Til neste år, i 2012, er det to hundre år sidan Charles Dickens vart fødd. Som ledd i førebuinga av feiringa har eg meldt meg inn i Dickens Fellowship og har nettopp fått medlemskort, tidsskriftet The Dickensian (som kjem ut tre gonger i året), London Particular. The Dickens Fellowship Newsletter (som "appears as necessary") og trykksaka med den herlege tittelen Mr Dick's Kite, som tre gonger årleg kjem med smånytt om livet og forfattarskapen.

Eg kunne ha lyst til å markere jubileet med i alle fall å lese The Pickwick Papers, med eitt kapittel i veka. Elles varierer det vel kva bokelskarane har lese frå før og ønskjer å lese, og vi vil ikkje rekkje alt i lag. Kva kan vi makte? Flinke folk som kjellk og annelingua har drege i gang felles lesing av respektive Ibsens skodespel og Don Quijote. Skal vi ta Dickens frå desember og framover?

Elles håper eg å kunne dra til England sommaren 2012 og sjå på stader som er knytte til forfattaren og diktinga hans (som Rochester) ...

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Viser 85 svar.

Gammelt innlegg ser jeg, men jeg elsker A Tale of Two Cities! Litt seig, men slutten var fantastisk nydelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nå vært og besøkt Charles Dickens museum i Doughty street, London. I følge min guidebok bodde han der tidlig på 1800 tallet i tre av sine mest produktive år (1837-1839) Det står at han bodde mange steder i London men at dette er det eneste huset som er bevart.
Han skrev Oliver Twist, Nicholas Nickleby og der fullførte han Pickwick-klubben.
Der finnes flere interessante ting å se, som bl. a. førsteutgaver av mange av hans mest berømte verk og pottestolen hans :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så heldig du er! Det blir ingen tur vestover i år, men eg håper på valfart ein seinare sommar. Something will turn up.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Heldige deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legger ved en lenke som viser hvor mye det antas at Dickens forfatterskap betyr for det britiske samfunnet. Også som et lite apropos til debatten om norsk kultur som fyller media for tiden...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og Lillevi har teke eit prisverdig initiativ for å få informasjon om filmatiseringar av romanane til Dickens: Her er tipsa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... og julegåvene kan vi kjøpe i nettbutikken til Dickens-museet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte kanskje at Dickenstilhengerne kunne ha moro av denne lenken her: http://kulturognaturreise.wordpress.com/2012/03/30/dickens-univers-paskeopplevelse-pa-din-mobil/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk, det så interessant ut! Har lastet ned første fortellingen, som var gratis, og skal se nærmere på den i helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gammal Dickensfilm er funnen att!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk, og litt av en tilfeldighet at den blir funnet akkurat i år :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg var i Irland da verda markerte 200-årsdagen for fødselen til Charles Dickens. Her er eit lesarbrev i The Irish Times som viser aktualiteten til Dickens i det kriseramma landet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mitt første bekjentskap med The Irish Times.. Mange takk! øystein h

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litteraturhuset har i nærmaste framtid to arrangement om Charles Dickens: 4.2. og 8.2.. Eg for min del er 4.2. på Babettes gjestebud og 8.2. i James Joyces heimland, men kanskje dei av oss som kan gå, kunne møtest?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så artig, spesielt Tore Rem lørdag 4.2. kl 15 er jeg interessert i, og skal prøve å få til. Hadde vært hyggelig å møte flere av dere fra Dickens-tråden og andre bokelskere. Ta samtalen ansikt til ansikt etterpå :-) Synd at du er opptatt Kjell.

(Også Espen Dietrichs som skal snakke om hjernen kl 13, samme dag, samme sted, er en mann vel verdt å lytte til. En god foredragsholder med et interessant tema. På området hjerneforskning skjer det mye.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

PS Skulle ønske det gikk et hurtigtog fra Vestland til Oslo. Vi går glipp av så mye kulturarrangementer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Venter på referat her på Haugalandet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er flere av oss i gang med Dickens - etter planen. Et interessant og artig forfatterskap!

