Tror jeg har fått meg en ny favorittforfatter! Lest to Hustvedt (mine første) på rappen nå, først "Når du ser meg", så Sommeren uten menn, likte begge godt, og den siste likte jeg bare enda bedre. Jeg syntes egentlig ikke "plottet" virket så lovende, men etter at jeg fikk sansen for skrivingen hennes, og ble anbefalt denne, leste jeg den. Mange synes visst den ble for springende, og hopper mellom ulike historier som ikke henger sammen. For meg hang det sammen, så mye som jeg trenger i hvert fall, det var sentrale sider av hovedpersonens liv den sommeren, og med på å hjelpe henne videre i det hun var i. Det var fine og treffende (og tidvis overaskende) beskrivelser av kvinner i ulike aldersgrupper, og forholdet mellom dem. Men jeg liker nok godt måten Hustvedt skriver, synes språker flyter veldig lett, uten at det nødvendigvis er lett innhold, jeg liker hvordan hun trekker filosofien inn i hverdagslivet, refleksjonene hun gjør. Jeg syntes det var helt greit at jegpersonen "snakket" til meg som leser, det tok meg ikke ut av historien, hun var Mia som fortalte sin historie. Det er mulig denne boka appelerer mest til voksne damer (hører gjerne hva menn, unge, gamle sier. Kanskje det har med min bakgrunn i akademia, men jeg synes denne boka snakket rett til meg, og godt kunne vært en skildring av mine omgivelser. Det blir mer Hustvedt på meg snart.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Kort svar fra mann: jeg liker godt Siri Hustvedts bøker. Har lest «The Summer Without Men» og «The Sorrows of an American», og har likt begge. Spesielt den sistnevnte. At jeg har fått et meget godt inntrykk av forfatteren (hun virker klok og reflektert) gjennom media hjelper selvsagt også. Jeg skal lese flere av Hustvedts bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så flott å få en slik god respons fra en mann på Siri Hustvedts bøker!
Som hun selv er inne på i denne boka, så har det ikke alltid vært like stuerent for (barske) menn å innrømme at de liker å lese skjønnlitteratur, og slett ikke litteratur skrevet av kvinnelige forfattere...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skal jeg merke meg, prøve The Sorrows of an American nesten gang. Lånt med meg Det jeg elsket fra Hustvedt i feriebunken nå. Jeg synes også hun virker klok og reflektert i bøkene. På en behagelig, ikke-brautende måte, vil jeg si. Eller kanskje er det jeg-personene jeg synes er kloke og reflekterte... Gleder meg til mer, i alle fall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalHarald KPirelliMads Leonard HolvikReadninggirl30Tone HFride LindsethelmeEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågPetter Nikolai HansenMalinn HjortlandBjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundAvaKjell F TislevollTanteMamieVegard BorgenNorahStig TMarit HåverstadVannflaskeAnn ChristinDolly DuckLisbeth Marie UvaagDemetergretemorTor-Arne JensenmgeTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenRonnyIreneleserSolveigTuridmaja