ikke gir en noe strider mot mine prinsipper, ble det en mellomløsning. Jeg ga meg i kast med Alec Guinness og George Orwell som var de kjente navnene for meg. For de øvrige ble det googling etterfulgt av hurtiglesing av kapittelet.

Hakelius skriver for så vidt morsomt. Han får en treer for det og ideen, men lenger kan jeg ikke strekke meg med dette valget av personer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Vrangsagen