Jeg er nysgjerrig på å vite mer om hvordan bøkene ble til. Jeg vet at Dickens opprinnelig skrev dem som korte fortellinger, som ble fortløpende offentliggjort i blader/aviser. Mine spørsmål dreier seg om hva som skjedde så. Tenkte Dickens i utgangspunktet at fortellingene til slutt skulle samles og utgis som bøker? Eller var det noe man (en lur redaktør) fant på i ettertid? Ble fortellingene redigert/omskrevet på noen måte før de ble samlet i egne verker? Hvilken medvirkning hadde Dickens selv i en ev. redigering? Eller var det rett og slett en redaktør som bare gjorde jobben? Hvor lang tid gikk fra fortelling til bok? Skjedde det straks eller tok det tid før ideen dukket opp?

Flere av dere kjenner sikkert til historen omkring Dickens forfatterskap. Artig om dere vil opplyse en uvitende sjel, som meg (som ikke har kapasitet til å gå løs på en biografi nå)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tone Selboe skreiv i Morgenbladet for 4.-10.11.2011 eit bokessay om den siste Dickens-biografien. Her seier ho det same som eg har svara deg om føljetongprinsippet - bortsett frå at ho seier at alle romanane hans vart til på denne måten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for henvisning til en interessant artikkel!
Etter hvert som jeg leser mer av Dickens får jeg også lyst til å vite mer om mannen. Ikke umulig at jeg gyver løs på en biografi med tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han skreiv kapitla (sikkert fleire om gongen) i hefte. Kor ofte kvart hefte kom ut, veit eg ikkje, og eg veit ikkje i farta om dette gjeld alle bøkene hans eller berre ein del. Ein biografi vil vel gi svaret litt meir nøyaktig, og eg har lese litt om det i Peter Ackroyds bok, men eg hugsar ikkje alt. Eg har oppfatta det slik at heile boka vart trykt etterpå. Dette heiter kolportasjelitteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Offisielle aktivitetar i Charles Dickensåret 2012 ligg på http://www.dickens2012.org/

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nei, det er dette som eg har klaga over. Utan å få svar. Dei skulle berre visst, der borte, kor mykje vil les her aust!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje du skulle la dem få vite det :-)

Nå går det forresten unna med Nickolas Nickleby!
Etter et lengre parti av varierende kvalitet, begynner jeg virkelig å bli glad i den lille familien Nickleby, stakkars Smike, den elskelige minitayrmalerinnen Miss La Creevy, de godhjertete tvillingbrødrene Cheeryble og hele gjengen - selv den onde gnieren Ralph Nickleby!
Og så den underskjønne og eiegode Madeline Bray, da.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvordan kunne jeg glemme Newman Noggs - den luringen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmmmm

Jeg har 3 romaner på engelsk av Dickens i bokhylla, men jeg har aldri lest noe av ham. Det er faktisk ganske utrolig siden jeg er svært opptatt av og leser nesten kun klassisk litteratur. I 2012 er det 180 år siden min helt Goethe døde og det skal feires med et Weimar-besøk. Men 200 årsdagen til Dickens er også verdt en pint! Du har herved inspirert meg til et Londonbesøk til Charles Dickens museum og at jeg har bestemt meg for endelig å gå løs på dette forfatterskapet. Komplettist som jeg er, starter jeg med Pickwick klubben og leser Dickens kronologisk.

Hvem vet, kanskje kommer jeg meg gjennom det meste :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint! Da veit du vel om Dickensprosjektet her - det har ein del datoar som på ingen måte er bindande, og ein kan sjølvsagt lese dei bøkene ein ønskjer og i den rekkjefølgja som passar. Ja, vi har Goethe å ta vare på òg- har tenkt å ta med hans Italienische Reise neste gong eg skal til Italia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Diskusjonstråder for dei aller fleste av verka til Charles Dickens er nå oppretta - her.

