Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 14 sitater

La både lesing og skriving være til oss som om og om igjen blir tatt av en begynnelse med løfter om en fortsettelse så fristende at vi må være med til siste punktum er satt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvem kan egentlig hanskes med de dunkle opprinnelsene av ukjent opprinnelse som skjuler seg i ens indre ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har alltid tenkt at det er noe med notatbøkenes skrift som viser fingeren til det flinke, det perfekte, det som for alltid er ferdig. Det virker kanskje troskyldig å si, men notatbøkenes fruktbare rableri står nærmere livet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å finne på, krever at man skriver, sletter, skriver sletter og skriver på nytt. Den ene dagen med en suveren følelse av å skli avgårde så det suser, den andre dagen med en følelse av å stå fast i feil spor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ordet "Research" leder tanken mot saklighet og objektivitet, mot fakta og undersøkelser som trengs i journalistikken. I romankunsten trengs en annen type kunnskap, for eksempel den å kunne kombinere språkdriv og tempo med tålmodigheten som kreves for å lodde dypere og dypere i personligheten og skjebnen til de menneskene man skriver om.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvor fattig ville ikke litteraturhistorien vært hvis hver dikter hadde agert som sitt eget privatlivs Securitas - vokter ?.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En forfatter har en stemme, en sjel - og det som teller er ikke om denne stemmen, eller sjelen, er mannlig eller kvinnelig, men om den er god eller bare halvgod.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når fortvilelse forløses til fiksjon, da kan mye skje.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når leserskaren krymper til golden retriever, revurderer man mange storhetsdrømmer, selv om retrieveren skakker på hodet og lytter aldri så høflig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Forfattere som skriver om seg selv, eller later som om de skriver om seg selv, møter like deler motvilje og beundring. Andre kan glemme det, men forfatteren vet, eller bør vite, at jeget både kan fungere som avkledningsrom og skjermbrett, som speil og kikkert

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil