oj så spennende Bente. Hva er det som gjør at du foretrekker skjønnlitterære bøker på bokmål selv om "morsmålet" ditt er nynorsk?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Eg trur det har mest med gammal vane å gjere. Eg har alltid brukt nynorsk som skriftspråk, og hadde nynorske skulebøker dei første 12 åra av skuletida mi. Skjønnlitteratur har eg stort sett alltid lese på bokmål. Både på grunn av at bøker stort sett er skrivne på (eller oversette til) bokmål og fordi eg iallefall tidlegare følte at nynorsk var "skule/leksespråket" mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja, når du forklarer det så virker det jo veldig logisk. Det er forresten veldig synd det med at de er så få skjønnlitterære "nynorsk-bøker".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Daffy EnglundReidun SvensliLene AndresenGrete AastorpAnne Berit GrønbechStåle LiåsenIngvild SHilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLailaLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNinaJulie StensethPer Åge SerigstadHelena EBenedikteEvaanniken sandvikHarald KKaramasov11PiippokattaKserinaAnitaFindusRufsetufsaKristine LouiseTor-Arne JensenReadninggirl30TanteMamieOlaugKaren Ramsvikmay britt FagertveitStig TEli Hagelund