Kvar tråd har lenkje til "hovudsida" med alle lenkjene og - der slikt finst - lenkjer til tidlegare ytringar om verket og lenkje til litt sekundærlitteratur.

God lesing!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det høres ut som en utmerket prosjekt. Jeg har lyst til å lese mer av Dickens enn David Copperfield og Oliver Twist. Et kappittel i uken høres ut som noe jeg kunne gjennomføre, og The Picwick Papers har jeg ikke lest - av en eller annen grunn faller jeg alltid ut av den etter en liten stund. Så jeg blir gjerne med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leseplan for utvalde verk av og om Charles Dickens

Eg kunne tenkje meg både å lese om Dickens, lese opp att dei åtte verka som eg har lese før og berre (!) lese verk eg ikkje har fått sett meg ned med. Når det gjeld organisering av diskusjonen, har eg sans for både “kjell k-metoden”) og “annelingua-metoden” – og kjem derfor med framlegg om ein kombinasjon:

• Vi kunne lese eitt eller to verk etter “annelingua-metoden”, slik ein del av oss les Don Quijote, altså ved å ha ei “lekse” til kvar sundag. For at dette ikkje skal opplevast som stress, kunne vi kanskje, lage ein plan med eitt kapittel til kvar sundag? Dette ville i så fall gå over litt over eit år, med start før dickensåret 2012 og avslutning litt etter dickensåret 2012. Men kunne vi ta eitt verk til etter denne metoden? David Copperfield? Bleak House? Eller …? • Dei andre kunne vi lese slik kjell k har organisert lesinga av Ibsens samla verk, altså ikkje med ein heilt fast plan, men med lenkjer til kvart enkelt verk – så kunne kvar enkelt av oss nyte dei verka som ho eller han vil konsentrere seg om og leggje inn kommentar når det passar?

Det er sjølvsagt opp til kvar enkelt å velje språk å lese Dickens på; kapittelinndelinga er vel den same uansett. A Christmas Carol burde vi jo ta i jula – eller moralsk sett: før jul?

“Something will turn up!”

Biografi

Eg har alt begynt å varme opp med biografien som Peter Ackroyd har skrive, Dickens (35 kap. og etterskrift). Dei som vil følgje med har kommentarar og/eller gode sitat, kan jo berre skrive dei inn her

Romanar og forteljingar

The Posthumous Papers of the Pickwick Club

(1836–1837) (57 kap.)

Oliver Twist (1837–1838) (53 kap.)

Nicholas Nickleby (1838–1839) (65 kap.)

The Old Curiosity Shop (1840–1841) (73 kap.)

Barnaby Rudge (1840–1841) (81 kap.)

A Christmas Carol (1843) (5 kap.)

Martin Chuzzlewit (1843–1844) (54 kap.)

Dombey and Son (1847–1848) (62 kap.)

David Copperfield (1849–1850) (64 kap.)

Bleak House (1853) (65 kap.)

Hard Times (1854) (37 kap.)

Little Dorrit (1857) (70 kap.)

A Tale of Two Cities (1859) (45 kap.)

Great Expectations (1861) (57 kap.)

Our Mutual Friend (1865) (68 kap.)

The Mystery of Edwin Drood (1870, ufullført) (22 kap.)

Dette skulle tilseie i overkant av ni hundre kapittel med rubbel og bit, som Richard Herrmann ville ha sagt, altså om vi reknar med biografien og forord og slikt. Ingenting for ein bokelskar, eigentleg, men litt i overkant innanfor 2012, kanskje. Så eg har tenkt å starte rundt 1. september med skjønnlitteraturen, og om eg les i gjennomsnitt to kapittel om dagen, blir eg ferdig (i denne omgang) på vårparten 2013, om eg ikkje har rekna heilt feil. Der Lillebjørn Nilsen løyser kryssord med kulepenn, trur denne optimisten her at døgnet blir utvida med ein time straks han får ei ny bok i huset.

