Inspirert av Sunniva83 som tenkte på bøker med handling i fortid og nåtid. Jeg begynte å tenke på bøker der folk reiser i tid, og hvor godt jeg liker slike fortellinger! De jeg kan komme på er:

  • "Huset ved stranden" av Daphne du Maurier
  • "Jessamy" - husker ikke forfatteren, en barnebok
  • "Den tidsreisendes kone" av Audrey Niffenegger

Alle disse har jeg likt godt, spesielt de to første, som jeg har lest mange ganger. Den tidsreisendes kone var en god idé, men der følte jeg at gjennomføringen ikke sto helt i stil - det var som om hun kunne fått så mye MER ut av fortellingen.

Har dere noen lignende bøker å anbefale?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

  • Madeleine L'Engle - A Wrinkle in Time
  • Mark Twain - A Connecticut Yankee in King Arthur's Court
  • Douglas Adams - The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (alle bøkene)

Jeg er nesten litt overrasket over at ingen har nevnt Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Veldig relevant er den ikke, men den inneholder jo faktisk noe tidsreising.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kult! Jeg hadde glemt at "Slakterhus 5" handlet om tidsreiser, men jeg husker omslagsteksten når jeg tenker meg om - "Billy Pilgrim is trapped in time"...

Jeg foretrekker nok realistiske tidsreiseromaner uten science fiction (altså hvis man ser bort fra at tidsreiser i seg selv er science fiction) - fra og til en reell historisk tid. Men jeg skal se om jeg finner noe spennende der!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Connie Willis har skrevet flere tidsreise-romaner. De klassifiseres (naturlig nok) som science fiction, men ettersom mye av handlingen foregår i andre tidsaldre (for eksempel viktoriansk england) så føles nok ikke bøkene hennes nødvendigvis som "romskip og sånn". :-) Og så er hun ganske morsom, i for eksempel "To say nothing of the dog".

De to bøkene "Blackout" og "All clear" er nominert til årets Hugo awards - jeg har ikke lest dem selv ennå, men regner med at de er verd tiden - definitivt om man er interessert i tidsreise-tematikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dean Koontz Lightening er en bok om tidsreiser, med en original twist som jeg likte svært godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøvde meg på en bok av Koontz for noen år siden, men den var så kjedelig at jeg ikke kom igjennom den.... Men nå husker jeg ikke hva den het, og forfattere kan jo variere mye!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns du skal lese den siste novellesamlingen til Jan Grue. Den heter "Ubestemt tid" og alle novellene handler om tid - som kommer, går, eller reises i. Veldig morsom, veldig god og med mange rare tanker jeg ikke hadde tenkt før.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slukte og elsket Den fremmede av Ruth Park da jeg var barn/ungdom.

I denne boken møter vi australske Abigail Kirk. Hun befinner seg plutselig i 1873, i Sidney i Victoriatidens tegn med fattigdom og slit. Her møter hun Bow-familien fra Orkenøyene, som gir henne et hjem. Abigail forandrer seg fra en ensom og sær tenåring til en moden kvinne på noen måneder. Og hun forelsker seg...
Men hvorfor omtaler familien henne som "Den fremmede", som de har ventet på? Og hva er "Gaven", som de snakker om? Likevel, det viktigste er uansett dette: Hvordan kommer hun seg tilbake til sin egen familie i nåtiden igjen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres spennende ut! Jeg leser jo gjerne barne/ungdomsbøker ennå jeg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den hadde jeg glemt! Jeg drømte om å finne hull i tiden kjempelenge etterpå :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Outlander serien av Diana Gabaldon. De fire første bøkene har blitt oversatt til norsk i serien Hekseringen.

Tidstunnelen handler også om tidsreiser. Men her reiser de vel egentlig også ut av sin egen tidslinje og til en annen. Det er noen år siden jeg leste boka, så jeg husker ikke helt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The time machine - HG Wells

Time travelers never die - Jack McDevitt

Johnny and the bomb - Terry Pratchett

Behold the man - Michael Moorcock

Alle tidsreiser i ymse versjoner :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker også Den tidsreisendes kvinne godt, andre bøker, tja, jeg vet jeg vet om en, men kommer filler'n ikke på hva den heter...:O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kjersti STine VictoriaHeidi HoltanLabbelineIngunnJNorahJBLinnJeanettePer LundSigrid NygaardMarianneNCathrine PedersenTonjeJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit R