En krans av greske øyer av Ferdinand Finne, mer midt i blinken kan det ikke bli for en som skal være med på utgravninger i Hellas (heldiggrisen)!

Jeg er veldig glad i Helter og monstre på himmelhvelvingen, fire bind av Maj Samzelius. Gresk mytologi. Strengt tatt såkalt barnebøker - etter min mening for alle aldrer.

God tur - og god lesing!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Er Finne boka en reisebeskrivelse? Han maler jo vakkert så denne skal jeg sjekke. Mytologi ligger mitt hjerte nær så de tror jeg rett og slett skal kjøpes uten at jeg trenger å tenke noe mer på det :) Heldiggris ja, gjett om :) Jeg gleder meg ubeskrivelig og klarer nesten ikke vente, heldigvis sitter jeg på flyet om bare 4 dager :) Takk for tipsene Lillevi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langt mer enn en reiseskildring!
Finne beskriver mennesker og steder, fletter inn historie og mytologi. Illustrerer stoffet med sine egne tegninger. Her er det mye å hente!
Tror sannelig denne skal få bli med når jeg selv reiser til Kreta om et par uker :)

Jeg har forresten et godt forslag til, Min greske verden av Mary Theophilakis. Forfatteren er norsk og gift med en greker. Hun har i lange perioder bodd i Hellas og står med et ben i hver kultur. Hun kjenner landet fra innsiden, samtidig som hun har den distansen som skal til for å se landet og folket. Skildringer tatt på kornet! Dette er en bok som burde ha fått mye større oppmerksomhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siden jeg planlegger å bosette meg i Hellas i fremtiden tror jeg nok "Min greske verden" er midt i blinken for meg :) Hjertligst takk for tips igjen Lillevi :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hvis du gjør det, bør du absolutt prøve å skaffe deg "Min greske verden"! Ønsker deg masse lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryLailaPiippokattaKaren RamsvikAmanda AKirsten LundReadninggirl30HanneEllen E. MartolIngunn SMalinn HjortlandEivind  VaksvikEli HagelundMads Leonard HolvikAnita S.LinnNikkaGladleserJarmo LarsenalpakkaKjerstiConnieReidun Anette Augustinmay britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland Skjeggerud