Aller fyrst vil eg altså høre synspunkt på organiseringa og kor mykje vi skal lese etter annelingua-metoden (med “lekse” frå sundag til sundag).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er eit eksempel på korleis eg kunne tenkje meg å utforme leseplanen for nesten dei samla verka av Charles Dickens (diskusjonstrådane er ikkje oppretta ennå) - det blir inga påmelding, ingen kontroll - berre rein glede over å lese, registrere tankar og gode uttrykk og dele dei med andre (men altså: synspunkt på framlegg til datoar?:

Biografi

Peter Ackroyd: Dickens (35 kap. og etterskrift)
Diskusjonstråd

Romanar og forteljingar

Diskusjonstråd for The Posthumous Papers of the Pickwick Club (1836–1837)
(57 kap.) Ferdig 30.9.2011

Diskusjonstråd for Oliver Twist (1837–1838)
(53 kap.) Ferdig 31.10.2011

Diskusjonstråd for Nicholas Nickleby (1838–1839)
(65 kap.) Ferdig 30.11.2011

Diskusjonstråd for A Christmas Carol (1843) (5 kap.) Ferdig 2.1.2012

Diskusjonstråd for The Old Curiosity Shop (1840–1841)
(73 kap.) Ferdig 10.1.2012

Diskusjonstråd for Barnaby Rudge (1840–1841)
(81 kap.) Ferdig 20.2.2012

Diskusjonstråd for Martin Chuzzlewit (1843–1844)
(54 kap.) Ferdig 20.3.2012

Diskusjonstråd for Dombey and Son (1847–1848)
(62 kap.) Ferdig 30.4.

Diskusjonstråd for David Copperfield (1849–1850)
(64 kap.) Ferdig 31.5.2012

Diskusjonstråd for Bleak House (1853)
(65 kap.) Ferdig 10.7.2012

Diskusjonstråd for Hard Times (1854)
(37 kap.) Ferdig 10.8.2012

Diskusjonstråd for Little Dorrit (1857)
(70 kap.) Ferdig 20.9.2012

Diskusjonstråd for A Tale of Two Cities (1859)
(45 kap.) Ferdig 31.10.2012

Diskusjonstråd for Great Expectations (1861)
(57 kap.) Ferdig 5.12.2013

Diskusjonstråd for Our Mutual Friend (1865)
(68 kap.) Ferdig 10.1.2013

Diskusjonstråd for The Mystery of Edwin Drood (1870, ufullført)
(22 kap.) Ferdig 7.2.2012 (Dickens’ 201-årsdag)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Leseplan for bøker om og av Dickens er lagd ut her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var innom et par brukthandlere i dag og skaffet meg Pickwick-klubbens etterlatte papirer i to uleste bind (+ flere andre fra ønskelisten!) Siden dette er mitt første møte med Dickens i bokform, starter jeg her og ser hvordan det går.
Jeg er rett og slett i gang!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lenge hatt planer om å lese mer av Dickens, men det har blitt med planen. Dette var akkurat det jeg trengte for å komme i gang. Oliver Twist, Great Expectations og A Christmas Carol har jeg lest tidligere, men jeg skal prøve å bli med på resten av listen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fant ei bok i hylla (Michigan Historical Reprint Series):
"Life of Charles Dickens. by R. Shelton Mackenzie: With Personal Recollections and Anecdotes;-- Letters by 'Boz', Never Before Published;-- And Uncollected Papers in Prose and Verse. With Portrait and Autograph."

