Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 31 til 40 av 44 sitater

Folk hadde ikke vært forberedt på at andre enn Assads menn kunne undertrykke og true dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å fø det store husholdet tok det meste av dagen, det var alltid noen på kjøkkenet. Sara var aldri alene. Det var slik hun ville ha det. Hun hadde mistet familien sin to ganger, og samlet den. Nå hadde hun mistet den for tredje gang. Alt hun ønsket, var å samle den igjen under ett tak. Helst her, under solen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Et tidspunkt er ikke drysset med tryllestøv, slik som i Norge,» sa Sadiq. Alt var cirka, alt kunne skje, alt kunne endres. Velkommen til den virkelige verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Religion var historier mennesker hadde funnet på for å forsøke å finne årsaker til helt naturlige fenomener.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Også kvinner var tiltenkt roller under et angrep, og et belte med eksplosiver kunne alle benytte for å angripe fienden. I alle fall ville det sørge for at du ikke ble tatt som krigsbytte, med den grusomme skjebnen som kunne tilfalle en fanget kvinne.
De styrendes tanker ble de styrende tanker. Fremmedkrigerkonene i kalifatet svelget med hud og hår det de ble servert. Det var haram å stille spørsmål ved vedtatte sannheter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ryktene fløt i alle retninger. Rykter kunne drepe, eller de kunne gi livet tilbake. Osman kjente folk på alle sider. Han fikk ulike versjoner av en historie, analyserte brikkene, la til sitt. Den evnen var smuglerens viktigste valuta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Osman hadde tjent store summer på å føre krigere inn, nå kunne han tjene penger på å redde dem ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barn er født mennesker. Først og fremst søker de mennesker. Barnehjernen er sosial fra begynnelsen. Allerede de første leveukene begynner den å lagre forventninger, mens mødrene skiller ut hormoner som styrker evnen til å gi omsorg, nærhet og oppmerksomhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Typene Aisha beundret, var alle i PSTs søkelys, et sted Islam Net ikke ville være.
Styret diskuterte saken hennes. Stort fokus på niqab nå ville gi kritikerne blod på tann, noe som i ytterste konsekvens kunne føre til et niqab-forbud, fryktet de. I så måte kunne Aisha skade både «niqab-saken og muslimenes sak». Styret vedtok å ikke støtte Aisha offentlig.
En i styret tok henne for seg. «Det er trist at du får kritikk,» sa han. «Måtte han som rev av deg sløret, straffes.» Men Norge var ikke klar for niqab, forklarte han, nordmenn aksepterte ikke folk som var annerledes, la han til. Inshallah fikk de snart en mer inkluderende holdning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når Sadiq snakket med vanlige syrere, oppfattet han at de var drittlei jihadister som kom for å føre sin krig hos dem. Brutale, arrogante og ubehøvlede kom de med vaner fra europeiske storbyer eller fra en overklassekultur i Gulfen for å skape sin egen stat, en Guds stat på jord. Hos dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenKirsten LundHarald KLene AndresenEvaSynnøve H HoelTonjeRisRosOgKlagingPiippokattaJohn LarsenTheaAnn ChristinRandiAgretemorTone HJulie StensethGrete AastorpGladleserDaffy EnglundReadninggirl30MarianneNAvasomniferumBjørn SturødHanne Kvernmo RyeAnne Berit GrønbechHilde Merete GjessingWenche VargasJarmo LarsenKaramasov11MaikenFlyvebladTine SundalLesevimsaNorahIvar SandLeseaaseFindus