capris.no har en forkortet versjon av Dickens-biografien du nevner, mens den fullstendige utgaven er "midlertidig utsolgt". Men det er kanskje (mer enn) nok med den korte (den er tross alt på over 800 sider, mens den uavkortede er på over 1200 sider. Begge er pocket-utgaver til ca. en hundrelapp).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint. Også den utgåva av Ackroyds biografi som eg les, er forkorta, men livet til Dickens var jo ikkje så veldig dramatisk, så eg lèt det bli med den biografien som eg har. In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister (sagt med litt sjølvironi - eg har for mange bøker i handa om gongen ...).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er med på en auksjon over noen av bøkene vi skal lese, resten får komme seinere.
Jeg gleder meg til å ta fatt, selv om samlesingen av DQ og Ibsen ikke er ferdig ennå.
Det går ikke an å gå glipp av dette flotte tiltaket du setter i gang :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt av ei liste! Det verkar spennande. Eg vil gjerne bli med på lesinga av ein del av bøkene. Nokre har eg lese før, men det er ein del år sidan. The Pickwick Papers er bestilt. Heile programmet kjem eg ikkje til å følgje, for det er så mange andre bøker på "skal lese"-lista mi.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette blir eg meir enn gjerne med på! Eg har lese dei fleste av desse romanane tidlegare, men tek dei gjerne opp att - dette er eit glimrande opplegg. Eg har vore ein Dickens-elskar sidan eg var i 20 års-alderen. Seinast no i vinter las eg delar av Pickwick-klubben opp att. Ei herleg bok - som lever sitt eige liv. Du blir så glad av Dickens!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir så gjerne med på dette. Dickens har jeg ikke lest siden mine tidlige ungdomsår, men han har betydd mye for min lesesmak og utvikling. I likhet med flere her blir min utfordring å skaffe noen av bøkene. Jeg gleder meg til å bli en del av en lesesirkel, og dele leseopplevelser med andre som leser det samme som meg. En reise til "Dickens-land" neste år hadde vært kronen på verket!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er dette opplegget helt i orden. Jeg kommer bare til å følge deler av opplegget, og vet ikke enda hvilke bøker jeg vil lese, bortsett for David Copperfield og To byer som står i hyllene mine. Jeg regner med at jeg kommer til å lese A Christmas Carol, for den har jeg vært nysgjerrig på lenge, og ellers tar jeg det som det kommer. Da unngår jeg stress, og jeg regner med at det ikke skal være noe problem å forholde seg til datoene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du, dette hørtes jo greit!
Ved å følge din metode, Solveig, er det håp for meg også <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er bare å bruke den det, Lillevi, jeg er veldig grei sånn. Og så er det jo fint å vite at man ikke er den eneste som gjør det halvveis;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker og bukker - og neier :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt spennende, men litt usikker på hvordan dette faller sammen med høstens øvrige program.
Har skrevet ut titlene - første bud er å skaffe dem. Så vidt jeg har oversikt, har jeg kun David Copperfield. Ikke har jeg lest Dickens, og ikke har jeg klart for meg forskjellen på de to "metodene" dere nevner...

Det som virkelig frister, er å diskutere bøker med andre som leser det samme som meg. Så får vi se hvordan det hele barker i vei :-)
Imponerende initiativ, Kjell!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres spennende ut. Leste Oliver Twist en gang for lenge siden, men det er alt jeg har fått med meg av Dickens. Store forventninger står riktignok å venter på meg i bokhylla.

Jeg tror "kjell-k metoden" passer meg best. Da kan jeg konsentrere meg om de verkene jeg har mest lyst til å lese i denne omgang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet fortsatt ikke helt hvordan min verden ser ut fra høsten og fremover, så jeg vet ikke egentlig om dette passer for meg eller ikke. Det jeg vet er at jeg leser ganske sakte, og jeg vil gjerne få tid til mer enn Dickens, selv om jeg gleder meg til å lese hans verk. Hadde det vært mulig for meg å være med bare på deler av prosjektet, eller krever du 100% eller ingenting? Jeg har noen av bøkene i hyllene mine, og de har for meg førsteprioritet, siden jeg må få lest fler bøker jeg allerede har, fremfor å kjøpe eller låne nye. Noen fler enn de jeg eier leser jeg nok, men jeg kan ikke love at jeg får lest alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å nei, eg krev ingenting av nokon (på dette området). Berre at dei som vil blir med på det som dei vil vere med på når dei vil. Eller slik omtrent. Inga på- og avmelding, nei. Eg lagar ein plan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint. Da er jeg med på så mye jeg får tid til. Håper å få med meg så mye som mulig, siden jeg begynner å innse at det er på tide å lese Dickens nå. Prosjekter som detter er perfekt, da får man et lite spark i baken og kommer i gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves".

Gleder meg uansett hvilke form som blir valgt, det fungerer greit for meg begge metodene i lesingen av Ibsen og DQ.
Jeg skjønner jeg må få tak i Dickens samlede, men det skal vel ikke by på noen problemer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min erfaring med DQ - prosjektet er at leksemodell fungerer dårlig for meg. Av ihvertfall to grunner:

1) Jeg må lese når jeg er motivert og dermed i mitt eget tempo, dvs mye en uke, lite en annen. 2) Jeg liker aller best å diskutere når jeg ser helheten og er ferdig med en bok. (DQ er uansett et unntak her med sin kompleksitet og omfang, men Dickens har flere historier jeg tror jeg har størst utbytte av å diskutere som helhet.)

Så jeg vil kaste innpå en tredje mulighet, i mellom de to modellene: en felles rekkefølge på verk og en datoplan for når vi tar sikte på å ha lest ferdig. Så kan alle selvsagt diskutere så mye de vil underveis, men forhåpentligvis nå finalen omtrent likt og ta en skikkelig fellesrunde da.

Dette er bare et forslag fra min side. Jeg vil prøve å henge med uansett opplegg som velges, fordi jeg gleder meg til Dickensår:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes forslaget ditt er bra. Det som er viktig for meg er at rekkefølgen bøkene skal leses i, blir klar så snart som mulig, slik at vi har god tid til å skaffe oss de bøkene vi mangler. Ellers er jeg veldig takknemlig for at du orker å organisere dette. Supert!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi bør vel lese i kronologisk rekkjefølgje - men med unntak for A Christmas Carol. Plan kjem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er med, men foretrekker å lese på norsk for å få fullt utbytte av det. Merker at jeg kan gå glipp av de små tingene som "gjør" en bok når jeg leser på engelsk. Blir spennende og jeg lurer på om jeg ikke skal lese meg "opp" i forkant, da i form av å lese OM Dickens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir gjerne med på dette prosjektet også. Har lest "Oliver Twist" og "Store forventninger" (Verdensbibliotekets utgave) tidligere, og har fulgt med det som har vært sendt av (BBC?-)serier på NRK, de to forannevnte + "Little Dorrit". Har det vært sendt flere, tro?

Jeg har en del romaner av Dickens i hylla, både på norsk og engelsk, så det vil være en fin anledning til å lese noe av (og kanskje om) ham i jubileumsåret.

Ser at jeg bl.a har en engelsk paperback-utgave av "The Pickwick Papers", og den er kanskje mulig å skaffe i norsk versjon også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pickwick-klubben kan leses gratis på norsk her - i alle fall for de som ikke har noe i mot å lese på pc-skjermen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, dette vil jeg gjerne være med på! Kjenner flere av historiene, men tror rett og slett at jeg ikke har lest Dickens. Takk for flott initiativ!

Ps - foretrekker som Hilde å lese på norsk :-I

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig øyner jeg et prosjekt som vil få meg til å lese Dickens - noe jeg lenge har hatt lyst til, men aldri har kommet igang med :-) Flott initiativ!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg googla litt på "Pickwick klubben eller Pickwick Papers" i går, og kom over en artikkel skrevet av forfatteren Leif Wærenskjold på nettstedet libra.antropos.no

Et lite utdrag fra artikkelen: "Kjenner vi Dickens?"

La det her være undertegnede tillatt å opplyse, at ingen av den medisinske videnskaps beroligende midler eller "vær-glad-piller" har tilnærmelsesvis en slik virkning som beretningen om Mr. Pickwick og hans venners eventyrlige reiser, idretter og opplevelser.


Når livet går deg imot, hva det sjelden unnlater å gjøre, så finn frem Pickwick-klubbens efterlatte papirer og les. Det krever en liten startkapital av ro og tålmodighet før de tunge hjul kommer i bevegelse, men så er man med på en selskapsreise uten like i historien.

Må bare legge til at jeg godt kunne tenkt meg å være med på en slik reise både boklig og rent kroppslig, for ikke å si åndelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fint! Men dette med "hva det sjelden unnlater å gjøre" har han stole frå P.Chr. Asbjørnsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

God ide å samlese Dickens. Jeg har også tenkt på det lenge. Noen av filmene basert på bøkene er jo fantastiske. Jeg har også blitt inspirert av Siri Hustvedts essays, hvor det er mye om Dickens.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan jeg få anbefale en film mens vi venter? Jeg så Clint Eastwoods "Hereafter" på DVD i går. En av hovedpersonene (spilt av Matt Damon) er ihuga Dickens fan og lytter til lydbøker av Dickens hver kveld til han sovner - og vi havner på Dickens museet. Dette er ingen dyp film, men grei underholdning og Dickens vinklingen var jo et pluss.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Verkar som ein sympatisk type.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tiltrekkes av Dickens-samlesing, mer usikker på akkurat Pickwick-klubben, som jeg har forsøkt meg på flere ganger, men ikke klarer å fenges av. Leste et sted for ikke lenge siden en teori om at det er mest mannlige lesere som faller for Pickwick-humoren, må medgi at jeg siden har fundert litt over om den tesen kan ha noe for seg... Men på den annen side så har jeg jo nå fått tro på at nettopp samlesing må til om man skal få lest klassikere som ikke umiddelbart slår an hos en selv. Jeg er ute av stand til å planlegge i juni hva jeg skal lese i desember (vel, ålreit da, det skorter vel på lysten til langtidsplanlegging, også, men jeg presiserer at det er planleggingen jeg vegrer meg mot) - men jeg ser slett ikke bort fra at jeg hiver meg med på en Dickens-runde når den er nært forestående!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blir gjerne med. Har en god del Dickens på listen over bøker jeg ønsker å lese. Hittil har David Copperfield vært en vinner for meg! Tror jeg må få tatt en tur på Dickensmuseet når jeg drar innom London også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med ditt nick så er du vel nærmest programforpliktet til å være med på en Dickens-runde! Såvidt jeg husker, så var "The Artful Dodger" den lille lommetyven som gjorde seg til venns med David Copperfield og fikk loset ham inn under den grumme Fagins vinger?

Redigert dagen etter: flaut - det var jo ikke i David Copperfield, men i Oliver Twist The Artful Dodger opptrådte! Beklager, Dodger - håper du ikke ble fornærmet nå. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av Dickens tidligere, men har lenge ønsket å gjøre det.Dette vil jeg være med på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kunne godt tenkte meg å lese mer Dickens, så dette høres ut som en god plan! Sign me up.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette vil jeg gjerne være med på! Har stor sans for Dickens allerede og har planlagt å lese mer i anledning jubileet. Ser at Ann Christin foreslår en tur i kjølvannet av lesingen, dette er et forslag jeg støtter fullt ut. Faktisk har jeg så smått begynt å planlegge en slik reise selv.. Har gode erfaringer med å reise på litterære turer, siden leseselskapet jeg er medlem av også er et litterært reiseselskap. Til nå har vi i løpet av 10 år vært på 4 turer, den femte går til Goethes Weimar høsten 2012. Selv om alle reisene har vært flotte, var det noe spesielt å oppleve 100-årsdagen til Bloomsday i Dublin. Byen sydet av liv og urolig mange arrangement var dedikert Joyce og Ulysses.. Tror det vil være mulig å erfare noe av det samme under et Dickens-jubileum, han er tross alt med god grunn en av Englands nasjonalskatter… I tillegg hadde det jo vært artig å få møte noen av dem en diskuterer med her inne ute i den virkelige verden ;)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Melder meg som vanlig på - garanterer slett ikke at jeg fullfører. En tur er ikke å forakte. Når du først nevner Goethe: skulle så absolutt ha lest Faust, og gidder ikke å starte opp alene... Noen som har en plan om samlesing på den? Det trenger slett ikke å bli med det første. DQ-lesinga fungerer strålende, rett og slett en god måte å komme gjennom tykke klassikere på :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for alle dei mange og positive svara så tidleg i Dickenssesongen! Eg er heilt einig i det som Strindin skriv. Eg kan prøve å kaste ut idear til hausten om korleis vi skal organisere lesinga. Og turen, Ann Christin? Her er det verre å love noko - eller kanskje "Something will turn up," som Micawber i David Copperfield ville ha sagt?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så god ide :)
Jeg har ikke lest noe av Charles Dickens og det er noe jeg har hatt planer om gjøre noe med. Har jo bare gode erfaringer ved å lese bøker sammen med andre her inne. Dette blir jeg med på :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir gjerne med på dette. Kjenner godt til historiene hans, men kan ikke huske å ha lest en eneste bok av Dickens.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres fint ut,har bare lest David Copperfield. Artig å lese noe sammen med andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette høyrest interessant ut. Eg har lese fleire bøker av Dickens, men ikkje The Picwick Papers. Kan tenke meg å vere med på å lese denne, eg òg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt med! Hadde litt Dickens dilla denne vinteren, men på boksida ble det med David Copperfield. Mange timer gikk imidlertid med til gamle BBC dramatiseringer. Jeg er veldig for The Pickwick Papers, men slenger ut et forslag om å lese det i okt - nov? I desember er jeg frista til å foreslå samlesing av julefortellingene:) Forøvrig har jeg sett, etter en del surfing på Dickenssider, at Bleak House regnes som noe av det beste i forfatterskapet. Kanskje, om det blir tid, kunne vi forsøkt å finne ut om det stemmer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er jo bla sånne utspill som gjør det litt artig å være inne på bokelskere. Og når du attpåtil får tilbud om å være reiseleder...... Kanskje jeg hiver meg med i lesinga...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir gjerne med på dette. Jeg har, som Aina, ikke lest noe av Dickens tidligere, så dette hadde vært en fin måte å komme i gang på. Men, jeg aner ikke hvordan livet mitt ser ut i desember, derfor kan jeg ikke love at jeg kan være med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe av Dickens før, så dette må jeg jo være med på. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott KjellG, jeg er med. Det har falt i smak å lese bøker sammen med andre.

Morsomt at du foreslår boka " The Pickwick Papers" for i går registrerte jeg den på Bookcrossing.com. Jeg har tenkt å legge den fra meg på Kjevik flyplass slik at den kanskje kunne ut å reise den også om et par dager. Boka er en engelsk pocketutgave fra 1968, kanskje noen her vil overta den?
Jeg må lese den på norsk for det er så altfor lenge siden jeg har lest engelske bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mulig jeg blir med. Har jo lest noe tidligere som en del av studier og regner med at Dickens´ karakterer er lettere å forstå seg på enn Cervantes Don Quijote. Tross all elendigheten går det jo av og til bra, evt som oftest bra til slutt.

Du har ikke lyst å være reisearrangør og ta med interesserte bokelskere på tur til Dickens verden,etter endt lesing? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kunne jeg hatt lyst til å være med på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenChristoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBeathe SolbergBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  Skage